CSU UV Timișoara dă o replică bună Clujului la Zalău

Voleibaliștii Timișoarei au pierdut strâns în această seară seturile disputei cu CS ”U” Cluj, ultimul, chiar la limită, cedând cu 3:0 alb-negrilor ardeleni care dispuneau cu același rezultat și săptămâna trecută de CS Dinamo București dar și ieri după-amiază, de brașoveni, în deschiderea turneului de campionat de la Zalău.

După ce au jucat în noua ediție a Diviziei A1 de volei masculin la Bucureșți, pierzând cu 3:0 în fața dinamoviștilor, iar săptămâna trecută la Brașov, unde s-au înclinat cu 3:1 în partida cu CS Unirea Dej dar au și învins după 24 de ore cu 3:0 în fața gazdelor de sub Tâmpa, ”universitarii” de pe Bega s-au aliniat în această seară de la ora 18 și în turneul de la Zalău, așadar pe terenul unei foste campioane a României la fileul băieților, programul timișorenilor constând în întâlniri la un interval de 24 de ore cu formații ardelene. 

CSU UV Timișoara le aborda cu șansa a doua și n-a răsturnat calculele hârtiei la prima încercare, 3:0 pentru CS ”U” Cluj, pe seturi 25:21, 25:22, 25:23, după aproape o oră și jumătate, 73 de minute de joc efectiv. 

Elevii lui Sorin Schiesz au oferit totuși o bună replică unei formații care ieri se impunea zdrobitor în fața lui CSU Brașov, cu 25:6, 25:11, 25:12, cel mai dezechilibrat duel din campionatul în curs, clujenii semnând astăzi deja a patra victorie pe teren, după cele cu CSU Știința București, cu 3:2, cu dinamoviștii și cei de sub Tâmpa, la care se mai adaugă una la ”masa verde”. De fapt, alb-negrii de sub Feleac se aliniau la Zalău după turnee în care au întâlnit oponente dintre cele mai puternice, majorității cedându-le fără a cuceri un punct în clasament, și anume în fața celor din Zalău, Craiova și campionilor din Galați.  

CSU UVT a avut în schimb parte recent de meciuri mai abordabile, unul dificil așteptând-o duminică seară de la ora 18, în compania gazdelor, CSȘ CNE LAPI Dej SCM Zalău, care pierdeau aseară la limită după ce au condus cu 2:0 la seturi în fața Stelei, autoare a răsturnării de scor, 12:15 în decisiv. 

Îmbucurătoare disputarea până acum a tuturor partidelor din turneele de la Zalău și Dej – început astăzi, fără alte întâlniri anulate și decise la ”masa verde”, această rundă a patra și penultima din tur de reuniuni în ”A1” masculin propunând un total de 10 meciuri, până duminică seară.

Sergiu Rodina a fost principalul autor al punctelor învinșilor, 13, completat de Robert Vîrlan cu 10, de la clujeni punctând tot de 13 ori Negrean, Vițelaru și Ciortea.

Confruntări cel puțin la fel de solicitante săptămâna viitoare pentru ”universitarii” bănățeni, în ultimul turneu al turului și al anului, cu SCMU Craiova și campioana Arcada Galați. 

Returul se va juca în schimb în sistem competițional clasic, cu runde în general săptămânale, din 23 ianuarie 2021 și până în jurul datei de 20 martie, primul meci al timișorenilor fiind programat acasă cu oponenții de duminică, de la CSȘ CNE LAPI Dej SCM Zalău, o fuziune ardeleană între Clubul Sportiv Școlar Centrul Național de Excelență Liceul Agricol Papiu Ilarian Dej și Sport Club Municipal Zalău.

Ultimele rezultate din Divizia A1 de volei masculin și programul din weekend, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 18

 


Ultimele articole din categoria Volei: