CSȘ Bega Timișoara începe cu o victorie la zero turneul final național de cadete. ”Bega”, calificată și la finalele la junioare, precum CSȘ Lugoj

CSȘ Bega a debutat cu dreptul duminică după-amiază în turneul final al Diviziei Cadeți la volei feminin din ediția 2021/2 a Campionatului Național FRV, turneu în sistem campionat cu 6 echipe pe care îl găzduiește până joi în sala de jocuri sportive ”Profesor Mircea Albu” din Timișoara, bănățencele câștigând cu 3:0 în fața lui CSȘ Turda. Vineri, la același fileu, CSȘ Bega a învins și în întâlnirea decisivă pentru calificarea în finalele naționale ale Diviziei Juniori, cea mai mare grupă de vârstă din sistemul juvenil, turneu tot cu 6 formații care va avea loc tot luna aceasta, și cu participarea lui CSȘ Lugoj.

Sezonul voleibalistic juvenil a ajuns la ora turneelor finale iar primele dintre acestea au început astăzi la a doua cea mai mare categorie de vârstă, Divizia Cadeți, la feminin la Timișoara iar la masculin la Dej, CSȘ Bega având satisfacția de a debuta cu bine pe teren propriu, după ce aborda în toamnă ediția 2021/2 prin a se înscrie la startul tuturor celor 4 grupe de vârstă, de la Minivolei și Speranțe până la Cadeți și Juniori, la cele mai mari două categorii izbutind calificări succesive până în fazele finale.

Vineri, pe teren propriu, în întâlnirea decisivă care pe care pentru un loc în sextetul final al Diviziei Juniori la volei feminin, CSȘ Bega a trecut cu 3:2 de Colegiul Național Nicolae Titulescu Craiova iar timișorencele au câștigat biletele la finale, învingătoare acasă în reuniunea semifinală în sistem triunghiular, care a mai inclus și outsiderul CSM Sighetu Marmației. Gazdele și oltencele au trecut pe rând miercuri și joi de maramureșence iar vineri de la prânz s-a jucat pentru calificarea în turneul final, adjudecată la limită de bănățence. 

CSȘ Bega s-a calificat acasă la finalele Diviziei Juniori, CSȘ Lugoj în deplasare, în turneul patrulater semifinal de la Cluj, unde a dispus în meciul decisiv de gazde, două dintre cele 6 protagoniste ale reuniunii la titlu din 18-21 mai fiind din voleiul feminin timișean, iar celelalte 4 din Regat, și anume bucureștenele CS Dinamo, CSM și CTF Mihai I, precum și CSȘ Mioveni. Pentru conformitate, în finalele aceleiași celei mai mari categorii de vârstă a Diviziei Juniori, la băieți au pătruns în ultimul act formații din Bistrița, Blaj, Dej, Zalău, Buzău dar și București, din nou Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I. 

Așadar câte două calificări la finalele pe țară în acest sezon pentru grupările timișene CSȘ Bega și CSM Lugoj, timișorencele la junioare și cadete, lugojencele la junioare și speranțe, în condițiile în care voleiul juvenil masculin timișean a fost inexistent și în această ediție la startul fazelor inițiale regionale.

După reușita de vineri, CSȘ Bega s-a realiniat astăzi la același fileu la care se și antrenează odată cu debutul în turneul final din 1-5 mai al Diviziei Cadeți la volei fete, având în lot și componente ale garniturii implicate miercuri și vineri în victoriile semifinale la junioare, iar debutul a fost victorios, 3:0 cu CSȘ Turda în cel de-al treilea și ultimul meci al zilei inaugurale a reuniunii, etapă I a finalelor.

Succese la zero și în primele două întâlniri ale rundei de start, la matineu CSM București – ACS Silvabia Sport 3:0 iar după prânz CS Dinamo – CSȘ Târgoviște 3:0. Favoritele au învins în ziua inaugurală, disputele pentru ocuparea podiumului abia urmează.

CSȘ Bega va juca și zilele următoare tot cu începere de la ora 16, în ordine cu CSȘ Târgoviște, cu Dinamo (marți), cu campioana en-titre CSM București (miercuri) și cu ACS Silvania Sport, programul complet al etapelor 2-5 fiind următorul:

Luni, 2 mai

ora 11: CSM București – Dinamo

13.30: ACS Silvania Sport – CSS Turda

16: CSȘ Bega Timișoara – CSS Târgoviște

Marți, 3 mai

11: CSS Turda – CSM București

13: CSS Târgoviște – ACS Silvania Sport

16: CSȘ Bega Timișoara – Dinamo.

Miercuri, 4 mai

11: ACS Silvania Sport – Dinamo

13.30: CSS Turda – CSS Târgoviște

16: CSȘ Bega Timișoara – CSM Timișoara

Joi, 5 mai

11: CSS Târgoviște – CSM București

13.30: Dinamo – CSS Turda

16: CSȘ Bega Timișoara – ACS Silvania Sport.

Pentru conformitate, turneul final național început astăzi la Dej în Divizia Cadeți a băieților le reunește pe CSȘ Bacău, CSȘ Toplița, două grupări din județul Cluj – și anume CSȘ Viitorul Cluj și gazda LAPI Dej, precum și două din București, CSM și tripla campioană a țării la zi la această categorie, CTF Mihai I.

CSȘ Bega găzduiește la Timișoara turneul final cu 6 echipe al Diviziei Cadeți feminin în Campionatul Național de volei: lotul

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: