CSM Lugoj, şi al treilea succes în dauna outsiderelor

Voleibalistele de la CSM Lugoj n-au pierdut sîmbătă seară prilejul de a fructifica avantajul terenului propriu în dauna unei oaspete mai slab clasate, CSM Sibiu, reuşind astfel să treacă fără punct cedat de toate cele 3 grupări care o preced în ierarhie. A fost un al doilea succes în „Ioan Kunst Ghermănescu” în Divizia A1 2012-2013, unde timişencele au şi pierdut deja de două ori… 3:1 (25:22, 11:25, 25:18, 25:16).

Riscînd tot mai mult să piardă contactul cu plutonul primelor 8 clasate, în condiţiile în care CSU Medicina Târgu Mureş, proaspăt eliminată din Challenge Cup, a învins-o la pas pe codaşa din Piteşti şi a urcat la 11 puncte în clasament, CSM Lugoj a abordat cu maximă concentrare un duel al ocupantelor locurilor 9-10 dintr-o etapă a opta ce se derulează pe parcursul a patru zile.

Iar avantajul terenului propriu, precum şi plusul valoric manifestat odată cu scurgerea timpului, au făcut în cele din urmă diferenţa între cele două formaţii, „lipite” la 6 puncte, CSM Lugoj şi CSM Sibiu avînd fiecare cîte două victorii şi 5 eşecuri înaintea partidei de astăzi şi fiind departajate pe locurile 9-10 doar la setaveraj, 9:16 în contul timişencelor, faţă de 8:16 în cel al ardelencelor.

Care oaspete au surprins prin capacitatea de regrupare în setul secund, adjudecat la 11 după ce îl cedau la mare luptă pe primul, 25:22, fără însă a mai avea forţa de a răsturna complet soarta jocului.

Pentru elevele lui Bogdan Paul victoria cu CSM Sibiu constituia o vitală gură de oxigen, mai ales că pe timişence le aşteaptă foarte dificile deplasări în Moldova, la Bacău şi Piatra Neamţ, precum şi un alt duel cu mici sorţi de izbîndă, acasă cu Tomis Constanţa.

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Timişene: