CSȘ Lugoj trece de campioana Dinamo în jocul decisiv la titlul național și cucerește „aurul” pe țară la junioare mari

Deși a început luni cu o înfrângere turneul final pe țară de la Timișoara, 3:1 pentru Dacia Mioveni, CSȘ Lugoj a continuat din victorie cu 3:0 în victorie cu 3:0 întrecerea la titlu în sistem campionat cu 6 echipe a Diviziei Juniori – la cea mai mare grupă de vârstă a structurii juvenile din Campionatul Național FRV, succese care au poziționat-o pe locul secund, la un singur punct în urma campioanei fruntașe Dinamo, înaintea întâlnirii directe de astăzi după prânz din sala „Profesor Mircea Albu”, devenită decisivă pentru adjudecarea laurilor. A fost care pe care iar bănățencele au condus de fiecare dată la seturi, impunându-se cu 3:2 și egalându-le astfel pe bucureștence la puncte, ba chiar întrecându-le la setaverajul general respectiv la numărul de victorii, plusuri aducând trofeul pe malurile Timișului. Cucerit fiind pe malurile Begăi. 

Uriaș triumf astăzi la Timișoara pentru CSȘ Lugoj in voleiul feminin românesc, „pepiniera” prim-divizionarei CSM Lugoj – al cincilea club la finalul ediției 2021/2 a Diviziei A1 de senioare, cucerind titlul național la cea mai mare categorie de vârstă a junioarelor, în Divizia Juniori, grație a 4 succese în zile consecutive în turneul final organizat de CSȘ Bega în zona Circumvalațiunii, reușita fiind cu atât mai semnificativă cu cât elevele profesorului Dorin Horvath le-au deposedat pe dinamoviste de titlul deținut la junioare din ediția trecută, roșu-albele alcătuind una dintre cele 3 grupări din capitală prezente în „hexagonul” finalistelor aliniate în Banat, jumătate dintre participante.

A cuceri „aurul” pe tara la cea mai mare grupa de varsta a structurii juvenile are o deosebita semnificatie, iar Clubul Sportiv Scolar Lugoj a izbutit o performanta neatinsa de „pepiniera” de pe Timis in Divizia Juniori de la repromovarea gruparii concitadine de senioare CSM in 2010 in elita Diviziei A1.  

CSS Lugoj este multiplu medaliat in deceniul trecut la grupele de varsta ale sistemului juvenil, incusiv cu aur, nu insa si in Divizia Juniori – cea a absolvirii, banatencele redresandu-se rapid dupa esecul de luni cu argesencele si trecand la zero marti si miercuri de trupele din capitala CTF Mihai I si CSM Bucuresti, apoi si ieri tot cu 3:0 de gazda CSS Bega Timisoara, iar astazi de la 12:30, fara a fi conduse la seturi, cu 3:2 de dinamoviste.

Elevele profesorului Horvath aveau doar varianta victoriei pentru rasturnarea ierarhiei la varf prin rocada cu campioana Dinamo, iar CSS Lugoj si-a etalat clar intentiile inca din setul inaugural, adjudecat categoric cu 25:10, sporind increderea in fortele proprii, ca se poate, ca e ziua cea mare a Clubului Sportiv Scolar de pe Timis.

„Pepiniera” laborator de talente la fileul fetelor, exceland in editia in curs. 

Inca un indiciu dadea si mai mari sperante banatencelor, Dinamo pierzand in ziua anterioara cu 3:2 in fata celor din Mioveni, ca prim insucces al bucurestencelor pe Bega, si tot dup[ ce rosu-albele din capitala cedau setul inaugural.

Ca joi, junioarele dinamoviste au egalat de fiecare data la seturi, si de fiecare data cu 25:19, dupa ce CSS Lugoj facea 2:1 multumita unui 25:20, insa setul decisiv a fost dominat clar de banatence, desprinse fara replica la 15:7. 

Dinamo, deposedata de titlul Diviziei Juniori a fetelor in Banat, la Timisoara, de o formatie banateana, din Lugoj. 

Intr-adevar, CSS Lugoj a incheiat turneul cu 4 succese in 5 aparitii si setaverajul 13:5, acumuland 11 puncte, precum Dinamo, ajunsa din urma la potou dupa ce tasnea in prima parte a competitiei cu 3 victorii la zero, bucurestencele ramanand insa cu numai 3 succese si setaverajul 13:6.

Nu sunt suficiente cuvintele, si oricum „mici”, pentru izbanda majora a voleiului feminin lugojean pe scena Diviziei Juniori, campioane de aur ale tarii, cu litere de-o schioapa. Un triumf vegheat din ceruri de cea care a fost Carmen Todros, trup si suflet pana toamna trecuta pentru CSS Lugoj, pe care o ghida de pe banca tehnica in deceniul trecut la medalii nationale.

„Pepiniera” ocupantei locului 5 in elita senioarelor „A1” a intrecut-o pe cea a ocupantei pozitiei a sasea la finele editiei de campionat 2021/2, sezon de departe cel mai fructuos pentru voleiul feminin de pe Timis. „Asa se face” ar putea spune cu mandrie cei de la fileul lugojean, si in directia celui de pe Bega, asta apropo de trecerea meteorica a lui „Agroland” prin intreceri, insa fara rabdarea si migala perseverentei in timp, cea care induce continuitatea absolut necesara unei cresteri organice. Unii au alergat dupa glorie, altii au exemplificat prin reteta asociata succesului procedura salutara in sport. 

Lugojul a crescut la nivelul unui pol cat se poate de semnificativ in voleiul feminin romanesc, iar cresterea a fost de o maniera sanatoasa, treptata, in timp, din aproape in aproape, prin consolidare, roade ale unor eforturi si stradanii cat se poate de mari. O constructie durabila are in spate foarte, foarte multa munca si transpiratie iar cei de la CSS n-au precupetit nici un efort. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 4

 


Ultimele articole din categoria Juniori: