CSȘ Lugoj învinge cu 3:0 CSM București, al doilea succes la rând în fața unui club din capitală în turneul final al Diviziei Juniori, la Timișoara

Voleibalistele junioare ale Clubului Sportiv Școlar Lugoj merg întins la medalii în actuala ediție a celei mai mari categorii de vârstă în sistemul juvenil al Campionatului Național FRV, după ce au câștigat la zero contra unor formații bucureștene meciurile jucate marți și miercuri în turneul final cu 6 echipe al Diviziei Juniori, programat de luni până vineri în sala ”Profesor Mircea Albu” din Timișoara, în organizarea CSȘ Bega, a doua grupare bănățeană în hexagonul finalist. Unica însă fără succes în primele 3 etape ale întrecerii, în vreme ce Dinamo are punctaj și setaveraj maxim iar lugojencele și cele din Mioveni, câte două victorii, pe locurile 2-3.  

Se ridică la fileu noi medaliate timișene în actualul sezon al ”Naționalelor” juvenile de volei feminin, și tot în sala ”Profesor Mircea Albu” din Circumvalațiunii, unde luna aceasta gazda CSȘ Bega Timișoara ocupa locul 3 al turneului final în Divizia Cadeți – a doua cea mai mare categorie de vârstă a structurii juvenile, după bucureștenele CSM și Dinamo. Aceleași 3 cluburi sunt și săptămâna aceasta în cadrul turneului final tot cu 6 formații al Diviziei Juniori – la cea mai mare grupă de vârstă, turneu final în care tocmai a atacat pe turnantă, după un eșec în ziua inaugurală de luni, echipa Clubului Sportiv Școlar Lugoj. 

CSȘ Lugoj

Elevele profesorului Dorin Horvath au debutat în finalele de pe Bega cu un eșec în fața Daciei Mioveni, cu 3:1, însă s-au redresat marți și miercuri cu 3:0 în fața bucureștenelor CTF Mihai I și CSM, urcând astfel pe locul 2 înaintea rundelor de joi și vineri, decisive, cu 6 puncte și setaveraj 7:3. Dinamovistele au acumulat deja 9 puncte din victorii pe linie cu 3:0, tot 6 puncte strângând și argeșencele Mioveniului, cu setaveraj inferior bănățencelor, 6:4.

În rest, bucureștenele CSM și CTF Mihai I au câștigat o singură dată în primele 3 etape, având câte 3 puncte și setaverajele 3:6 și 3:7, urmate fiind fără nici un punct și ieșite din cursa la medalii de gazda CSȘ Bega, cu setaveraj 1:9.

De fapt, după o primă zi de întreceri în care două dintre cele 3 meciuri jucate s-au încheiat în 4 seturi, cu 3:1, marți și miercuri toate au fost completate în minimum de seturi. 3:0. 

Un veritabil tur de forță pentru CSȘ Lugoj, în condițiile în care săptămâna trecută, de miercuri până duminică, a jucat în turneul final al Diviziei Speranțe – a treia categorie de vârstă, la Târgoviște, unde a ocupat locul 6 din 8 participante, în frunte cu campioana CSM București. Iar de luni, la o grupă superioară de vârstă, timișencele s-au aliniat pe Bega.

Iată însă programul ultimelor două zile ale turneului final din ”Profesor Mircea Albu”, joi cu un duel direct bănățean iar vineri cu o întâlnire a lugojencelor cu liderul:

Joi, 19 mai

Ora 11: CTF Mihai I București – CSM București

13.30: CS Dinamo București – Dacia Mioveni

16: CSȘ Bega Timișoara – CSȘ Lugoj

Vineri, 20 mai

10.30: Dacia Mioveni – CTF Mihai I

12.30: CSS Lugoj – Dinamo

14.40: CSȘ Bega – CSM București.

Reuniunea de vineri, etapă finală, este programată mai devreme. De observat și aspectul că 4 formații de junioare reprezintă ”pepiniere” ale unor cluburi prim-divizionare de senioare, și anume Dinamo, Dacia 2012 Mioveni, CSM Lugoj și CS Rapid București – în cazul Colegiului Tehnic Feroviar Mihai I.

Până acum, în primele 3 runde, majoritatea victoriilor au fost cu 3:0, nici un meci nefiind disputat în 5 seturi:

Luni, 16 mai

Dinamo – CSM București 3:0

Dacia Mioveni – CSS Lugoj 3:1

CSȘ Bega Timișoara – CTF Mihai I 1:3

Marți, 17 mai

CSM București – Dacia Mioveni 3:0

CTF Mihai I – CSȘ Lugoj 0:3

CSȘ Bega Timișoara – Dinamo 0:3

Miercuri, 18 mai

Dinamo – CTF Mihai I 3:0

CSȘ Lugoj – CSM București 3:0

Dacia Mioveni – Bega Timișoara 3:0.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: