CSS Bega la turneul final doar contra pepinierelor din A1

Ca o evidenţă clară a unei insuficienţe în voleiul feminin timişorean la nivel de senioare, şi aceasta datorită dezinteresului şi incompetenţei clubului Universitatea, care are o secţie de profil dormantă, „pepiniera” oraşului, CSS Bega, se aliniază în următoarele zile la turneul final naţional al celei mai mari grupe de vîrstă, junioarele, unde toate cele 5 adversare sunt echipe ale unor prim-divizionare de senioare din respectivele localităţi. Aşadar gruparea CSS Bega Timişoara debutează miercuri după-amiază la primul dintre cele 5 turnee finale din totalul de opt ale piramidei voleiului juvenil la care a obţinut calificarea în cursul acestui sezon.

Este vorba de încleştarea finală a celor mai bune 6 echipe de fete din ţară în cadrul Diviziei Juniori, cea mai mare dintre cele patru categorii de vîrstă, şi care va avea loc în Bucureşti, unde alte două formaţii timişene de fete îşi vor juca şansele la turnee finale pe parcursul lunii mai, şi anume CSS Lugoj, în Divizia Minivolei, cea mai „mică”, respectiv tot CSS Bega, în Divizia Speranţe, grupă imediat superioară.

Junioarele pregătite la CSS Bega Timişoara de profesorul Ioan Ersigan debutează miercuri contra celor de la CSS2 Baia Mare, urmînd a juca apoi zilnic, inclusiv pînă duminică, cu celelalte 4 finaliste. Meciul cu maramureşencele este într-un fel o reeditare a duelului dintre cluburi la nivelul fazei semifinale a Diviziei Cadeţi, în urmă cu aproape 6 săptămîni, la Baia Mare, unde gazdele s-au calificat din postura de favorite la turneul final al categoriei, primul deja decis în cadrul actualei ediţii, în ordinea pe podium Dinamo Romprest, CSS Blaj şi CSM CSS2 Bucureşti, cu trupa din nordul ţării clasîndu-se pe 4 din totalul de şase prezente la Blaj.

Trei echipe de băieţi de la CSS Bega se vor deplasa luna aceasta la turneele finale naţionale, şi anume în Divizia Cadeţi, la finele săptămînii viitoare, într-o locaţie ce urmează a fi stabilită, respectiv în Divizia Speranţe, la Topliţa, şi Divizia Minivolei, la Blaj.

Dar mai întîi Bucureştiul, la Junioare… Iar după cum notează Răzvan Aniţescu în www.voleibanat.wordpress.com, misiunea fetelor este una dificilă, ținând cont de faptul că toate echipele pe care le vor întâlni, au în componență sportive care au evoluat în diviziile A1 și A2. ”Suntem singura formaţie din al cărei lot nu fac parte fete ce au evoluat la un nivel superior. Obiectivul nostru este acela de a ne clasa pe un loc cât mai bun. Grupa este una dificilă, sper să obţinem rezultate cât mai bune”, a spus Ioan Ersigan, antrenorul timișorencelor, care speră să poată conta în cele din urmă şi pe Anca Pienescu și Alexandra Suciu, ambele cu probleme medicale.

Timişorencele vor da piept cu CSM CSŞ 2 București, gazdă a turneului final, LPS Piteşti, LPS Unic Piatra Neamţ, CSŞ 2 Baia Mare și CSŞ Medicina Tg. Mureş. 

Semn că pe Bega se lucrează foarte bine la nivel juvenil, doar că nu există continuitate, mai ales la fete, prin lipsa unei echipe de senioare, unde absolventele şi-ar putea continua cariera. Vă vine sau nu să credeţi, în liga secundă fiinţează grupări ca CSM Codlea ori Comision Brăila, dar ditamai Timişoara n-are măcar în eşalonul secund o biată formaţie de senioare… Întrebarea „de ce?” ar putea fi adresată la CS Universitatea dar în primul rînd cui îi pasă, iar în al doilea rînd, dacă unii s-ar arăta totuşi interesaţi, ar fi „desfiinţaţi” verbal în cel mai dispreţuitor şi inuman mod cu putinţă.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: