CSȘ Lugoj, campioană a României la fete în Divizia cadeți

Fructuoasă primăvară pentru voleiul feminin de pe malurile Timișului, completată astăzi după-amiază cu o reușită la vârf sub Tâmpa, cucerirea de către Clubul Sportiv Școlar Lugoj a locului I în turneul final cu 6 echipe al Diviziei Cadeți din cadrul Campionatului Național al Federației Române de Volei. Elevele profesoarei Carmen Todros au preluat în trombă trofeul național, medaliile de aur și tricourile campioanelor, printr-un 3:0 cu Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I București, în cea de-a cincea zi consecutivă de meciuri la Brașov. Astfel, după adjudecarea de către senioarele de la CSM Lugoj a locului 5, cea mai bună clasare finală a lor în acest deceniu în elita Divizia A1, permițându-le premiera accesului în cupele europene, dar și după clasarea tot pe 5 în turneul final al celei mai mari categorii juvenile de vârstă a fetelor, Divizia Juniori, sportivele de la a doua grupă de vârstă au luat titlul cu victorii cu o excepție, la limită.  

În ascensiune de dată recentă de la an la an în turneul final al Diviziei Cadeți la volei feminin, după ce în 2017 se clasa al patrulea la această grupă de vârstă iar în 2018 cucerea ”bronzul” pe un podium dominat de CSM București și CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, CSȘ Lugoj a câștigat astăzi titlul național, încheind pe primul loc turneul final disputat cu începere de miercuri de 6 cluburi în centrul țării, cu 13 puncte din 15 posibile și setaverajul 14:4. Liceenele timișence au pierdut un singur joc la Brașov, în cea de-a doua zi a întrecerii în sistem campionat fiecare cu fiecare, 2:3 joi cu CSM București, pe seturi 17:25, 23:25, 25:14, 25:16, 9:15, astăzi având nevoie de victorie în partida cu una dintre cele 3 trupe din capitală la finalele pe țară, CTF Mihai I, depășită net cu 25:15, 25:14 și 25:22.

Triumful bănățencelor vine pe fondul calificării garniturilor de la CSȘ Lugoj în turneele finale ale sezonului în curs la toate cele 4 categorii juvenile de vârstă ale fetelor, săptămâna viitoare urmând la Sibiu alinierea în finalele cu opt cluburi ale Diviziei Speranțe, a treia grupă de vârstă, în care Timișul are cea mai bună reprezentare la nivel național, cu două exponente, ambele ”Școlare”, din Lugoj respectiv Timișoara, CSȘ Bega, celelalte fiind din Bacău, Brașov, București, Iași, Târgoviște și de pe Cibin, iar între 22 și 26 finalele Diviziei Minivolei, la Oradea, unde concurează aceleași două grupări bănățene, alături de 3 din capitală, și anume CSȘ2, CSM și CS Dinamo, respectiv CSȘ Târgoviște, ACS Juvenil Nicolae Titulescu Brașov și gazda ACS Super Volei 2017 Oradea.

Astfel, parcurgând numele participantelor la cele 4 categorii de vârstă, cu mențiunea că la junioarele mari s-au impus târg-mureșencele, urmate de 3 cluburi din capitală, se poate constata că ”pepiniera” lugojeană se înalță pe fronturi multiple umăr la umăr cu puternicul centru bucureștean beneficiind de o mult mai largă arie de selecție, iar în cazul turneului final de la Brașov timișencele chiar au lăsat în urmă echipele capitalei. Se poate estima că prin prisma uniformității calificărilor în fazele finale dar și a continuității generațiilor, CSȘ Lugoj se constituie la ora actuală în poate cea mai eficientă ”pepinieră” a fetelor la fileul autohton, sau cel puțin pe un podium incluzând invariabil Bucureștiul, cu ale sale formații.

Tot cu 3 victorii a câte trei puncte în urma pierderii miercuri la zero a meciului inaugural tocmai cu CSȘ Lugoj, triumfătoare pe seturi la 22, 22 și 23, CS Dinamo București a mai acumulat astăzi alte 3 puncte prin depășirea gazdei ACS Juvenil Nicolae Titulescu în 3 seturi, totalizând 12, ceea ce le-a obligat pe bănățence să câștige măcar fie și la tie-break disputa cu CTF Mihai I.

Lugojencele au învins însă la zero, precum miercuri cu CS Dinamo și vineri cu gazdele în cel mai scurt meci, tranșat la 16, 16 respectiv 14, după ce ieri dispuneau cu 3:1 de CS Dacia Mioveni 2012, iar astfel și-au păstrat locul I, de aur. Iar pe a treia treaptă a podiumului a urcat CSM București, tot cu 4 victorii din 5 posibile, însă numai 11 puncte, pierzând vineri 0:3 cu concitadina Dinamo. Iar în a doua jumătate a ierarhiei turneului final de cadeți al fetelor, CTF Mihai I București cu 5 puncte, Dacia Mioveni 2012 cu trei puncte și brașovencele, cu un punct.

Progresia lugojencelor este într-o firească ascensiune, rod peste ani al activității de instruire depusă la fileu în cadrul secției de volei a CSȘ, multiplă câștigătoare de medalii pe țară și în acest deceniu în turnee finale ale categoriilor juvenile ale fetelor, ”aur” cucerind în urmă chiar cu două sezoane, în 2017, în Divizia Speranțe, în care urca pe podium și în 2016, pe 3. Și pe un palier mai jos, la Minivolei, de exemplu locul 2 și argint în 2015 dar și poziția a patra anul trecut. Iar exemplele pot continua…

Profesoara Carmen Todros a contat sub Tâmpa pe Andra Badiu, Ana Motoș, Mădălina Ioniță, Sonia Dumescu, Georgiana Popa, Roxana Munteanu, Cristina Livadariu, Patricia Bărbulescu, Timea Petrescu și Luiza Roșie, campioane naționale.

Iar emoțiile lugojencelor continuă, la ”Speranțe” și ”Minivolei”, dar mai întâi marți în semifinala de la ora 17 a senioarelor de la CSM în Final4 al Cupei României, în Teleorman, cu CSM Târgoviște.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: