CSU ”Poli” Timişoara, cu juniori şi veterani, aceeaşi constanţă: 3:0 afară

Un nou sezon, o nouă serie de triumfuri fără set pierdut pentru voleibaliştii secund-divizionari ai Timişoarei, acum sub denumirea CSU Politehnica, învingători astăzi după-amiază în judeţul Cluj, în prima deplasare a stagiunii în B2.

 

Universitar “Politehnica” s-a impus cu 3:0 în dauna gazdei CSM Câmpia Turzii, una dintre cele 3 grupări din seria vestică a judeţului Cluj, şi care începea campionatul cu un succes acasă, 3:1 cu CSU Bravol Braşov. Elevii lui Sorin Grădinaru, care îmbină şi în acest sezon tinereţea juniorilor promovaţi din ediţia trecută cu experienţa unor veterani precum Schiesz sau mai ales Balint, au câştigat seturile la 12, 15 şi 20, în 71 de minute de joc.

Meciul desfăşurat de la ora 13,45 în plin festival de minivolei feminin în sala din Câmpia Turzii, a adus astfel al doilea succes timişoren cu 3:0, după debutul pe măsură, în sala Universităţii, contra lui CS ProVolei Bistriţa. Aşadar, premizele unui nou parcurs de constanţă şi rigurozitate pentru o garnitură apărând mereu cu onoare culorile sportului de pe Bega.

Profesorul Grădinaru a efectuat o singură schimbare pe parcursul disputei, sesizând replica mai dârză decât în trecut a gazdei turdene: Bădiceanu, Schiesz – cpt., Balint, Reitmayer (Dincă), Vîrlan, Ungureanu, Toma – libero. Pe bancă au rămas fraţii Roşu, Moica şi Bălulescu.

“Nu pot să spun că a fost un meci chiar la discreţia noastră, ci a fost nevoie să ne întrebuinţăm mai serios, nu a fost aşa de clar ca în alte dăţi la Câmpia Turzii. De aceea nici nu mi-am permis să risc prea mult cu schimbările. Gazda, mult mai bună decât în sezonul trecut, cu unii sportivi preluaţi de la CS Chimszed, care nu mai participă în competiţie, iar cei pe care îi avea au mai crescut în valoare, o echipă în progres. Sunt mulţumit de aportul tuturor dar n-am vrut să risc, mai ales că am luat în calcul şi oboseala, am plecat dimineaţa la 6, 30 din Timişoara”, a spus profesorul Sorin Grădinaru, antrenor al câştigătoarei fazei tur-retur a sezonului trecut.

Urmează două sâmbete acasă, contra lui CSU Bravol Braşov şi ProVolei Arad.

* CSVC Banatul Caransebeş, promovată în acest an din seria vestică, joacă astăzi la Galaţi, în etapa a treia a elitei masculine Divizia A1, în care a cedat până acum la limită, 2:3 la Şimleu Silvaniei şi acasă cu CSM Bucureşti.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: