CSM Târgovişte preia Cupa României de la CSM Lugoj, depăşind în finală pe Rapid, viitoare gazdă a bănăţencelor

Vicecampioana Diviziei A1 de volei feminin, CSM Târgovişte, a patra în clasamentul elitei, dar cu un meci mai puţin jucat, la un punct în urma timişencelor pe care le întreceau tur-retur cu 3:2 pe prima scenă, a cucerit duminică seară la Mioveni trofeul Cupei României, preluat astfel de la CSM Lugoj, care şi-l adjudeca în ediţia trecută. 

Bănăţencele, actualmente pe locul 3 în campionat, cu 3 etape înaintea încheierii returului, nu s-au mai calificat însă şi-n această stagiune în turneul Final4 al Cupei României, al căror învingătoare erau în campania anterioară, fiind eliminate în sferturi, fără a-şi mai putea apăra trofeul, preluat de dâmboviţence.

Care, aidoma în returul de luna trecută din campionat, atunci în Giuleşti, au dispus din nou tot cu 3:2 de CS Rapid, de astă dată la fileul „neutru” al Mioveniului, unde formaţia de lângă Turnul Chindiei s-a desprins la 2:0 la seturi dar a şi fost egalată după intrări în prelungiri. 

CSM Târgovişte se califica din semifinala de ieri împotriva campioanei CS Volei Alba Blaj, iar în această seară a câştigat cu 25:23 şi 25:18 primele seturi ale finalei cu Rapid Bucureşti, care însă a egalat-o la mare luptă, cu 26:24 şi chiar 31:29.

Setul decisiv fiind adjudecat de elevele lui Branko Gajic, cu Krasteva principală realizatoare a actului final, cu 15:11, după nu mai puţin de 149 de minute de joc efectiv, încheiat la două ore şi 11 minute de la începerea sa.

Deşi fruntaşe ale Diviziei A1, cu 45 de puncte, în faţa celor din Blaj, rapidistele antrenate de Dragan Nesic n-au tranşat şi finala, după ce aseară dispuneau de Dinamo în penultimul act, giuleştencele aşteptându-le acum în antepenultima etapă a returului de campionat tocmai pe lugojence.

Iar ambele formaţii caută reabilitarea, Rapid după pierderea finalei Cupei, în calitate de lider la zi al Diviziei A1, CSM Lugoj după pierderea meciului tur cu giuleştencele, de pe teren propriu, din etapa a IX-a, 1:3 spre finele toamnei.

Iar CSM Lugoj va juca apoi acasă cu CS Volei Alba Blaj, eliminată aseară din semifinalele Cupei României de către târgoviştencele între timp triumfătoare în meciul cu trofeul pe masă. Iar şi aseară dâmboviţencele se desprideau la 2:0 la seturi, cu 28:26 şi 25:20, după care Rapid avea nevoie de 5 seturi pentru a trece de dinamoviste, care le adjudecau pe primul şi al patrulea, la 18 respectiv 20.

CS Rapid egala aseară la seturi graţie unui 33:31, iar tot în prelungiri îl câştiga şi pe cel decisiv, cu 18:16. Eforturile din urmă cu 24 de ore s-au resimţit însă într-un al duel în 5 seturi, cu dâmboviţencele triumfătoare.

Dublă câştigătoare de trofeu în sezonul trecut, a SuperCupei României în octombrie 2022 la Mioveni iar a Cupei României în 2023 la Piteşti, sezon în care cucerea şi „bronzul” locului 3 în campionatul Diviziei A1, CSM Lugoj a cedat însă cupele în noua stagiune, SuperCupa încă din start pe terenul campioanei din Blaj, care îşi apropia organizarea cuplajului „super” masculin şi feminin pentru a-şi inaugura noua sală, iar Cupa României în acest Final4 abia încheiat.

*Programul viitor în „A1” şi ultimele rezultate, pe coloana clasamentului la zi în secţiunea Volei.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: