CSU UV Timișoara nu se poate ridica la nivelul Diviziei A1: 0:3 acasă cu o altă codașă, Rapid

Voleibaliștilor Timișoarei nu le-a fost pesemne de prea mare folos participarea în precedentele două ediții ale elitei Divizia A1, cel de-al treilea sezon la rând pe prima scenă aducându-le în această toamnă o cascadă de înfrângeri fără excepție, majoritatea fără replică, la zero, cum s-a întâmplat și astăzi după prânz pe teren propriu în compania unei alte echipe în suferință din ultima pătrime a ierarhiei, CS Rapid. Pe hârtie, unul dintre cele mai accesibile meciuri pentru ”universitarii” galben-albaștri, acasă cu o formație deținând o singură victorie în primele 7 etape, dar pe teren același deznodământ… 0:3.

Nu s-a mai întâmplat de decenii ca voleibaliștii de pe Bega să activeze 3 campanii la rând în prima divizie a țării, actualitate la zi în privința grupării studențești, însă CSU UV Timișoara nu poate de fapt ține pasul cu partenerele de întrecere din elită, drept dovadă și eșecul suferit astăzi de la 12:30 acasă cu CS Rapid București – și aceasta între ultimele 3 clasate, la rândul ei depășită de 5 ori cu 3:0 în precedentele șapte etape, ba chiar fără a-și adjudeca măcar un set în primele 4 runde, abia mai apoi smulgând un prim punct pe teren propriu, 2:3 cu concitadinii de la CSU Știința, abia în etapa a șasea semnând o rară victorie, cu 3:1 la Cluj.

Astăzi însă, în uvertura rundei, CS Rapid București a câștigat în premieră cu 3:0 în acest campionat, tocmai pe terenul timișorenilor, în numai 64 de minute de joc efectiv. CSU UVT, învinsă și pentru a șasea oară cu 3:0 în aceste opt etape din turul Diviziei A1, încă fără punct în clasament, celelalte eșecuri fiind înregistrate cu 3:1. 

Duelul suferinței a fost tranșat clar de bucureștenii totuși mai bine clasați, pe seturi 18:25, 19:25, 10:25, gazdele capotând în cel de-al treilea, cedat lamentabil. ”Universitarii” rămân astfel tot mai mult de căruță cu ”lanterna roșie” în posesie, pe locul 12, cum n-au pățit în urmă cu două campanii, după revenirea în elită, când s-au aflat tot pe ultima treaptă la ora întreruperii intempestive a campionatului sub falsele pretexte ale ”pLandemiei”, fiind însă vorba despre poziția a zecea, în condițiile în care sezonul demara într-un număr impar de participante iar buzoienii se retrăgeau în iarnă. Iar de pe locul 10 n-au retrogradat. Tot pe 10 încheind și stagiunea trecută, 2020/1, penultimii însă, în fața celor de la CSU Bravol Brașov, retrogradați.

De astă dată însă, galben-albaștrii Universității sunt parcă și mai apăsați sub corvoada rigorilor de ordin competitiv ale elitei cu 12 protagoniste, amânând un prim punct cândva spre finele turului.

Astăzi, Preda a înregistrat cele mai multe realizări pentru învinșii îndrumați de Sorin Schiesz, 11 puncte, câte 12 semnând pentru rapidiști Farcaș și Baziliuc-Iordache.

Punând la socoteală și cele două eșecuri din preliminariile Cupei României, tur-retur în fața băimărenilor, CSU UVT a ajuns astăzi la 10 înfrângeri consecutive în noul sezon, toate fără a câștiga vreodată două seturi în aceeași întâlnire, marea majoritate la zero.

În tot cazul, o etapă dominată de oaspeți, cu 5 victorii în cele 6 întâlniri, trei dintre acestea cu 0:3, două cu 2:3.

Ultimele rezultate și programul etapei a 8-a în ”A1”, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Volei.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 6 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: