CSU UV Timișoara nu face față la Zalău vicecampioanei cu un nou antrenor din Argentina

Codașa fără victorie în tur a Diviziei A1 de volei masculin, CSU UV Timișoara, a început în această seară returul în aceeași notă a înfrângerilor cu 3:0, eșec înregistrat după 62 de minute de joc efectiv respectiv în nici 70 de minute de la începerea meciului de la ora 18 de pe terenul vicecampioanei naționale CSȘ CNE LAPI Dej SCM Zalău, a cincea clasată, care are în spațiul tehnic un nou antrenor principal, din Argentina.

Învinsă pe linie în cele 13 partide jucate în sezonul de toamnă, într-o majoritate covârșitoare cu 3:0, ”lanterna roșie” din Banat s-a aliniat la debutul în 2022 în componența numerică în care a abordat și alte deplasări din actuala campanie, tot în numai 10 voleibaliști, fără a emite pretenții în orașul vicecampioanei țării, în Ardeal, unde ”multinaționala” sălăjeană CSȘ CNE LAPI Dej SCM Zalău s-a impus la pas cu 25:15, 25:16, 25:18, cele mai multe realizări ale gazdelor având unul dintre sportivii străini, Minic, cu 16 puncte.

”Universitarii” de pe Bega au contat doar pe zece sportivi, dintre care Robert Vîrlan a reușit 11 puncte iar Sergiu Rodina opt, pe când favoriții din Zalău și-au realimentat aspirațiile la onoruri cu noi componenți în colectiv, în frunte cu antrenorul principal Horacio Dileo, din Argentina, și care în sezonul trecut a câştigat titlul în Franţa cu AS Cannes, la ediția de vară a Jocurilor Olimpice de la Tokyo fiind antrenor secund al selecționatei reprezentative din țara natală, a patra în ierarhia finală a competiției masculine în Țara Soarelui Răsare.

La activ cu experiență competițională în spațiul tehnic atât în America de Sud, inclusiv în Brazilia sau Columbia, cât și în Europa, în Hexagon și Turcia dar şi în România, Dileo a revenit după 15 ani în Divizia A1, unde a îndrumat-o spre titlu pe Petrom Ploieşti în ediția 2005/6 a elitei masculine la fileu. Iar din lotul grupării prahovene făcea parte la vremea respectivă şi Adrian Feher, actualul manager de la secţia de volei a sălăjenilor, cel care a pus pe roate descinderea argentinianului la Zalău. Înlocuitorul lui Marius Lazăr pe banca vicecampioanei eliminate în toamnă din CEV Cup îl are drept secund pe Simeon Topuzliev, și acesta cooptat în pauza de iarnă în colectivul ardelenilor, dinspre Argentina sosind la Zalău și libero-ul Ignacio Fernández (27 de ani), anul trecut la CS Unirea Dej și care are de suplinit plecarea brazilianului Bruno Ruivo.

Vicecampionii țării își aduc antrenori străini și fac înlocuiri în lot tot de peste hotare, Cenușăreasa din Timișoara continuă să sufere la un nivel valoric căruia nu-i face față, înregistrând a zecea înfrângere cu 3:0 în cele 12 apariții din campionatul în curs, celelalte două, cu 3:1. 

Cei din Zalău, în regres în campionatul în curs, abordând returul cu puncte handicap în urma careului fruntaș, speră a-și salva sezonul în Cupa României, în care miercuri vor juca returul sferturilor de finală, pentru un loc în Final4.

Rezultatele etapei a XII-a, prima din retur în ”A1”, precum și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = treizeci

 


Ultimele articole din categoria Volei: