CSU Politehnica încheie cu fruntea sus în Trivale: 3:0

”Violetele” voleiului feminin studențesc timișorean au pus punct cu o victorie la zero participării la 3 meciuri din turneul patrulater de promovare în elita Divizia A1, întrecându-le astăzi după-amiază în întâlnirea ultimelor două clasate pe ”universitarele” Oradei, pe care le-au depășit astfel și în ierarhia finală a barajului play-off al Diviziei A2, disputat de sâmbătă la Pitești. Ceea ce nu înseamnă însă și că prezențele adolesecentelor de pe Bega la fileul reuniunilor din țară au luat sfârșit pe sezonul în curs, luna aceasta având de onorat cu prezența în turneul final al Diviziei Juniori, cea mai mare categorie de vârstă la care june și din lotul divizionar al senioarelor Politehnicii au obținut calificarea.

După ce a pierdut pe rând cu fruntașele Diviziei A2 Vest în partidele de sâmbătă după-amiază și duminică seară la Pitești, 1:3 cu CSU Hygienium Galați și 3:0 ieri pentru FC Argeș Volei, ceea ce a scos-o din cărțile promovării înaintea rundei finale de astăzi, CSU Politehnica a ieșit cu fruntea sus de pe scenă prin a trece cu 3:0 de CSU Oradea, pe seturi 25:23, 25:23, 25:12, așadar după două prime seturi adjudecate la limită și un al treilea mai mult decât categoric pentru nivelul unui turneu final de promovare. 

Bilanțul, de 3 puncte și setaveraj 4:6, i-a asigurat locul 3 la barajul din Trivale, înaintea bihorencelor, codașe tot cu o victorie, acumulând două puncte și setaverajul 3:8. Un pas înainte pentru CSU Politehnica după 6 ani, în condițiile în care la precedenta participare în turneul de promovare, în sala ”Constantin Jude”, pierdea toate cele 3 meciuri jucate. Astăzi în schimb a și învins la același nivel, s-a și impus pe teren neutru.

CSU Politehnica a încheiat parcursul în sezonul secund-divizionar al senioarelor la o singură treaptă distanță de… prima ligă, timișorence mai mult decât merituoase, în condițiile în care lotul este tânăr și foarte tânăr, în curs de acumulare a experienței competiționale. Cerasella Șerban, Ciprian Dîrnescu și Traian Cionca depun strădanii pentru ca ”violetele” să crească, și va veni probabil și vremea lor, mai ales că ”Project” se arată a fi ceva de continuitate și durată. 

Un salt în elită încă din această primăvară ar fi fost de fapt pe moment cam prea mare, raportat la provocările ce țin de rigorile primei divizii. Handicapul valoric este totuși semnificativ iar integrarea în duzina prim-divizionarelor ar fi fost dureroasă, nu neapărat o acomodare cât mai degrabă un chin mai puțin necesar în acest moment al creșterii organice a lotului alb-violet. Care va să zică polistele au atins în acest sezon maximum accesibil la ora actuală în evoluția lor, nimic mai puțin, și în condițiile calificării unora dintre componente în turneele finale ale principalelor două categorii juvenile, ”Juniori” și ”Cadeți”, cu galben-albastrul ”pepinierei” CSȘ Bega.  

Este de fapt cel mai înalt punct atins de voleiul ”studențesc” divizionar timișorean după retrogradarea ”universitarelor” de pe prima scenă, ceea ce spune destule. Iar de pe acest palier se poate clădi în continuare. Vorba susținătorilor, ”Obligatoriu înainte!”

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Volei: