CSU UV Timișoara se predă mai greu băimărenilor

Prim-divizionara de volei masculin a Timișoarei a pierdut în această seară după ce a egalat la seturi în întâlnirea cu CS Știința Explorări Baia Mare din completarea cuplajului la fileu al zilei inaugurale din turneul patrulater de pe terenul liderului campion Arcada Galați, ultim turneu al returului în campionatul în curs.

Cu majoritatea partidelor pierdute cu 3:0 în returul din noul an al Diviziei A1 de volei masculin, dintre care ultimele 3 consecutive, excepție făcând în 2021 înfrângerea cu 3:2 cu CSU Știința București și succesul la zero cu CSU Brașov, ”universitarii” de pe Bega au smuls vineri seară pe teren neutru un set unui adversar și mai bine clasat, maramureșenii impunându-se cu 3:1 după o oră și 45 de minute de la începerea meciului.

CSU UV Timișoara a câștigat cel de-al doilea set al jocului de la ora 20, disputat pe terenul campioanei țării – gazdă până duminică a turneului de la încheierea sezonului regular, egalându-i pe băimăreni grație unui 25:22 în 23 de minute de joc efectiv, fără însă a împiedica victoria favoriților de pe locul 8. 

O replică mai consistentă a ”studenților” galben-albaștri în termeni comparativi cu jocul direct din tur, disputat în 11 decembrie 2020 pe terenul neutru al Craiovei, unde maramureșenii se impuneau cu 25:21, 25:23, 25:15.

În această seară, după ce liderul detașat CSM Arcada Galați a trecut acasă de SCM U Craiova cu 3:1, campionii mărindu-și avansul în frunte grație unei victorii cu 25:15, 25:21, 20:25, 25:20 împotriva oltenilor clasați pe locul 4, băimărenii au învins și ei cu același rezultat, pe seturi 25:18, 22:25, 25:22, 25:19

Timișorenii pregătiți de Sorin Schiesz au condus binișor și în seturile 3 și 4, fără însă a împiedica succesul Științei Explorări în 96 de minute de joc efectiv. Rodina și Vârlan au fost principalii realizatori ai învinșilor, cu 23 respectiv 18 puncte, iar Cheagă al meciului, cu 26.

CSU UVT, care va încheia returul pe locul 10, penultimul, mai are de jucat la Dunăre sâmbătă de la ora 14 cu craiovenii și duminică la amiază cu gazda campioană. Programul turneelor din weekend de la finele returului Diviziei A1 Masculin, pe coloana clasamentelor.

* Trei meciuri în zile consecutive sunt programate în acest weekend și în calendarul alb-violetelor secund divizionare de la CSU Politehnica Timișoara, cu ocazia turneului play-off 1-4 al Diviziei A2 Vest, pentru stabilirea primelor două clasate care vor reprezenta seria în patrulaterul barajului de promovare în elita feminină ”A1”. Bănățencele încheiau returul pe locul 3 și se calificau în play-off fără joc, dat fiind neprezentarea în preliminariile după sistemul ”două victorii din 3 meciuri” a ocupantelor ultimei poziții, de la concitadina CSM Timișoara – fără succes în sezonul regular, 3:0 la ”masa verde” pentru ”studente”, învinse la rândul lor vineri în inaugurarea patrulaterului de la Craiova de a doua clasată ACS Volei Cristina Pîrv Turda, o aspirantă la promovare, care s-a impus pe seturi cu 25:23, 25:16, 25:20. La play-off-ul seriei mai participă gazda lider și CSU Oradea, calificată de pe locul 5 cu victorii cu 3:0 acasă și în deplasare cu CSM Sighetu Marmației. 

CSM Focșani 2007 a câștigat cu 3:0 cele 3 meciuri ale turneului play-off găzduit pe litoral săptămâna trecută în Divizia A2 Est Feminin, calificată fiind la barajul de promovare laolaltă cu CS Dacia Mioveni 2012, autoare a două victorii, inclusiv cu 3:1 în duelul direct care pe care cu gazda ACS Academia de Volei Tomis Constanța – de fapt unica partidă încheiată în mai mult de 3 seturi, dobrogencele dobândind insuficient locul 3, grație unui unic triumf, 3:0 cu CSU Bravol Brașov.

CSM LPS 2007 Focșani pierdea cu 3:0 toate întâlnirile barajului de promovare organizat în 2017 de ACS Agroland la Timișoara, la finele căruia accedeau în elită bănățencele, cu un singur set cedat, lui CS ”U” Cluj, dar și învinsele lor de sub Feleac, în dauna celor de la CS Rapid. Un an mai târziu, în 2018, CSU Galați și CSU Oradea obțineau în această ordine cele mai multe victorii în barajul de promovare în elită, după care, în 2019, turneul de accedere în Divizia A1 Feminin n-a mai avut loc, dat fiind numărul redus de cluburi supraviețuitoare pe prima scenă, astfel încât pozițiile vacante în eșalonul de elită au fost preluate direct de primele câte două clasate în cele două serii din ”A2”, Est și Vest, și anume CS Medgidia și CS Rapid respectiv CSM Târgu Mureș și FC Argeș. 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + doi =

 


Alte articole legate de acest subiect: