CSS Bega, cu morile de vînt la turneul final dar totuşi… victorie

Un eşec în prima zi, miercuri, 0:3 cu CSS2 Baia Mare, şi un triumf în cea de-a doua zi, joi, 3:2 cu LPS Piteşti, acesta este bilanţul fetelor de la CSS Bega Timişoara înaintea etapelor 3, 4 şi 5 la turneul final al Campionatului Naţional de volei feminin rezervat Diviziei Juniori, nivelul cel mai înalt al piramidei juvenile. Duminică seară vom afla poziţia finală a bănăţencelor între cele mai bune 6 garnituri din ţară, de notat fiind că absolut toate adversarele galben-albastrelor sunt pepiniere ale unor prim-divizionare din elita senioarelor, aliniind în consecinţă junioare deja cu experienţa unor meciuri în teren sau pe bancă în A1 sau A2, pe cînd oraşul de pe Bega n-are deloc echipă de senioare, o altă poveste despre care ştie mai bine CS Universitatea.

„Jocul echipei este în creştere de la prima zi la cea de-a doua. Miercuri au evoluat timid, mai puţin determinate, şi am pierdut. Şi cu LPS Piteşti am început mai timid dar şi-au revenit ulterior, jucînd în seturile 2 şi 3 mai aproape de valoarea lor reală. Am condus cu 2:1 la seturi iar în 4 pînă la 15, cînd ridicătoarea argeşencelor a suferit o entorsă şi fetele au crezut că jocul este ca şi rezolvat. Ne-au egalat 2:2 dar în tie-break am condus permanent şi am învins cu 15:13, chiar dacă am avut o nouă cădere, la 13:9”, ne-a explicat profesorul Ioan Ersigan, antrenor al junioarelor de la CSS Bega, care a utilizat deja toate cele 10 componente convocate pentru turneul final din sala „Agronomia”, şi anume Ioana Ordean, Alexandra Suciu, Claudiu Fantaziu, Anca Pienescu – cpt., Adriana Fantaziu, Ariana Gădian, cu libero Ioana Mîndrean, mai evoluînd şi Oana Mara, Bianca Picior şi Alexandra Smochină.

„Două echipe se detaşează în mod special, şi anume cea a centrului naţional de excelenţă de la Târgu Mureş, CSU Medicina CSS, care ar şi putea cîştiga trofeul după ce a învins pe CSM CSS2 Bucureşti în derby-ul turneului final, şi echipa bucureşteană fiind de fapt o selecţionată a celor 5 echipe şcolare din capitală, iar celelalte 4 sunt de valori relativ egale. Şi părinţii voleibalistelor noastre au remarcat că numai prin faptul că am ajuns în turneul final al celor mai bune 6 cluburi din ţară şi este un lucru deosebit. De exemplu CSS2 Baia Mare a utilizat deja toată echipa şi la liga a doua, la nivel de senioare, la fel şi în celelalte cazuri, cu cele din Târgu Mureş avînd deja experienţa jocurilor la A şi B”, a reliefat antrenorul Ersigan nivelul întrecerii din Bucureşti.

Şi totuşi, CSS Bega păstrează şansele sale, inclusiv în partida de vineri de la ora 16, cu LPS Unic Piatra Neamţ, pentru care una dintre componentele junioare nici n-a sosit la primul meci din competiţie, de miercuri, fiind reţinută în lotul prim-divizionarei de senioare: „Astăzi ne luptăm şi continuăm să tragem în aceste zile pentru medalie. Adversarele se mai pot şi încurca între ele, căci cu toate oscilează de la joc la joc, fiind de valori apropiate iar jocurile fiind în succesiune, zi de zi. Dacă vin după un meci de luptă, a doua zi poate fi mai dificil. Din păcate şi unele fete din echipa noastră nu s-au recuperat încă, sunt sub tratament şi au jucat accidentate, Pienescu şi Suciu. Au făcut eforturi deosebite pentru a juca!”, ne-a mai spus antrenorul timişorencelor.

CSS Bega va juca mîine (sîmbătă) ultimul meci al zilei, cu gazda CSM CSS2 Bucureşti, iar duminică în jocul al doilea, cu campioana en-titre din Târgu Mureş.

Timişorencele au cîştigat nouă jocuri şi au pierdut unul în prima fază a sezonului iar apoi au mai cîştigat alte 3 în turneul semifinal: 12 la 1!

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CSS Bega, cu morile de vînt la turneul final dar totuşi… victorie

  1. Aqwilla-Violla spune:

    Anumiti tovarasi de la CS Universitatea isi bat joc de sport si sportivi! Am sperat ca prin schimbarea rectorului se va schimba ceva! Pacat ca numai sperante!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Juniori: