CSŞ Bega Timişoara accede la turneul final naţional cu junioarele, CSŞ Lugoj cu speranţele

Recitalul de volei feminin juvenil a luat sfîrşit în sala „Profesor Mircea Albu” la capătul unui minimaraton de 21 de partide, de miercuri pînă azi, pe final prin suprapunerea a două categorii de vîrstă, iar concluzia turneelor semifinale găzduite de Timişoara ar fi că CSŞ Bega s-a calificat între cele mai bune 6 din ţară, la finalele din 18-22 mai ale Diviziei Juniori, junioarele „mari”, iar CSŞ Lugoj la Divizia Speranţe, 1998-1999. Mai jos, detaliile…

La cele mari, la capătul unui turneu cu 6 echipe şi drept de calificare pentru primele 3 clasate, CSŞ Bega a dispus duminică în jocul decisiv de CSŞ Lugoj, care începea ultima etapă de pe locul 3, dar care a rămas totuşi acasă. A fost palpitant, cu o răsturnare, ce a contat şi în ierarhie, timişorencele sărind de la 5 la opt puncte, şi peste lugojence, rămase la 6, pe patru.

Ca rezultat, 3:1 (18:25, 25:23, 25:18, 25:17), la capătul a 5 zile dificile, după cum ne-a explicat profesoara Cerasela Şerban, antrenor secondat de Ramona Rosocha: „Cu Blajul, miercuri, am început cu 2:0 la seturi, foarte bine, dar apoi s-a văzut lipsa de meciuri în mînă şi 2:3. A doua zi, o cădere în general la toată echipa, n-a mers serviciul, preluarea, iar Dinamo a jucat cum joacă ele, luptă aprig! Vineri, o revenire spectaculoasă cu Galaţi, 3:0, dar o cădere ieri cu Sibiul, 2:3, care nu o pot explica! Ultimul, azi cu Lugojul, chiar dacă a fost la capătul unui turneu de meciuri foarte grele, totuşi, fiind şi un joc de orgoliu, au reuşit să le bată, să joace bine…” 

CSŞ Blaj a cîştigat seria semifinală a Junioarelor de la Timişoara, trecînd azi cu 3:1 şi de CSŞ Sibiu, ceea ce înseamnă că liderul a pierdut două seturi doar în faţa lui CSŞ Bega. „Mulţumesc pentru sala plină, pentru entuziasmul spectatorilor, mulţumesc părinţilor pentru ajutor cu organizarea turneului! Şi mergem înainte, la finale!”, a conchis Şerban, fosta ridicătoare a Universităţii.

CSŞ Blaj, cu 14 puncte, s-a calificat la finale împreună cu CS Dinamo Romprest Bucureşti şi CSŞ Bega Timişoara (5 2 0 3 10:10 8 puncte), din semifinala vâlceană avansînd CSM CSŞ2 Bucureşti, CSŞ2 Baia Mare şi CSU Medicina CNUE Tg. Mureş.

Contra Lugojului, CSŞ Bega s-a bazat pe Anca Pienescu – căpitan, Adriana şi Claudia Fantaziu, Aryana Gădian, Ioana Ordean, Carina Pleş – libero şi Iovanca Demian, mai intrînd Oana Mara şi Adriana Melniciuc. Au mai jucat în zilele de turneu şi Teodora Cotumbianu, Noemi Ignat şi Cristina Ban. Junioarele lugojence, antrenate de profesorul Dorin Horvath, şi care au încheiat cu 2 0 3 7:9 6 puncte, pe 4, au jucat azi cu Raluca Petric, Alexandra Pintea, Maria Matei, Denisa Pujky, Oana Loghin, Cătălina Bosuioc – cpt., Elena Ardelean şi Zora Deliu – libero.

***

Dacă în Divizia Juniori timişorencele au lăsat acasă lugojencele, la Divizia Speranţe a fost exact invers, CSŞ Lugoj, cu Carmen Todros la cîrmă, învingînd pe linie cu 3:0 în turneul semifinal din aceeaşi sală din zona Dacia, inclusiv pe CSŞ Bega, sîmbătă seară, în ceea ce a fost jocul decisiv al patrulaterului.

Lugojencele, medaliate cu bronz la nivel naţional, s-au calificat astfel la turneul final, între cele mai bune 8 din ţară, în vreme ce CSŞ Bega, deşi cu victorii ieri şi azi cu CS Şoimii Lipova şi ProVolei Arad, s-a clasat doar pe 2, fără drept de acces la finale.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 25

 


Alte articole legate de acest subiect: