CSȘ Lugoj, locul 5 în turneul final al Diviziei Speranțe, la București

CSȘ Lugoj a încheiat cu două victorii turneul final al ”Diviziei Speranțe”, al treilea nivel al piramidei juvenile în voleiul românesc, la capătul a 5 meciuri zi de zi în sala ”Constructorul” din București, clasându-se astfel pe locul cinci pe plan național, din cele 8 grupări care și-au croit drum până aici, din calificări și faza semifinală.

După ce ieri, cu un clar 3:0 în dauna lui LPS Cluj, pe seturi la 12, 18 și 15, elevele lui Carmen Todros și-au câștigat dreptul de a lupta pentru locul 5, astăzi timișencele au dispus din nou, ca și în turneul semifinal, de CSȘ2 Centrul Național de Excelență Baia Mare.

CSȘ Lugoj (antrenor: Carmen Todros), locul 5 la turneul final de 8 echipe al Diviziei Speranțe 2013-2014, din 52 de grupări la startul întrecerii

 

 

Luna trecută, în 8 martie, ”Speranțele” Lugojului câștigau cu 3:1 tocmai pe terenul băimărencelor, după ce se distanțau la 2:0 la seturi, în cea de-a patra și penultima zi a turneului semifinal cu 6 echipe și câte 5 partide, apropiindu-și astfel o calificare fără pas greșit în faza finală, cu alte 3 victorii cu 3:0 și încă una cu 3:1. Maramureșencele, care câștigau toate celelalte 4 întâlniri cu 3:0, se calificau de pe locul 2.

Și iată că s-au reîntâlnit, CSȘ Lugoj încheind turneul final așa cum îl începea sâmbătă, cu o victorie, atunci cu 3:0 în grupă în dauna Blajului, acum cu un 3:2 de mare luptă, conturat cu 15:13 în decisiv, nu fără emoții și nu fără sacrificii. Căci, după ce au cedat primul set, timișencele au înregistrat și o accidentare, formula fiind schimbată, însă au avut tăria de a reveni, 2:1 la seturi, și de a se impune în cele din urmă.

Acest loc 5 se adaugă locului secund obținut de colegele mai mici, din Divizia Minivolei, în urmă cu 10 zile, în turneul final de pe teren propriu. Unde se impunea Dinamo Romprest, ceea ce s-a întâmplat și acum, în București, formația apreciată de profesoara Todros ca fiind cea mai disciplinată a finalelor ”Speranțelor” câștigând tot în 5 seturi, și după ce a condus cu 2:0, în dauna lui CSȘ 5 București, învingătoarea lugojencelor în partida decisivă din grupă.

”Bronzul” a rămas tot în București, la gazda Constructorul Familia, care a trecut în finala mică de CSȘ Târgu Mureș, pe când cu ”lingura de lemn” s-a ales CSȘ Blaj, învinsă în jocul pentru locurile 7-8 de LPS Cluj, aliniată cu o garnitură mai fragedă. Cu alte cuvinte Lugojul a fost singura grupare din grupa sa la turneul final care să izbândească în meciurile finale de clasament.

Astfel, cu 3 victorii și două înfrângeri, setaveraj 10:8, și un total pe întreaga stagiune de 20 de succese și numai două eșecuri, CSȘ Lugoj încheie sezonul 2013-2014 al Diviziei Speranțe pe locul 5 din 52 de grupări feminine, și cu bune perspective spre viitor.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: