CSŞ Bega Timişoara spre semifinale, cu 3 victorii la rînd, iar CSŞ Lugoj cu două

CSŞ Bega Timişoara şi CSŞ Lugoj şi-au valorificat în acest week-end avantajul terenului propriu în faza sferturilor de finală a Campionatului Naţional de volei feminin, Divizia Junioare, cea mai mare categorie juvenilă, elevele Ceraselei Şerban calificîndu-se fără eşec la turneul semifinal, şi doar cu un set cedat, iar timişencele pregătite de Dorin Horvath cu două succese şi o înfrîngere, astăzi cu tîrg-mureşencele. Ambele grupări locale, între cele mai bune 12 din ţară…

Clubul timişorean a reuşit prin această nouă calificare să acceadă la fazele semifinale naţionale cu toate cele 4 grupe feminine, turneele avînd ca miză calificarea la cele finale urmînd cît de curînd, în serie, pînă la mijlocul lunii viitoare. Mai exact, CSŞ Bega se va alinia la semifinalele Diviziei Minivolei (2000-2001) în 30-31 martie, la Lugoj, în Divizia Cadete (1996-1997) pe 3-7 aprilie, la Tîrgu Mureş, iar apoi turneele semifinale ale Diviziei Juniori (1994-´95) respectiv Diviziei Speranţe (1998-´99) vor coincide ca date pentru una-două zile din programul lor, la mijlocul lui aprilie, cu menţiunea că la Speranţe găzduirea întrecerii va fi în sala „Profesor Mircea Albu”. „Aşteptăm să ne aflăm adversarele şi destinaţia la Divizia Junioare”, a precizat antrenoarea Şerban, după calificarea de azi.

După ce vineri şi sîmbătă se impuneau la zero, în deschidere contra lui LPS Cluj, iar ieri cu CSŞ Codlea, 3:0 (25:23, 25:12, 25:22), junioarele mari ale Timişoarei au întors astăzi după-amiază de la 0:1, adjudecîndu-şi un meci pe care l-au abordat cu calificarea deja la posesor.

„A mers şi astăzi foarte bine, deşi s-a pierdut primul set, fetele intrînd puţin relaxate, dar ideea a fost să le joc pe toate, şi au făcut-o bine”, a explicat profesoara Cerasela Şerban, antrenor la CSŞ Bega şi coordonator al secţiei de volei a grupării.

CSŞ Bega a triumfat cu 3:1 (23:25, 25:10, 25:21, 25:15) în dauna Colegiului Naţional Nicolae Titulescu Craiova, după o oră şi jumătate de joc în care au evoluat toate cele 12 junioare convocate

„În concluzie, a fost un turneu bun, iar ieri, cu CSŞ Codlea, un meci chiar foarte bun. Junioarele noastre s-au mobilizat foarte bine şi au evoluat bine şi în plan tehnic. Azi au fost ceva mai relaxate dar finalizarea a fost tot în favoarea noastră”, a adăugat Şerban.

CSŞ Codlea, care a trecut astăzi mai lesne decît se anticipa de LPS Cluj, s-a calificat la turneul semifinal de pe locul 2, în urma timişorencelor, după cum urmează…

Calificatele turneului sferturilor de finală, Seria V – Divizia Junioare: 1. CSŞ Bega Timişoara 6 puncte (setaveraj 9:1), 2. CSŞ Codlea 5p (2/1).

*

În Campionatul Naţional feminin, Divizia Junioare, CSŞ Lugoj s-a calificat în faza semifinală cu două victorii şi un 0:3 cu mureşencele

La Lugoj, în sala „Ioan Kunst Ghermănescu”, junioarele mari de la CSŞ Lugoj s-au calificat la rîndul lor în turneul semifinal încă după cea de-a doua zi de întreceri, de ieri, cînd treceau cu 3:0 de LPS Zalău, succes aidoma celui de vineri seară, cu LPS Piteşti.

Elevele lui Dorin Horvath s-au lovit însă astăzi la amiază de nuca tare a CSU LPS Medicina Târgu Mureş, în faţa căreia s-au înclinat cu 3:0, pătrunzînd între cele mai bune 12 grupări din ţară de pe locul secund în Seria VI a sferturilor, găzduită pe Timiş.

Clasamentul întrecerii de la Lugoj: 1. CSU LPS Medicina Târgu Mureş 6 puncte (setaveraj 9:0), 2. CSŞ Lugoj 5p (2/1; 6:3), 3. LPS Zalău 4p (1/2; 3:8), 4. LPS Piteşti 3p (0/3; 2:9).

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Juniori: