CSS Bega, clar în jocul etalon: 3:0 în Vîlcea. Spre semifinale!

Campioana naţională en-titre a Diviziei Speranţe s-a impus categoric duminică în deplasare, în ceea ce constituia meciul etalon al parcursului său în primul an la noua categorie superioară de vîrstă, cea a Diviziei Cadeţi, şi totodată într-un duel direct pentru locul 2 în Seria D a Campionatului Naţional, CSS Bega Timişoara rotunjindu-şi astfel la 5 victorii şi două eşecuri, cu setaveraj 16:8, palmaresul într-o grupă de 5 echipe din care este ca şi calificată la turneul semifinal pe ţară.

„A fost un meci foarte important pentru noi, decisiv pentru obţinerea locului 2 în grupă. În tur, în toamnă la Timişoara, am cîştigat cu 3:2 un meci ce curgea de fapt spre 3:1, dar de această dată ne-am dus mult mai bine pregătiţi, manifestînd acea creştere în joc pe care o urmăream în ultimele luni. Încet, încet, echipa arată maturitate în evoluţii, dovedind că n-a fost în zadar fixarea acestui obiectiv de a modela un joc ordonat şi rapid”, a explicat profesorul Dan Mihai Jitaru, antrenor al cadeţilor Timişoarei, după succesul cu 3:0 (25:22, 25:18, 25:19), repurtat în week-end la Rîmnicu Vîlcea, cu CS TEO Colegiul Naţional Mircea cel Bătrîn.

CSS Bega se califică aşadar în penultima fază a competiţiei din coasta liderului seriei, CSS Şcoala 1 Oţelu Roşu, ce-i administra înfrîngeri tur-retur în Seria D, dar turneul semifinal va fi o cu totul altă mîncare de peşte, pentru că „n-ai voie să greşeşti şi eşti nevoit să baţi tot pentru a merge în faza finală. În vederea atacării semifinalelor vom efectua o lună de stagiu mult mult mai intens de pregătire, ce va culmina cu turneul semifinal”, a mai explicat Jitaru, care pe Olt s-a bazat pe Lucian Bădiceanu – fals, Marius Roşu – fals, Vlad Ene şi Mircea Roşu – secunzi, Robert Vîrlan şi Alin Itu – principali, şi Florian Kaburek, devenit libero. Au mai evoluat şi Flavius Mihu, Bogdan Contra, Daniel Crăciun, Alex Duţă şi Alex Isac.

Pentru cadeţi urmează două jocuri pe teren propriu, în sala „Profesor Mircea Albu”, mai întîi duminică 5 februarie, în cadrul celei mai mari categorii juvenile, Divizia Juniori, în care vor întîlni CSS Blaj, şi în acest caz fiind vorba de obţinerea unei calificări în fazele semifinale, ce-i drept de pe o poziţie şi dintr-o postură mai modestă, explicabilă mai ales prin handicapul de vîrstă, iar apoi în cadrul Diviziei Cadeţi, cu un ultim joc al returului, în compania Colegiului Naţional Nicolae Titulescu Craiova.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: