CSȘ Lugoj la București și Agroland Timișoara la Târgu Mureș, debut cu 3:0 în dauna unor pepiniere prim-divizionare, în semifinalele Diviziei Cadeți

Frumos start al formațiilor timișene repartizate să-și joace șansele de astăzi până duminică în țară, în cadrul fazei turneelor semifinale ale Campionatului Național FRV de volei feminin pentru cadete din generațiile 1998 și 1999. CSȘ Lugoj s-a impus la București cu 3:0 în dauna lui CSȘ Târgoviște, grupare dintr-un oraș elevat în ”careul de ași” al elitei senioarelor A1, iar ACS Agroland Timișoara a dispus la Târgu Mureș cu același scor de Colegiul Național Nicolae Titulescu Craiova. Amănunte…

Cadetele Lugojului, medaliate la nivel național la categorii mai mici de vârstă, așadar cu experiențe la vârf în precedente turnee finale, au pornit cu dreptul și în semifinalele Diviziei Cadeți, miercuri de la ora 16, la București, dispunând cu 3:0, pe seturi 25:14, 25:18, 25:19 de CSȘ Târgoviște.

De notat că doar 4 dintre sportivele pregătite de profesoara Carmen Todros se încadrează în categoria cadetelor, și anume o jucătoare din generația 1998 și 3 din 1999, celelalte provenind de la ”Speranțe” sau chiar ”Minivolei”, așadar mult mai fragede: liberoul, din generația 2003, iar alte voleibaliste din 2000-2001.

CSȘ Lugoj a început astăzi cu Damaris Szanto, Iulia Niga, Cristina Catrina, Bianca Albăstroiu, Alexandra Panțiru, Denisa Jucu și Georgiana Popa – libero, pe bancă fiind Alina Potârniche și Andreea Ioniță. Șapte dintre aceste tinere evoluau și anul trecut, în turneul final al Diviziei Speranțe, obținând locul 5 pe țară.

Timișencele joacă mâine tot de la ora 16 cu Colegiul Național Mircea cel Bătrân Râmnicu Vâlcea, care a fost depășită astăzi, în ziua inaugurală, cu 3:0, de Bravol Brașov. În alt joc al primei zile, gazda CTF Mihai I București – LPS Mircea Eliade București, așadar un duel al capitalei, 3:0.

Turneul hexagon se desfășoară zilnic în sala de liceu din Giulești a Colegiului Tehnic Feroviar Mihai I, lugojencele mai având de jucat vineri de la ora 10, cu brașovencele, sâmbătă de la 12 cu ”Mircea Eliade” și duminică de la ora 14 cu gazda ”Mihai I”.

Miza o constituie calificarea de pe unul din primele două locuri, din totalul de șase, la turneul final de 8 echipe.

La fel și pentru ACS Agroland, prezentă în Grupa a IV-a semifinală de la Târgu Mureș, la doar 3 zile după remarcabila calificare cu aproximativ aceeași garnitură în turneul final național al categoriei superioare, Divizia Juniori. În cazul timișorencelor, obiectivul calificării și la cadete între cele mai bune 8 formații din țară este ca și inexistent, turneul hexagonal de pe Someș fiind fructificat de antrenorul Dan Mihai Jitaru pentru pregătirea prin jocuri dar și antrenamente a viitoarelor participări din primăvară, și anume la turneul patrulater play-off al Diviziei A2 Vest, eșalon secund al senioarelor, ce va fi găzduit în Banat de CS Universitar Politehnica Timișoara, dar și la turneul final național al Diviziei Juniori (1996/97).

Și totuși, timișorencele de la Agroland au demarat astăzi perfect, dispunând cu 3:0 de Colegiul Național Nicolae Titulescu Craiova, într-o oră de joc, pe seturi 25:17, 25:16, 25:18.

ACS Agroland joacă mâine la prânz cu cele de la CSȘ 2 Baia Mare, care au cedat astăzi strâns lui CS Dinamo Romprest București, cu 2:3. Într-un alt meci, gazda CSȘ Medicina Târgu Mureș a trecut cu 3:0 de LPS Piatra Neamț.

Timișoara este gazdă a Grupei a III-a semifinală în Divizia Cadeți, rezervată fetelor, CSȘ Bega debutând astăzi în Sala ”Profesor Mircea Albu” în fața lui LPS Bihorul Oradea. Bănățencele vor mai evolua de joi până duminică, pe rând, cu CSȘ Sibiu, CSȘ Ștei, CSȘ Târgu Mureș și CNS CSVC Deva.

Sporttim nu a intrat în posesia programului orar de disputare al jocurilor turneului organizat de CSȘ Bega Timișoara, în ciuda diligențelor inițiate în acest sens pe lângă conducători sau antrenori ai grupării. În consecință, din nefericire, cotidianul timișorean este în imposibilitatea de a anunța publicul cititor în privința orelor de disputare ale meciurilor din Sala de jocuri sportive ”Profesor Mircea Albu” din strada Amforei, în Zona Circumvalațiunii, în ciuda bunelor intenții de a populariza acest eveniment, amintit în cadrul rubricii ”CÂND MERGEM LA MECIURI? Program săptămânal: jocul, ora, locul”.

Orele de start ale partidelor de joi ale grupărilor CSȘ Lugoj și ACS Agroland la București respectiv Târgu Mureș sunt în schimb amintite și mai sus: 16 respectiv 12.

 

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = patruzeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Juniori: