CSS Bega, revanşă pentru unicul eşec din 10 jocuri

Fetele de la CSS Bega Timişoara şi-au luat revanşa joi la amiază, în sala „Profesor Mircea Albu”, pentru unicul eşec pe care l-au suferit în cele 10 runde tur-retur din Divizia Juniori, adjudecîndu-şi astfel Seria D cu 5 puncte avans. În al doilea joc al cuplajului, băieţii de la CSS Bega s-au impus şi mai clar tot într-o restanţă contînd ca ultim meci acasă, dispunînd cu cadeţii de liderul aliniind juniori, mai mari…

După ce cedau pe 6 noiembrie cu 3:1 la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu Craiova, tinerele voleibaliste pregătite de profesorul Ioan Ersigan au întors foaia cu acelaşi rezultat în ceea ce a fost ultima apariţie oficială în Timişoara pe sezonul în curs. Căci, calificîndu-se atît în această competiţie, Divizia Juniori, cît şi în Divizia Cadeţi, nivel căruia îi corespund ca vîrstă, timişorencele vor evolua în cadrul fazelor semifinale ale Campionatului Naţional cel mai probabil pe alte terenuri din ţară, cu ocazia celor două turnee.

CSS Bega a cîştigat Seria D a Diviziei Juniori cu 26 de puncte din 9 succese şi un eşec, setaveraj 28:8, devansînd pe CSS Lugoj (21 puncte) şi CET Govora CNMB Râmnicu Vâlcea (19 puncte). Iar acum nu îi mai rămîne decît deplasarea la Ştei, de duminică (ora 14), în ultima etapă a Diviziei Cadeţi, în care are asigurat locul 2 în Seria F, cu 7 victorii din 9 runde, învinsă fiind tur-retur decît liderul fără înfrîngere, CSS Blaj.

Aşadar calificări la semifinale pentru fete de pe locurile 1 şi 2 în grupe…

Băieţii de la CSS Bega mai au şi ei un ultim joc, tot duminică, şi tot în Divizia Cadeţi, acasă cu CNNT Craiova, avînd la rîndul lor asigurate biletele pentru turneele semifinale. Iar finishul în Divizia Juniori a fost în crescendo, după succesul de duminică de la Oradea urmând victoria de joi, 3:0 cu CSS Blaj. „Am condus tot meciul, mai puţin o singură dată în setul 2, cînd oaspeţii aveau 4:8 la time-out-ul tehnic, însă am mai solicitat puţin mai apoi încă un time-out, şi ne-am redresat la 16:15 la următorul. Iar din acel moment n-am mai fost periclitaţi. Setul 3 l-am cîştigat cel mai clar, avînd un avantaj constant de 5-6 puncte”, a explicat profesorul Dan Jitaru, antrenor al cadeţilor testaţi cu brio şi la juniori.

„Ne-am calificat şi pentru semifinalele Campionatului Naţional al Diviziei Juniori, obiectiv îndeplinit! Sunt foarte mulţumit că am reuşit un joc pe alocuri spectaculos, foarte frumos, atent în apărare, incisiv pe atac. Băieţii au început să arate că munca de pe parcursul turului şi returului n-a fost în zadar, scopul fiind să dezvolt un joc foarte bine conturat şi pe apărare şi pe atac, în care să ştie foarte bine ce au de făcut. Am reuşit ridicarea nivelului tehnic şi fizic al echipei, iar astăzi am jucat de exemplu cu echipa de Cadeţi, şi n-am avut nici un junior în teren, şi am bătut totuşi pe CSS Blaj, locul 1 în grupă, care a evoluat cu juniori”, a mai spus Jitaru, a cărui echipă, după acest 3:0 în restanţa din penultima rundă a Seriei E în Divizia Juniori, a încheiat pe locul 4, calificant în semifinale: 10  5 victorii, 5 eşecuri, setaveraj 18:20, 16 puncte, după CSS Blaj (24p), CSS Şcoala 1 Oţelu Roşu (24p) şi LPS Bihorul (18p). ProVolei Arad, cu 8 puncte, şi CSS caransebeş – 0, au ratat calificarea.

Şi pentru băieţii lui Jitaru, aceeaşi poveste: un ultim meci, cu CNNT Craiova, de care dispuneau cu 3:0 în tur, în Oltenia, şi apoi pregătirea celor două turnee semifinale, pe terenuri străine, la „Juniori” respectiv „Cadeţi”. „Intrăm apoi în linie dreaptă, pentru turneele din 16-18 şi 23-25 martie. După 6 martie vom cunoaşte locaţia semifinalei de Cadeţi, cea care ne interesează cu adevărat, acolo este obiectivul nostru! La Juniori este foarte posibil să evoluăm cu echipa de Cadeţi, folosind-o ca pe o pregătire, chiar dacă vom pierde puncte pe criterii de vîrstă”, a mai explicat antrenorul cadeţilor.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Juniori: