CSU UVT cedează în capitală vicecampioanei „Armatei” în pragul 16-imilor CEV Challenge Cup

Voleibaliştii nou-promovaţi ai Timişoarei au avut parte mai ales de deplasări, a patra astăzi după-amiază la mijlocul turului sezonului regulat în primele 6 etape ale Diviziei A1, dar şi cea mai grea, pe terenul vicecampioanei naţionale CSA Steaua, câştigătoare a sezonului regulat anterior cu 21 de victorii în cele 22 de runde, iar acum pregătindu-se pentru manşa I acasă de miercuri în 16-imile CEV Challenge Cup, împotriva austriecilor. Bucureştenii scurtând la maximum întâlnirea cu „universitarii” de pe Bega în formulă restrânsă, depăşiţi în doar 62 de minute de la începerea jocului de la ora 17.

„Studenţii” galben-albaştri au avut astăzi şi a doua deplasare consecutivă în campionatul elitei, după eşecul la zero de săptămâna trecută pe terenul omologilor nou-promovaţi din Braşov venind şi cel din Bucureşti, la roş-albaştrii „Armatei”, care miercuri vor găzdui turul 16-imilor CEV Challenge Cup cu gruparea austriacă McDonalds Ried Im Innkreis, miza fiind dată de asigurarea unui loc în optimile de finală propunând drept adversar învingătoarea dublei manşe dintre SK Tirana şi Hellios Grizzlys Giesen din Germania.

„Militarii” deja şi până acum pe drumuri europene, bănăţenii pe noi trasee reactivate ale primei scene, pierzători pe rând la zero şi la Constanţa, Dej respectiv Braşov, astăzi în Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu, unde n-au rezistat decât 55 de minute de joc efectiv „asaltului armat”.

Cu o rotaţie mai largă, pe măsura numărului mai mare de componenţi decât cel convocat de timişoreni în călătoria în capitala, CSA a „defilat” în pas uniform, 25:13, 25:13, 25:15, într-o întâlnire dezechilibrată şi fără istoric.

Lăsându-i pe „universitari” şi-n continuare fără set încă adjudecat de la revenirea în elită, 6 fiind deja înfrângerile cu 3:0 în Divizia A1, dintre care două şi pe Bega, cu medaliaţii cu bronz craioveni şi CS Rapid. 

Astăzi, bănăţenii au avut parte de întâlnirea celui mai bine clasat adversar de până acum conform ierarhiilor ediţiei anterioare, CSA câştigând sezonul regulat prin a ceda o singură dată în 22 de etape, fără însă a cuceri apoi şi titlul în finala fazei play-off, trofeul fiind păstrat de Arcada Galaţi, „încoronată” pe 5 mai cu încă o victorie directă în ultimul act care pe care.  

Iar nici campania în curs CSA n-a pornit-o neapărat strălucit, iniţial cu victorii la Cluj şi acasă cu Rapid, 3:2, cedând însă apoi cu acelaşi 3:2 la Galaţi dar şi nou-promovatei braşovene în capitală, unde s-a reabilitat victorioasă săptămâna trecută într-un duel local, 3:2 la Dinamo.

În paralel, „militarii” s-au calificat din preliminariile CEV Challenge Cup cu o dublă victorie în faţa luxemburghezilor, 3:1 şi 3:0 acasă pe 1 noiembrie cu VC Lorentzweiler, rămânând însă de văzut cât de mult vor menţine cadenţa în eurocupe. 

Finalistă a meciurilor la titlu cu trofeul de campioană a ţării pe masă, dar pierzătoare în primăvară, cu 0:3 şi 1:3 în primele întâlniri acasă cu gălăţenii, apoi tot cu 3:1 şi la Dunăre, CSA Steaua a rămas atunci în umbra Arcadei, la ora actuală bucureştenii având parte astăzi de cel mai puţin solicitant examen din noul sezon. 

Meci cu timişorenii abordat de Bogdan Kotnik cu sextetul Viiber, Wildman, Krajcovic, Cherbeleaţă, Iftime, Sobala, ambii libero, Kroiss şi Păun, fiind implicaţi din setul I, în care gazdele au înfrânt relativ rapid rezistenţa elevilor lui Sorin Schiesz. 

La start cu Preda, Agachi, căpitanul Vârlan, Drăgan, Rodina şi Moraru, iar Gologăneanu libero, Robert Vârlan fiind şi principalul realizator al oaspeţilor, cu 8 puncte, bănăţeni la care în cel de-al doilea set a intrat şi celălalt libero, Curic, iar în setul 3 şi Moroşan, Popa rămânând pe banca de rezerve.

Similar, galben-albaştrii păstrau proporţiile scorului la un deficit tot de circa 5 puncte şi până la mijlocul setului secund, după care CSA se desprindea, roş-albaştri mai detaşaţi în prima parte a setului final, în ale cărui ultime schimburi de mingi timişorenii au amânat ceva mai mult inevitabilul, până la 25:15.  

Gabriel Cherbeleaţă reuşind cele mai multe puncte ale „Armatei”, 17, completat de Crajkovic cu 16, în vreme ce Peţa, Dumitru, Bontea, Laza şi Wiese n-au mai intrat la „militari”.

Pentru timişoreni urmând primirea Ştiinţei Explorări Baia Mare sâmbăta viitoare, iar apoi deplasarea la Zalău. Ulimele rezultate şi programul rundelor 6-7, pe coloana clasamentelor actualizate a secţiunii Volei.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Volei: