CSȘ Bega Timișoara, calificată cu fetele la turneul final al Diviziei Juniori, cu 4 victorii

Remarcabil tur de forță al cadetelor și speranțelor de la CSȘ Bega Timișoara, care, după ce obțineau week-end-ul trecut calificarea în turneul final național al Diviziei Cadeți, grație rezultatelor din faza semifinală de la Târgu Mureș, au conturat astăzi, la capătul a 5 zile de jocuri la Blaj, în cadrul turneului semifinal al Campionatului Național FRV în Divizia Juniori, adică peste categoria lor de vârstă, o nouă calificare între cele mai bune 8 grupări din țară la cea mai înaltă grupă a piramidei juvenile.

Reușita în semifinalele Diviziei Juniori este cu atât mai semnificativă cu cât CSȘ Bega a surmontat la Blaj handicapul încuviințat încă din start al depunctării cu câte un punct pentru fiecare victorie adjudecată fără a respecta cerințele de vârstă ale categoriei, și anume un minim obligatoriu de 3 junioare din generațiile 1995-1996 în teren, capitol la care timișorencele s-au aliniat în Ardeal doar cu Beatrice Galiț, născută în 1995.

Cu 5 voleibaliste din generația 1997, de cadete, două din 1998, tot de cadete, alte două din 1999 și una de 2000, din Divizia Speranțe, CSȘ Bega a depășit 4 concurente cu vârste mai mari, de juniorat, în două rânduri cu 3:1, miercuri și joi, în dauna lui CSȘ Caransebeș și LPS Cluj, și în alte două rânduri cu 3:0, sâmbătă și duminică, în dauna lui ”Mircea Eliade” București și CSȘ 5 București.

”După ce ne-am îndeplinit obiectivul calificării în turneul final al Diviziei Cadete, nu mai am altceva de spus decât să le felicit pe fetele noastre pentru repetarea reușitei și în Divizia Juniori!”, a exclamat la finele celor 5 zile cu 4 victorii profesoara Cerasella Șerban fost ridicător al prim-divizionarei Universitatea Timișoara, actualmente antrenor al acestor categorii de vârstă pe care le-a îndrumat peste ani.

După ce ieri, cu ”Mircea Eliade”, timișorencele s-au impus pe seturi la 22, 23 și iarăși 23, astăzi au trecut mai clar de CSȘ5 București cu 3:0 (25:10, 25:16, 25:13), CSȘ Bega începând duminica în alcătuirea (ridicător) Iovanca Demian (1997), (fals) Teodora Cotumbianu (1998), (principali) Aryana Gădian (1997) și Beatrice Galiț (1995), (secunzi) Ioana Ordean (1997) – căpitan, și Adriana Melniciuc (1997), respectiv Carina Leș (1997) – libero.

Șerban le-a utilizat și în acest meci, ca în fiecare joc al turneului semifinal, și pe celelalte componente din lot, și anume Daiana Vlaicu (1999) – principal, Denisa Sfetescu (1999) – ridicător, Ileana Anca (1998) și Cybel Catargiu (2000) – secunzi.

Turneul final al Diviziei Juniori va urma după numai o săptămână celui din Divizia Cadete, care se va disputa în perioada 7-11 mai.

Timișorencele au pierdut vineri, în cea de-a treia zi, 1:3 cu gazda CSȘ Blaj, după ce au condus cu 1:0, încheind turneul cu palmaresul 5 4 1 13:5 12 puncte, dintre care 4 vor fi deductibile pentru neîncadrarea în criteriile de vârstă. Gazda CSȘ Blaj a încheiat prima, cu victorii pe linie, iar pe locurile 3-6, care nu obțin calificarea la turneul final, s-au situat CSȘ5 București, cu 6 puncte, ”Mircea Eliade” București, cu 5 puncte, CSȘ Caransebeș, cu 4 puncte, și LPS Cluj, cu trei.

CSȘ5 București speră în câștigarea la ”masa verde” a jocului de joi, pierdut cu 0:3 pe teren în fața lui CSȘ Caransebeș, situație în care ar acumula 9 puncte, cu unul în plus față de timișorence după depunctare, ceea ce ar schimba datele problemei în cazul grupării calificate de pe locul secund, însă gruparea din Caransebeș avea dreptul legitim de a alinia cele două sportive achiziționate de la Codlea, în baza unui articol federal stipulând că sportivii pot evolua în același sezon și pentru un alt club decât cel de proveniență, în cazul desființării acestuia pe parcurs.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: