CSŞ Bega, excelentă propagandă sportului timişorean: îi ia primul set gazdei favorită Tomis Constanţa şi ridică sala în picioare la intrarea în semifinalele Diviziei Juniori

Voleibaliştii juniori de la CSŞ Bega Timişoara s-au obişnuit în ultimii ani cu aerul rarefiat al turneelor finale, în 2011 smulgând chiar aurul categoriei „Speranţe”, iar în această seară n-au făcut notă aparte în fief-ul favoritei la câştigarea Diviziei Juniori, Tomis Constanţa, pe care au întins-o într-un derby al uneia dintre grupele turneului final de la malul mării, abordat de oponente cu biletele calificării în semifinale deja în buzunar.

Elevii lui Dan Mihai Jitaru, artizan al bunei instruiri a acestei frumoase generaţii la fileul de pe malurile Begăi, au ţinut neapărat să lase o frumoasă impresie în oraşul de origine al antrenorului lor, şi au reuşit, meciul juniorilor 1995-1996 dovedindu-se a fi o încântare pentru publicul prezent, în număr respectabil, şi o plăcută surpriză pentru profesorul timişorean.

„Meciul a fost spectacol, a ridicat sala în picioare, nu i-am mai văzut pe băieţii mei jucând atât de bine!”, a apreciat Dan Mihai Jitaru, la capătul unui duel încheiat după peste o oră şi jumătate de joc.

Pierzând cu 1:3 pe terenul Tomisului, CSŞ Bega s-a calificat aşadar de pe locul secund în semifinalele de mâine, conform aşteptărilor, urmând a da piept sâmbătă de la ora 16 câştigătoarei celeilalte grupe, CSŞ 2 Baia Mare, care a încheiat însă prima fază a întrecerii cu un eşec.

Tomis s-a impus aşadar în ultimul meci al serii şi al fazei grupelor la turneul final de 8 echipe cu 3:1, pe seturi 21:25, 25:23, 25:15, 25:15, plecând mâine de la ora 18, în cea de-a doua semifinală, cu prima şansă în faţa lui CSŞ LAPI Dej.

Aşadar gazdele şi 3 trupe din nordul Ardealului şi Banat în „careul de aşi” al Diviziei Juniori, nefiind exclus ca duelul Tomis – „Bega” să se reediteze şi în finala cu trofeul pe masă, de duminică.

De notat că dobrogenii constituie de fapt o veritabilă selecţionată juvenilă a României, cu adolescenţi cooptaţi pe parcurs din mai multe centre din ţară, pentru a nu mai reaminti că gruparea de seniori a clubului e campioană naţională en-titre, cu o notabilă prezenţă şi în cupele europene, iar „satelitul” de liga a doua a câştigat recent patrulaterul play-off al Diviziei A2 Est. Chiar şi în aceste condiţii, având 1:0 la seturi pe terenul celor de la malul mării, timişorenii au pierdut însă setul secund pe propria eroare, din serviciu, la 24:23.

Buna prestaţie a avut însă şi latura sa nefericită, Robert Vîrlan acuzând în setul II dureri la stomac şi, înlocuit fiind, „Bega” n-a mai fost la fel de eficientă, cedând seturile 3 şi 4 la 15, după un joc totuşi combinativ, cu atacuri variate. Prioritatea timişorenilor rămâne recuperarea lui Vîrlan pentru dificilul duel cu maramureşenii, care au încheiat disputele din grupă cu câteva ore înainte faţă de „Bega”, un avantaj într-un turneu final de anduranţă, cu 5 apariţii în 5 zile.

În celălalt meci din grupa timişorenilor, CSŞ Şcoala 1 Oţelu Roşu – CSŞ Bacău 3:2, pe când în grupa opusă a fost CSA Steaua – CSŞ 2 Baia Mare 3:1 şi CSŞ Liceul A. Papiu Ilarian Dej – CSŞ Buzău 3:0.

Ierarhii: 1. Tomis 9 puncte (9:1), 2. CSŞ Bega 6p (7:3), 3. Oţelu Roşu 2p (3:8), 4. Bacău 1p (2:9) respectiv 1. Baia Mare 6p (7:3), 2. Dej 6p (6:4), 3. Steaua 6p (7:5), 4. Buzău 0.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Juniori: