CSȘ Bega Timișoara, în majoritate cu cadete de ´97, resimte tăria turneului final al Campionatului Național de junioare mari (1994-´95)

CSȘ Bega Timișoara a cedat cu 3:0 și în cea de-a doua zi a turneului final de 6 echipe al Campionatului Național de junioare mari, Divizia Juniori, dar eșecurile previzibile trebuie puse în contextul decalajului de vîrstă, profesoara Cerasela Șerban călind la acest nivel 7 cadete din generația 1997, în condițiile în care majoritatea adversarelor, 4 dintre acestea pepiniere de prim-divizionare de senioare, se prezintă cu voleibaliste la absolvirea junioratului.

Astăzi, în cea de-a doua zi, CSȘ Bega a cedat lui CSȘ Blaj la 14, 21 respectiv 19, în partida disputată în sala ”Lascăr Pană” din Baia Mare de la ora 14. ”Nivelul turneului final nu este neapărat foarte puternic dar sunt echipe bine închegate și cu componente corespunzătoare ca vîrstă Diviziei Juniori. Se vede diferența pentru fetele noastre de ´97”, a explicat profesoara Șerban, ex-ridicătoare a prim-divizionarei CS Universitatea Timișoara.

Într-adevăr, dacă pepinierele unor cluburi din elita Divizia A1 au venit cu junioare din generațiile terminale 1994-1995, CSȘ Bega le-a aliniat ca ”junioare mari” doar pe gemenele Claudia și Adriana Fantaziu, respectiv pe Anca Pienescu, toate din 1995, dar în rest pe cadetele Ioana Ordean, Adriana Melniciuc, Aryana Gădian, Iovanca Demian, Noemi Ignat, Carina Leș, evoluînd ca libero în locul lui Aleksandra Indic, cu probleme la umăr, toate din ´97.

CSȘ Bega mai are de jucat la turneul final cu CS Dinamo Romprest, mîine de la ora 18, apoi marți cu CSU Medicina Centrul Național de Excelență Târgu Mureș, iar miercuri de la 13,30 cu gazda CSȘ 2 Baia Mare, care a furnizat astăzi prima surpriză a ”hexagonului”, contra lui Dinamo, victorie cu 3:1.

Mureșencele, în al căror staff tehnic se regăsește profesorul timișorean Ciprian Dîrnescu, fost voleibalist pînă în 2011 al Universității Timișoara și fost component al catedrei de volei la CSȘ Bega, de unde a efectuat un pas înainte, pentru a-și împlini cariera, par a se detașa drept favorite la cucerirea trofeului, aceeași grupare impunîndu-se și în turneul final al Diviziei Cadete.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 9

 


Ultimele articole din categoria Juniori: