CSU UVT sparge gheaţa cu primul set câştigat în etapa a şaptea, Ştiinţa Explorări Baia Mare le câştigă pe primele în deplasare: 1:3

Într-o sâmbătă sportivă a jocurilor de echipă dominată la amiază în zona de nord-vest a ţării de semifinala în manşă unică de la Baia Mare a Ligii Naţionale de rugby, CSM Ştiinţa – SCM USV Timişoara, pe axa Banat – Maramureş s-a disputat şi o întâlnire prim-divizionară la fileul masculin, începută cu o oră înainte pe Bega, partidă din runda a 7-a în elita voleibalistică în care nou-promovata CSU UVT a spart gheaţa prin a câştiga în sfârşit un prim set în campionat, reducând din handicap, 1:2, fără însă a împiedica succesul antepenultimei clasate, Ştiinţa Explorări Baia Mare, care, cu primele seturi adjudecate la a patra deplasare, şi-a asigurat primul triumf de 3 puncte.

S-a început aşadar a doua jumătate a turului în Divizia A1 de volei masculin, ocazie cu care, în cel de-al treilea meci acasă de campionat, „universitarii” Timişoarei au smuls şi primul lor set în 7 partide, la 0:2 în favoarea oaspeţilor din Maramureş, pe care i-au condus de la un capăt la altul în cel de-al treilea, CSU UVT devenind astfel a 12-a şi ultima formaţie care să-şi treacă în cont adjudecarea unui set.

CS Ştiinţa Explorări Baia Mare câştigându-le pe primele două ale meciului de la ora 12 din Timişoara cu 25:23 şi 25:19, în 26 respectiv 20 de minute de joc efectiv, iar mai detaşat pe cel de-al patrulea şi ultimul al întâlnirii, în care a „căpăcit” relativ rapid revirimentul bănăţenilor, 25:15 în 23 de minute de joc efectiv, maramureşenii închizând astfel conturile în mai puţin de o oră şi treisferturi de la începerea partidei, mai exact, în 94 de minute de joc efectiv.

Învinşi până acum fără replică în „A1” pe terenuri adverse, cu 3:0 în Bucureşti de către Dinamo, la Craiova şi tot în capitală şi la Rapid, roş-negrii pregătiţi de Marius Botea, în zona locurilor 7-8 la finele ediţiei trecute dar antepenultimii după mijlocul turului în curs, au prins ocazia semnării unui prim succes în deplasare în fief-ul codaşei nou-promovate, obţinând cel mai detaşat triumf în noua ediţie, după ce, în Maramureş, pendulau între eşecuri şi victorii, 2:3 cu cei din Constanţa, 3:2 cu CS Unirea Dej şi, cel mai recent, 1:3 cu CSM Corona Braşov.

Timişorenii antrenaţi de Sorin Schiesz i-au contracarat însă fără a le lăsa vreo şansă în setul 3, în care localnicii au condus după primele mingi, cu 2:0; 3:1 şi 6:2, diferenţa de 5 puncte, 9:4, fiind menţinută constant până la 15:10, când au replicat şi oaspeţii cu două puncte la rând, 15:12. 

Bănăţenii au solicitat time-out la o altă reapropiere a maramureşenilor la 3 puncte, 17:14, şi au atacat finalul de set şi cu Moraru, de la 19:15, fără a-l scăpa din mâini, chit că vizitatorii au salvat o minge de set la 24:19. Nu însă şi o a doua, 25:20 şi 1:2.

Prinzând încredere, „studenţii” localnici au început mai bine şi setul 4, 1:0, 2:1, 4:2 şi 8:5, cedând avantajul de la 9:7 la 9:11, scor la care Schiesz a solicitat timp de odihnă, în urma căruia „Explorări” a mai obţinut încă un punct, 9:12, timişorenii rămânând în joc, până la 12:14.

Când însă au căzut definitiv, cele 7 puncte la rând ale oaspeţilor decizând soarta partidei, 12:21 şi desprindere a „Ştiinţei” maramureşene în învingătoare, 15:25.

Începând cu Cheagă, Bălai, Ramirez Pita, David, Da Silva Santos şi Catrina, iar Bouleau libero, băimărenii erau iniţial conduşi la Timişoara, chiar şi cu 9:5, răsturnând însă din timp scorul şi tranşând la limită un prim set strâns în care vizitatorii au mai apelat la Silvăşan-Paşca şi Breban.

Daniel Ramirez Pita se desprindea drept principalul realizator al învingătorilor, cu 19 puncte, completat de Csanad David cu 12 puncte şi Cheagă respectiv Bălai cu 10 şi 9 puncte, din partea timişorenilor, care au rulat 11 voleibalişti, punctând cel mai adesea Robert Vârlan şi Ioan-Dorin Moraru, de câte 12 ori.

Studenţii bănăţeni au început cu Bădiceanu, Vârlan, Drăgan, Călin, Moraru şi Preda, iar Gologăneanu libero, antrenorul Schiesz mai introducându-i în setul inaugural şi pe Moroşan. Pe parcurs, Popa intra în setul al doilea, Unguraş în cel de-al treilea şi Agachi în ultimul, în ultimele două seturi fiind introdus şi Mesquita Campos în sextetul băimărean, în care Da Silva nu mai apărea după setul de debut. 

Şi urmează un alt duel cu nord-vestici pentru bănăţeni, la Zalău, după care „dubla” acasă cu penultima clasată din Cluj şi campioana naţională din Galaţi, respectiv deplasarea în capitală la CS Dinamo, la finele turului în sezonul regulat.

*Programul etapelor 7-8, ultimele rezultate şi clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Volei.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: