CSM Lugoj trece cu al doilea 3:0 în 5 zile primul hop în play-off. Urmează CSM Târgovişte, pentru intrarea în 5-6…

Voleibalistele prim-divizionare ale Timişului au completat în această seară o frumoasă revenire în faza I din play-off-ul Diviziei A1, trecând şi în jocul decisiv tot cu 3:0 de SCM U Craiova, aşa cum o egalau la meciuri şi miercuri, în Bănie. CSM Lugoj va juca pentru calificarea în duelul final al locurilor 5-6, în care accedea şi în 2011 respectiv 2013, cu CSM Târgovişte, meciurile urmând a avea loc în 28 martie, 2 şi 5 aprilie, cu primul şi eventual al treilea în Dâmboviţa…

Dar până atunci, o seară de mare bucurie în tribunele sălii „Ioan Kunst Ghermănescu” precum şi în sânul colectivului grupării lugojene, dată de îndeplinirea obiectivului şi păstrarea ordinii ierarhice, CSM-ul pregătit de Bogdan Paul şi Vasile Canea, care încheia returul pe locul 8, trecând cu 3:0 (25:18, 25:18, 25:19) de oltence, la final pe 9. Cele două categorice triumfuri din ultimele 5 zile au anihilat aşadar startul ezitant în play-off, echivalent cu înfrângerea de la finele săptămânii trecute, tot aici, când craiovencele au repetat isprava din tur, impunându-se din nou pe Timiş.

N-a mai fost însă cazul, CSM Lugoj răzbind la a treia încercare acasă împotriva celor din Bănie în actuala ediţie din A1. Drept urmare, prinderea locului 5, sau măcar 6, acontat în 2011 şi 2013, şi care a condus la prezenţe în Cupa Balcanică, a devenit din nou o posibilitate.

Statistic vorbind, lugojencele au reuşit în două rânduri să pătrundă în bătălia finală pentru locul 5, şi de fiecare dată tranşând în condiţii de deplasare cel de-al treilea joc, decisiv, şi anume pe 10 aprilie 2011, cu 3:1 la Botoşani, în dauna lui CS ProVolei, respectiv în 31 martie 2013, când au surprins cu un 3:2 la Blaj, aşa încât disputarea a două meciuri pe teren advers constituie un handicap totuşi surmontabil.

E drept, lugojencele au pierdut tur-retur cu nou-promovata CSM Târgovişte, ba mai clar chiar pe teren propriu, 0:3 în toamnă, însă meciurile… se joacă. Dâmboviţencele au câştigat cel de-al doilea meci, de acasă, în disputa ocupantelor locurilor 4 şi 5, cu mai bine cotata CSU Medicina Târgu Mureş, de care au trecut cu 3:0, însă au pierdut în Ardeal cu 3:1 respectiv 3:0, astăzi, în decisiv, pe seturi 25:19, 25:19, 27:25, ratând intrarea în Final Four.

Primul joc între CSM-uri va avea loc vineri 28 martie, sub Turnul Chindiei, fiind demn de notat că fie şi atunci când, în unică instanţă, nu a reuşit calificarea în lupta pentru locurile 5-6, în 2012, CSM Lugoj a împins totuşi disputa în meciul 3, pierdut cu 3:0 pe terenul târg-mureşencelor. Lugojencele aveau să încheie atunci campionatul pe 7, cea mai joasă clasare de la repromovarea în 2010.

Cât despre victoria de astăzi, CSM Lugoj a condus în setul I încă de la primul punct, fără a fi măcar egalată, ci doar grăbită din urmă la 7:6, desprinzându-se însă de la 13:10 la 17:10 şi apoi impunându-se cu 25:18, după 25 de minute de joc bun.

Oaspetele au început mai bine setul secund, însă odată revenite la 4:4, elevele lui Bogdan Paul nu s-au mai văzut conduse, ci doar egalate la 11, de la 10:7, redesprinzându-se apoi pe final, de la 16:14 la acelaşi 25:18, tot în 25 de minute.

Care a fost diferenţa de valoare etalată s-a văzut cel mai pregnant în setul III, care avea să fie şi ultimul, CSM Lugoj încheindu-l în uralele sălii, în acelaşi crescendo, cu jucătoarele puternic automotivate: 25:19. O victorie liniară, a constanţei şi coeziunii superioare, conturată într-un set final cu doar o egalitate, 8:8, dar în rest parcurs la cârmă, 6:2, 8:4, 11:8, 16:14.

Semnificativă reuşită pentru o formaţie care a trecut în iarnă prin traume financiare, dar ieşită cu bine la liman, strângând din dinţi şi… rândurile. „Să vină CSM Târgovişte!”, pot doar exclama cu optimism lugojencele pe val, venind din urmă, şi care au deprins expertiza bunelor finishuri de sezon, care ar putea contracara şi handicapul de 12 puncte faţă de rivalele din faza a II-a, existent în ierarhia finală a returului.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: