CSȘ Bega ia locul 3 în turneul final național de cadete de la Timișoara și ”bronzul”, după CSM București și Dinamo

Săptămâni de primăvară pline de semnificații pentru florile Timișoarei la fileu, viitoare ”violete”, crescând valoric în aceste zile ale turneelor cu miză mai mult decât într-un an. Căci după ce vinerea trecută s-au calificat la limită pe teren propriu în faza finală națională a Diviziei Juniori – la cea mai mare grupă de vârstă din sistemul juvenil, cu 3:2 în întâlnirea decisivă în dauna oltencelor, florile de pe Bega și de la… CSȘ Bega au urcat și pe podiumul Diviziei Cadeți – a doua cea mai mare categorie, asigurându-și ”bronzul” pe țară încă înaintea ultimei etape dintre cele 5 ale turneului final găzduit de duminică până joi de sala de jocuri sportive ”Profesor Mircea Albu” din Circumvalațiunii. 

Iar intensitatea acestor zile încărcate de emoții rămâne la cote înalte pentru adolescentele voleiului timișorean, implicate de sâmbătă până luni în turneul de promovare în elita senioarelor, Divizia A1, pentru prima oară după 5 ani un club feminin de pe Bega la barajul de accedere pe prima scenă feminină, pentru prima oară după 6 ani aceeași CSU Politehnica din nou la turneul final al Diviziei A2.

Tinerele Timișoarei, din turneu final în turneu final, primul tocmai încheindu-se joi după-amiază cu a treia victorie a voleibalistelor cadete și mai mici de la CSȘ Bega în cele 5 zile de jocuri, al treilea succes cu maximum de puncte pentru elevele Cerasellei Șerban, Ciprian Dîrnescu și Traian Cionca, 3:1 cu ACS Silvania Sport, partidă jucată de bănățence cu ”broznul” național la purtător, locul 3 pe țară în ediția 2021-2022 în Divizia Cadeți, argintul fiind adjudecat în prealabil în aceeași după-amiază de CS Dinamo București, grație unui 3:0 cu CSȘ Turda. 

Încă după prima zi de meciuri, duminică, se contura deja o diferență clară între trioul dominant CSM București, Dinamo, CSȘ Bega Timișoara și celelalte protagoniste ale turneului final, CSȘ Târgoviște, CSȘ Turda și ACS Silvania Sport, formațiile din capitală precum și cea gazdă triumfând cu 3:0.

După cea de-a doua zi, de luni, a devenit cu atât mai evident că bănățencele vor urca pe podium, trecând tot cu 3:0 și de târgoviștence, care, precum turdencele, ar fi putut emite oarecare pretenții la locul 3, al doilea succes detașat prin care CSȘ Bega s-a instalat chiar lider cu punctaj maxim și setaveraj perfect, 6 puncte și setaveraj 6:0, pe locul 1. Asta în condițiile în care se jucase deja și duelul la vârf al turneului, CSM București – Dinamo 3:1, tranșat de campioana en titre.

Care avea în cele din urmă să-și păstreze laurii, CSM București din nou campioană, și nu oricum, ci cu punctaj maxim, formația din capitală trecând și miercuri tot cu 3:1 de gazda CSȘ Bega.

Meciul direct care a decis practic ocupanta locul 2, ”argintul”, s-a jucat marți de la ora 16, CSȘ Bega – Dinamo, bucureștencele câștigând primele două seturi, timișorencele pe următoarele două, dar roșu-albele triumfând la limită în cel decisiv, cu un as: 2:3. Dinamo argint, ”Bega” pe locul 3.

În componența Alexandra Doroșenco – născută în anul 2007, și Flavia Ardelean (n. 2008) – ambele, coordonatoare de joc; Carla Pârv (2007) – componentă a lotului național și Alexia Badea (2007) – trăgători falși; Anastasia Crișan (2007), Alexandra Chira (2006) și Anca Ghimpău (2008), din lotul național de speranțe – trăgători principali; Raluca Buran (2006), Sara Stancu (2007), Alesia Milotin (2007), Ramona Prencea (2007) și Sara Păltinișanu (2007) – secunzi; Ștefania Pop (2006) și Andreea Vișan (2007) – libero. Așadar 14 voleibaliste din generațiile 2006, 2007 și 2008, majoritatea născute în anul 2007, mai exact 9, iar 3 în 2006 și două ”mezine” din 2008. 

Vicecampioană a țării anul trecut la categoria de vârstă imediat inferioară, locul 2 în ediția 2021/2 a Diviziei Speranțe, CSȘ Bega a confirmat creșterea acestor generații, urcând acum pe podium și la grupa a doua de vârstă, Divizia Cadeți. Acasă, în fața propriului public, cu atât mai frumos.

Iar unele dintre medaliate au fost implicate și săptămâna trecută cu succes în turneul semifinal de calificare de pe Bega în faza finală a Diviziei Juniori, din săptămânile viitoare, până atunci urmând a fi implicate chiar și la nivelul divizionar al senioarelor, de sâmbătă până luni, la Pitești, în turneul de promovare în elita ”A1”, cu gazda FC Argeș în pole-position, CSU Politehnica trăgând la locul 2 laolaltă cu CSU Hygenium Galați și CSU Oradea. 

Așadar puține clipe de savurare a ”bronzului” național pentru profesoara Cersaella Șerban, colegii Dîrnescu și Cionca și elevele lor cadete și speranțe, căci turneul din Trivale al senioarelor bate cu tărie la ușă. ”Poli” în prima ligă?

Răspunsul, zilele următoare.

Până atunci, rezultatele celor 5 zile de meciuri din sala ”Profesor Mircea Albu” și clasamentul turneului final al ediției 2021/2 în Divizia Cadeți Feminin a Campionatului Național FRV de volei juvenil:

Duminică, 1 mai

ACS Silvania Sport – CSM București 0-3

CSS Târgoviște – Dinamo 0-3

CSS Turda – CSS Bega Timișoara 0-3

Luni, 2 mai

CSM București – Dinamo 3-1

ACS Silvania Sport – CSS Turda 1-3

CSS Bega Timișoara – CSS Târgoviște 3-0

Marți, 3 mai

CSS Turda – CSM București 1-3

CSS Târgoviște – ACS Silvania Sport 3-0

Dinamo – CSS Bega Timișoara 3-2

Miercuri, 4 mai

ACS Silvania Sport – Dinamo 0-3

CSS Turda – CSS Târgoviște 3-2

CSM București – CSS Bega Timișoara 3-1

Joi, 5 mai

CSS Târgoviște – CSM București 0-3

Dinamo – CSS Turda 3-0

CSS Bega Timișoara – ACS Silvania Sport 3-1.

Clasament final:

1. CSM București 15p (15-3) – medaliată cu aur, campioană a țării, titlu păstrat

2 Dinamo București 11p (13-5)

3 CSȘ Bega Timișoara 10 puncte, setaveraj 13:7 – ”bronz”

4. CSȘ Turda 5p (7-12)

5. CSM Târgoviște 4p (5-12)

6. ACS Silvania Sport 0p (2-15).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Juniori: