CSU UV Timișoara – ProVolei Arad 3:0

Voleibaliștii Timișoarei și-au continuat astăzi parcursul victoriilor fără set cedat în ediția în curs a Diviziei A2, câștigând cu 3:0 și ultima apariție acasă din sezonul regular, cu vecinii arădeni. Aflați la a doua reprezentație pe teren propriu din rundele returului programate în noul an, ”universitarii” de la CSU UV au trecut de ocupanții locului 3, repetiție cu succes înaintea deplasării din etapa a X-a și ultima, la secund clasata ACS Volei Club Zalău 2015.

Galben-albaștrii îndrumați de antrenorul-jucător Sorin Schiesz porneau ca mari favoriți în partida găzduită astăzi la amiază cu CS ProVolei Arad și au fructificat la zero avantajul terenului propriu, fără însă a convinge pe deplin.

Schiesz, rămas astăzi pe bancă, i-a aliniat la start pe Bădiceanu, Gemănariu, Damian, Micu, Vîrlan și Rodină, cu Maier în rol de libero, iar pe parcurs au mai jucat și Moica, Reitmayer și Răcășan, nu însă și liberoul Toma, rămas pe margine.

”Am făcut însă un meci ceva mai slab. Știam că adversarul este valoric sub nivelul nostru iar pe fondul lipsei de concentrare ne-am prezentat slăbuț”, a spus antrenorul Schiesz. Pierderea concentrării a dus la prelungirea setului doi, cel mai disputat, în care arădenii au trecut de ”cota” 20 de puncte, și pe erori neforțate în tabăra bănățenilor, detașați însă autoritar în setul 3.

Acesta a fost doar al șaptelea meci al timișorenilor din actualul sezon al Diviziei A2 de volei masculin, respectiv al treilea din 2019, după victoriile cu 3:0 acasă cu brașovenii respectiv la Dej. ”Avem într-adevăr foarte puține meciuri în program, iar nici calitatea lor nu ne ajută, dar noi trebuie să ne vedem de treaba noastră și să ne concentrăm în fiecare fază a jocului”.

Cel mai mare adversar al liderului cu punctaj maxim este de fapt nivelul competițional scăzut, cu numai 4 oponente în seria vestică, și acestea de o anumită factură calitativă, testele la care sunt supuși universitarii fiind relativ rare și nu prea solicitante, cu pauze calendaristice semnificative de la un tronson al competiției la altul.

”După deplasarea la Zalău vom sta cel puțin o lună până la play-off-ul seriei noastre. E destul de complicat, căci n-avem cu cine juca, iar după acel turneu vom sta din nou, până la barajul de promovare”, a mai semnalat Schiesz. CSM Gloria Buzău, CSU Știința București și Rapid București sunt distanțate pe podium și trag relativ compact la șefia seriei estice cu 6 echipe în Divizia A2.

Astăzi s-a mai jucat la fileu în Timișoara și în Divizia A2 Vest de volei feminin, CS Universitar Politehnica pierzând la zero duelul alb-violet cu a doua clasată în serie, FC Argeș, pe seturi 11:25, 6:25, 18:25 în antepenultima rundă a returului, a XVI-a în grupa de zece din jumătatea vestică a țării, în care studentele vor efectua sâmbăta viitoare ultima deplasare din retur, la Sighetu Marmației.

Ultimele rezultate, programul viitor și clasamentele la zi, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = optsprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: