CSȘ Lugoj, locul 5 în turneul final național al celei mai mari categorii juvenile, Divizia Juniori

Echipa feminină de junioare a secției de volei din cadrul Clubului Sportiv Școlar Lugoj a încheiat numai în urma puternicelor centre de profil din Târgu Mureș și București în ierarhia finală a ediției 2018-2019 în Divizia Juniori din Campionatul Național al Federației Române de Volei. Calificate între cele mai bune 6 formații din țară, elevele profesorului Dorin Horvath au jucat zilnic de miercuri până duminică în turneul final de la Târgu Mureș, adjudecat fără set cedat de gazda CSU Medicina CNUE, clasându-se pe locul 5, și după 3 echipe din capitală, în ordine CS Dinamo, CSM București și CTF Mihai I.

Punct final în Ardeal turneului final al sezonului 2018-2019 în Divizia Juniori de volei feminin, cea mai mare categorie de vârstă a structurii juvenile din cadrul competițiilor organizate de Federația Română de Volei, triumful aparținând detașat formației locale CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, învingătoare pe linie cu 3:0, în meciul cădere de cortină peste ziua inaugurală tocmai în dauna Clubului Sportiv Școlar Lugoj, pe seturi 25:14, 25:19, 28:26. Nu și alte vizitatoare izbuteau mai apoi să intre împotriva târg-mureșencelor în prelungirile unui set.

Majoritatea din totalul celor 15 partide ale turneului final s-a decis în numai 3 seturi, protagonistă a întâlnirii încheiată în patru seturi în cea de-a doua zi a competiției fiind CSȘ Lugoj – foto, depășită de Colegiul Tehnic Feroviar ”Mihai I” București cu 3:1 (25:18, 23:25, 27:25, 25:17). 

Victoria junioarelor bănățence avea să se contureze în cea de-a treia zi a turneului final în sistem campionat, 3:0 cu CSȘ Bacău, 25:23, 25:9, 25:17. Apoi, sâmbătă și duminică, timișencele au pierdut cu 3:0 în fața lui CS Dinamo, campioană din 2018 care a încheiat competiția pe locul 3 după ce a cedat cu 1:3 concitadinei vicecampioane, respectiv cu CSM București, a doua în ierarhia finală. CSȘ Lugoj a ocupat penultima poziție, a cincea, cu 3 puncte și setaverajul 4:12.

Cluburi provenind tot din 4 localități din țară, precum la nivelul Diviziei Juniori, vor concura între 8 și 12 mai și în turneul final al categoriei imediat inferioare de vârstă, Divizia Cadeți. Dacă la junioare au sărit la fileu sportive din București, Bacău, Lugoj și Târgu Mureș, în majoritatea cazurilor ”rezervoare” ale unor cluburi din liga de elită a senioarelor, cu excepția CTF Mihai I, o grupare secund divizionară, în schimb la cadete se vor întrece voleibaliste din București, Brașov, Lugoj și Mioveni, aceleași 4 grupări având reprezentare și la această categorie: CS Dinamo București, CSM București, CTF Mihai I și CSȘ Lugoj. S-au mai calificat la aceste finale și ACS Juvenil N.T. Brașov respectiv CS Dacia Mioveni 2012.

 
 
 
 
 
 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Juniori: