CSŞ Bega debutează cu brio în Divizia Cadeţi, la Craiova

Cu 5 jucători născuţi în 1996 şi care au aşadar încă vîrsta pentru a evolua în Divizia Cadeţi şi alţi 7 provenind din generaţiile 1997-´98, CSŞ Bega a debutat duminică şi la cea de-a doua categorie a voleiului juvenil, impunîndu-se cu 3:0 la Craiova, ocazie cu care au asistat şi la un meci prim-divizionar de seniori.

Aşadar după ce porneau la drum în duminica precedentă în cadrul Diviziei Juniori, cu un meci cîştigat acasă cu CSŞ Caransebeş, cinci dintre voleibaliştii CSŞ Bega care au încă dreptul de a evolua în Divizia Cadeţi, fiind mai mici cu un an, şi anume fraţii Roşu, Kaburek, Bădiceanu şi Ene, au făcut parte în week-end din lotul convocat de Dan Mihai Jitaru pentru startul în Seria D, una dintre cele 5 ale categoriei la nivel naţional şi reunind doar 4 echipe, programat la Craiova, cu Colegiul Naţional Nicolae Titulescu, în componenţa timişorenilor mai regăsindu-se Urecheatu, Călin, Talpaş, Chifan, Baciu, Anghioiu şi Sferle, din generaţiile 1997-1998, adică fie în primul lor an la cadeţi, fie în cel de-al doilea la grupa imediat inferioară, Divizia Speranţe, preluaţi fiind de la echipa respectivei categorii de vîrstă, antrenată de Aurelian Cîrdu.

CSŞ Bega Timişoara s-a impus cu 3:0, pe seturi 25:16, 25:17, 25:11, iar deplasarea în Bănie a fost completată şi cu vizionarea pe viu a unui joc de prima ligă, SCM U Craiova – VC Unic Piatra Neamţ, scor 3:0, din Divizia A1 feminină, „muncă educativă” conform estimării profesorului Jitaru, antrenor al juniorilor timişoreni.

Dan Mihai Jitaru a explicat că prezenţa a doar 4 cluburi în Seria D a Diviziei Cadeţi nu constituie un minus sau impediment: „Aspectul pozitiv este că aceiaşi jucători joacă şi la Divizia Juniori, adică duminică de duminică, şi nu resimt atît de mult lipsa jocurilor, iar lunar mai putem adăuga la nevoie cîte un turneu la vecini din străinătate, aşa încît nu stăm la o adică numai după meciurile de campionat. Iar în prima parte a anului viitor vor urma, unul după altul, turneele de la juniori şi cadeţi, care se vor succeda cu rapiditate, şi eşti nevoit să rămîi în formă bună. Deocamdată au meciuri săptămînale, şi aceasta contează”. În celălalt joc al primei etape a Diviziei Cadeţi, Seria D, CNMB Vartex Râmnicu Vâlcea – CSŞ Şc. 1 Oţelu Roşu 3:0.

Cum programul competiţional împleteşte duminicile, una în Divizia Juniori, una în Divizia Cadeţi, urmează o deplasare a juniorilor, la Arad, pentru jocul cu Pro Volei, şi una a cadeţilor în Caraş Severin, la Oţelu Roşu, abia mai apoi cadeţii debutînd şi acasă, în „Profesor Mircea albu”, în runda a treia, cu cei din Râmnicu Vâlcea.

Şi dacă tot suntem la cadeţi, fetele de la CSŞ Bega, pregătite de Cerasela Şerban, au dispus cu 3:0 în deplasarea de debut de duminică, la CSS Deva.

Jitaru a explicat că mai problematic în privinţa absenţei jocurilor este la cele două categorii inferioare de vîrstă ale voleiului juvenil, şi anume Speranţe şi Minivolei, dar chiar şi acolo cu o îmbunătăţire faţă de sezonul trecut: „Vor începe abia în noiembrie, cu turnee, fiind în grupe de 4 echipe şi urmînd a juca 3 meciuri, vineri şi sîmbătă, o dată pe lună. După care vor urma fazele zonale, semifinale şi finală. Sunt totuşi nişte jocuri în plus, pentru că pînă acum se începea abia de la zonale, în cea de-a doua parte a sezonului, dar totuşi sunt puţine, două zile de competiţii într-o lună…” 

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: