CSȘ Lugoj – CSȘ Bega Timișoara 3:1 în jocul de clasament al locurilor 7-8 în turneul final al Diviziei Speranțe la fete

Punct final și în cel de-al treilea turneu final din totalul de patru ale ediției în curs în structura juvenilă feminină pe categorii de vârstă a Federației Române de Volei, CSM București apărându-și cu succes titlul Diviziei Speranțe printr-un 3:0 în ultimul act cu trofeul pe masă al întrecerii cu 8 echipe de pe Cibin, împotriva lui CSȘ Târgoviște, gazda CSȘ Sibiu cucerind locul 3 și medaliile de bronz în finala mică, în fața lui ACS Juvenil Nicolae Titulescu Brașov. Pentru ultimele două poziții în finalele din Ardeal, locurile 7-8, CSȘ Lugoj a trecut cu 3:1 de CSȘ Bega Timișoara, formațiile bănățence totalizând câte 5 partide fiecare în zile consecutive în centrul țării, după ce se calificau în urma sezonului regular al seriei regionale și turneele celor două faze semifinale.

Cele 8 echipe finaliste ale Diviziei Speranțe, la festivitatea de premiere

CSM București și-a păstrat titlul în Divizia Speranțe a fetelor după ce învingea și în semifinala de sâmbătă cu 3:0, contra brașovencelor, mult mai disputată fiind calificarea din celălalt penultim act, adjudecată de CSȘ Târgoviște cu 2:3 după ce a fost de două ori condusă la seturi de gazda CSȘ Sibiu.

În zona 5-8, atât CSȘ Lugoj cât și CSȘ Bega Timișoara au pierdut sâmbătă cu 3:0 partidele pentru intrarea în asaltul final la locul 5, timișencele cedând la mare luptă seturile 2 și 3 în fața Penicilinei Iași, cu 28:26 și 25:23, iar galben-albastrele din Circumvalațiunii în fața unei alte grupări moldave, CSȘ Bacău, depășită cu 3:0 duminică de speranțele din Copou. 

Pentru lugojence a fost o revanșă în cadrul aceluiași turneu final în fața colegelor de serie vestică de la CSȘ Bega Timișoara, care miercuri pășeau cu dreptul în competiția de pe Cibin, 3:1 contra speranțelor din Timiș, în jocul inaugural din una dintre seriile patrulater ale întrecerii. Ulterior, joi și vineri, atât CSȘ Lugoj cât și CSȘ Bega au cedat fără punct ierarhic în fața oponentelor din grupă, brașovencele și târgoviștencele, doar lugojencele smulgând un set celor de sub Tâmpa.

Și urmează de miercuri turneul final tot cu opt echipe al celei mai mici categorii de vârstă a fetelor, Divizia Minivolei, în care CSȘ Lugoj și CSȘ Bega sunt calificate la braț, însă în serii patrulater diferite în competiția de la Oradea, timișencele contra unor cluburi din București și Târgoviște, cele de pe Bega cu grupări din capitală, Brașov și cel gazdă, ACS Super Volei 2017. 

De semnalat și dominația Colegiului Tehnic Feroviar Mihai I București la fileul masculin juvenil, campion național în Divizia Juniori dar și Divizia Cadeți, pe când la cea mai mică grupă de vârstă a triumfat CSM București, într-un turneu de la Zalău covârșitor dominat numeric de formațiile din nordul țării, și anume două din localitate respectiv câte una din Baia Mare, Botoșani, Dej și Ștei. În fine, turneul la medalii al Diviziei Speranțe la băieți demarează de luni la Blaj cu opt echipe la start, însă la nici una dintre cele 4 categorii de vârstă nu s-a consemnat o prezență la start a timișenilor, fără calificări în faza finală.

La seniori, Divizia A1 masculină a fost câștigată de CSM Arcada Galați, urmată pe podium de ex-campioana ACS Volei Municipal Zalău și SCMU Craiova, a patra în ierarhia finală a campionatului cu 10 cluburi fiind CS Dinamo București, totodată câștigătoare a Cupei României. În viitoarea ediție a elitei, cu 12 grupări la start, echipelor ardelene din Baia Mare, Cluj, Câmpia Turzii, Dej și Zalău li se va alătura nou-promovata CS UV Timișoara, calificată de la barajul play-off în urma lui SCM Gloria Buzău. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: