CSU UVT câștigă primele seturi în deplasare, pierde la limită în decisiv la Cluj

Se spune că pofta vine mâncând, iar după ce etapa trecută, în runda a patra din retur, voleibaliștii Timișoarei au izbutit câștigarea în premieră a două seturi într-un meci din campionatul în curs, meci jucat acasă, iată că astă-seară au repetat reușita de a-și adjudeca două seturi, dar de astă dată în deplasare, de fapt primele seturi obținute de CSU UVT pe teren advers în actuala ediție a Diviziei A1. Fie abia și în etapa a XVI-a, e un pas înainte pentru codașii învinși pe linie.

Când pierzi meci de meci, cel mai adesea cu 3:0, cu numai două excepții în cele 11 etape ale turului, 1:3 acasă cu dejenii și clujenii în rundele 3 și 5, eșecurile la zero continuând și în primele apariții din retur, a lega reprezentații cedate la limită, cu 3:2, constituie un pas înainte.

Ceea ce a izbutit ”lanterna roșie” CSU Universitatea de Vest în rundele a XV-a și a XVI-a din elita masculină la fileu, săptămâna trecută acasă cu CSU Știința București, astăzi de la ora 18 la Cluj, cu CS ”U”. Cu atât mai mari regretele bănățenilor, că au pierdut la limită în decisiv întâlnirea în care au fost cel mai aproape de a sparge gheața în campionatul în curs.

Prinzând ceva încredere după seturile smulse ”Științei” Bucureștiului, universitarii de pe Bega au avut o oportunitate în duelul ultimelor două clasate, sub Feleac, alb-negrii clujeni fiind alături de rapidiști cu câte numai două succese în cont, două în 15 etape. Trei din această seară, ”U” trecând la mustață de codașa CSU UVT, după peste două ore de joc dintre care 108 minute de joc efectiv, meci cu răsturnări de scor, de la 1:0 la seturi pentru ardeleni la 1:2, de la avantajul timișorenilor la 3:2 în favoarea celor de pe Someș.

Elevii lui Sorin Schiesz, învinși la limită în ciuda tuturor strădaniilor, pe seturi 25:19 pentru CS ”U” Cluj în setul inaugural, 20:25 și 17:25 în favoarea bănățenilor, 25:18 pentru ardeleni și 15:13 tot pentru gazde în decisiv. Căpitanul Negrean fiind principal realizator al punctelor învingătorilor, 20, câte a semnat și Robert Vîrlan pentru timișoreni, Sergiu Călin izbutind și mai multe în contul învinșilor, 23.

Încă un punct ierarhic în dreptul bănățenilor, punct și de la capăt pentru galben-albaștrii lui UVT, acasă cu Olimpia Titanii București.

Un alt 3:2 în județul Cluj și în duelul Dej – Baia Mare. Și un meci amânat, Arcada Galați – Dinamo, pe când întâlnirea Zalăului cu CSA Steaua e luni, televizată. Rezultatele rundei, pe coloana clasamentelor la zi.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Volei: