CSS Bega, şi cu cadete şi speranţe, al treilea 3:0 acasă la Juniori

CSS Bega Timişoara a încheiat turul Diviziei Juniori a Campionatului Naţional juvenil, seria D, cu un al treilea succes tot cu 3:0 pe teren propriu, înregistrat duminică în faţa lui CSS Deva, într-un joc disputat în runda a V-a în sala „Profesor Mircea Albu”, voleibalistele pregătite de profesorul Ioan Ersigan urmând a ataca returul în deplasarea la CSS Caransebeş, din 4 decembrie, de pe primul loc.

„Ne-am impus fără prea multe probleme, doar în setul doi având parte de câteva mingi mai disputate”, a spus antrenorul junioarelor timişorence după triumful cu 3:0 (25:14, 25:20, 25:15), al patrulea din 5 jocuri, incluzând şi victoria cu 3:1 la CSS Lugoj.

„Pe parcursul turului ne-am prezentat foarte bine, şi am pierdut doar la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu Craiova, cu 3:1, dar şi acolo pe fondul unor probleme de arbitraj în setul întâi. Am egalat la unu iar apoi, în setul trei am revenit la 23:23 dar l-am pierdut cu 26:24. În restul jocurilor ne-am impus destul de clar”, a mai spus profesorul Ersigan, care a dat şansa să evolueze unui număr însemnat de junioare.

„S-a conturat o formaţie de bază, pe postul de principal cu Ioana Ordean şi Denisa Pujky, secunzi Oana Mara şi Claudia Fantaziu, ridicător respectiv fals cu Anca Pienescu şi Adriana Fantaziu, iar libero Alexandra Indic. Pe lângă echipa de bază, au jucat destul de multe alte voleibaliste, Ariana Gadian, Denisa Şata, Dragana Ianoşev, Bianca Picior, Alexandra Smochină”, după cum a enumerat Ersigan.

Componenţa lotului este alcătuită din junioare ale generaţiilor 1994 şi ´95 însă nu numai, „chiar şi mai tinere, de la categoria Speranţe, cum ar fi Gadian, Indic sau Smochină. Exceptând pe Bianca Picior, toate celelalte componente ale lotului vor evolua şi anul viitor în Campionatul Naţional de juniori, iar jucătoarele de la Speranţe şi pe mai departe”.

CSS Bega, care efectuează antrenamente de luni până sâmbătă, cu joc duminica, la fiecare două săptămâni, alternativ cu echipa aliniată în Divizia Cadete, vizează aşadar ca la finele următoarelor 5 runde, din retur, să facă pasul spre turneul semifinal. „Să vedem cum se alcătuiesc seriile, ceea ce este foarte important, noul program competiţional anunţând serii a câte 4 echipe, numai prima având drept de calificare. Sistemul s-a modificat de la cel cu serii de 6 echipe la turneele semifinale, dintre care se calificau câte 2, şi în care şansele nu ar fi fost în proporţie de 80-90% de regulă doar în favoarea grupării gazdă. Cel mai corect ar fi pe teren neutru dar nu se aplică”, a anticipat antrenorul Ersigan viitoarele confruntări din luna martie, rămânând de văzut dacă gruparea timişoreană va obţine de la FRV dreptul de organizare al turneului.

În celălalt meci al cuplajului voleibalistic de duminică, în întrecerea masculină a Diviziei Juniori, CSS Bega a cedat cu 2:3 în faţa lui CSS Bihorul Oradea, după ce a egalat de fiecare dată la seturi şi a cedat de la 14-13 în setul decisiv. „În Divizia Juniori este un pic mai greu, pentru că noi aliniem în mare majoritate jucători de la cadeţi, care abia se obişnuiesc cu rigorile acestui nivel superior de vârstă. Iar cu Oradea chiar i-am înlocuit după primul set pe cei 3 juniori ai noştri, cu jucători mai tineri, tocmai pentru a-i obişnui încet, încet. Veneam după o victorie cu 3:0 săptămâna trecută, în Divizia Cadeţi, la CNNT Craiova”, a explicat Dan Mihai Jitaru, antrenor al tinerilor timişoreni.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = unu

 


Ultimele articole din categoria Juniori: