CSŞ Lugoj se impune acasă în duelul cu Timişoara şi merge la turneul final

CSŞ Lugoj a fructificat ieri şi astăzi avantajul terenului propriu, calificîndu-se în turneul final al Campionatului Naţional de volei fete, Divizia Minivolei, primă treaptă în ierarhia juvenilă, după ce a trecut printre altele în turneul semifinal găzduit în sala „Ion Kunst Ghermănescu” şi de CSŞ Bega Timişoara.

De fapt, CSŞ Lugoj deţine medalia de bronz a categoriei, adjudecată anul trecut în turneul final de la Piteşti, dar de o echipă a clubului care a avansat între timp, evoluînd în acest sezon în Divizia Speranţe (1998-1999). Noile minivoleibaliste calificate astăzi la finale sunt Alexandra Panţiru – cpt., Denisa Jucu, Andreea Ioniţă, Alina Potîrniche, care au alcătuit garnitura de start, Georgiana Popa, Georgiana Bologa, Mădălina Toma, Melinda Gliga, care au fost înlocuitoarele, conform prevederilor regulamentare la minivolei pentru substituirea „liniei” după primele două seturi, mai jucînd Amina Poteraşu, Patricia Iureca, Andreea Suclea şi Ana Maria Cîrpaci.

„Am avut probleme cu nişte accidentări şi unele fete n-au fost în plenitudinea forţelor, de exemplu Denisa Jucu, iar Amina a suferit o entorsă şi am utilizat-o doar un joc, dar celelalte fete au încercat să suplinească aportul lor. Fetele au progresat, incontestabil, dar sunt probleme cu concentrarea. Sperăm ca pînă la finele lunii mai să ne revenim la capitolul accidentări, întreg lotul să fie apt la finale”, a explicat profesoara Carmen Todros, antrenor al minivoleibalistelor de pe Timiş.

Lugojencele antrenate de profesoara Carmen Todros şi de profesorul Ioan Cioloca au trecut cu 3:0 de CS Şoimii Lipova, apoi au întors de la 0:1, cîştigînd cu 3:1 în faţa fetelor „Begăi”, în partide disputate ieri, şi au dispus astăzi cu 3:1 şi de CS ProVolei Arad, revenind tot de la 0:1, turneul patrulater derulîndu-se într-o atmosferă plăcută, cu numeroşi părinţi în asistenţă, şi beneficiind de arbitrajul unor brigăzi sibiene şi orădene.

Calificarea la turneul final se doreşte a fi repetată şi în Divizia Speranţe respectiv Junioare, unde lugojencele au ajuns în penultimul act al întrecerilor FRV.

CSŞ Lugoj a apelat la junioare născute în anii 2000-2003, din cele 12 convocate primele 4 avînd dreptul să evolueze în primele două seturi, după care cedau poziţiile altor colege de lot.

Turneul final al celor mai bune 8 formaţii va avea loc în perioada 30 mai – 2 iunie, sub forma a două grupe a cîte 4 formaţii, CSŞ Lugoj încercînd să oferteze pentru găzduirea competiţiei pe malul Timişului, dat fiind că municipiul beneficiază de două săli competitive, acoperit fiind aşadar de stipulările din regulament.

CSŞ Bega Timişoara a încheiat pe locul secund, dispunînd de cele din Arad cu 3:2, cedînd cu 1:3 în jocul cu CSŞ Lugoj, şi trecînd astăzi cu 3:1 de Şoimii Lipova. Cele 9 fete ale Timişoarei n-au acces însă în turneul final, doar prima clasată avînd acest drept. „Fetele noastre au jucat frumos dar şi cu momente în care s-au pierdut, pe cînd Lugojul a avut avantajul sălii proprii, pe care l-a fructificat”, a explicat antrenoarea Cerasela Şerban, fostă jucătoare a Universităţii.

Remarcabil, CSŞ Lugoj a avut implicată şi o garnitură B în această fază semifinală a Diviziei Minivolei, echipa fiind alcătuită din fetiţe cu un an mai mici, 2001 dar şi 2003, şi care a cedat în turneul sibian, 0:3 cu cele din Blaj, 1:3 cu cele din Sibiu şi 0:3 cu devencele. „Şi echipa B de la CSŞ Lugoj a avut tot 12 jucătoare în lot, dar mai micuţe”, a explicat profesoara Carmen Todros.

ProVolei Arad a încheiat a treia la Lugoj, dispunînd de Şoimii Lipova cu 3:1.

Dacă au ieşit din cursă la minivolei, timişorencele mai au şanse la turneul final pe toate celelalte 3 fronturi, începînd cu cadetele, care se deplasează luni la Târgu Mureş, unde miercuri vor debuta în faza semifinală naţională. CSŞ Bega mai are garnituri de semifinale în Divizia Juniori respectiv Speranţe.

*

CSŞ Bega a ratat calificarea la finale şi cu băieţii de la minivolei, tot în deplasare. „Am pierdut toate cele 3 jocuri ale turneului de la Blaj, abordat fără ridicător. Am cedat pe linie cu 1:3, un joc fiind astăzi, cu Zalăul, iar două ieri. Am avut în lot 10 băieţi din categoriile 2000, 2002 şi 2004, dar nu şi pe ridicătorul Cătălin Cauc, care a suferit un deces în familie, bunicul său decedînd, şi nu ne-am descurcat fără el. În ansamblul sezonului, am disputat 4 turnee a cîte 3 jocuri, plus cele din semifinale, adică 15 jocuri, ceea ce este mult mai bine decît a fost ca nivel competiţional. Iar şi echipa a crescut încet-încet. Doar că participarea este cam scumpă, cu toate aceste deplasări”, a explicat Aurelian Cîrdu, antrenor al echipei de pe Bega. Gazda din Blaj şi cei din Zalău s-au calificat la turneul final.

Cîrdu se va alinia şi cu juniorii Diviziei Speranţe în turneul semifinal naţional de peste 2 săptămîni, la Oradea.

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Juniori, Sport juvenil, Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: