CSU UVT trece la Timișoara de CSU Știința București, CSM Lugoj cedează la zero Rapidului la Bacău

Start în turneele pe grupe valorice ale Diviziei A1 de volei, ”universitarii” Timișoarei câștigând vineri după-amiază la zero în propria sală la startul triunghiularului codașelor din zona 9-11 în fața omologilor nou-promovați din capitală, după ce echipa feminină a Lugojului se înclina la zero la inaugurarea patrulaterului locurilor 5-8 de la Bacău, în întâlnirea de la ora 14 cu cea mai slab clasată formație a grupei a doua valorice, CS Rapid. 

După ce în februarie galben-albaștrii au câștigat primul meci pe care l-au jucat în Sala UVT din februarie 2020 încoace, 3:0 precum sub Tâmpa în returul cu codașa cvasi retrogradată CSU Brașov, studenții timișoreni au izbutit vineri de la ora 17 să învingă și o a doua oponentă în acest campionat al Diviziei A1 de volei masculin, CSU Știința București, revanșându-se în fața omologilor nou-promovați din capitală pentru eșecurile din întâlnirile directe din Cupa României, 3:1 pe teren neutru la Cluj, respectiv din returul sezonului regular, cu 3:2.

CSU Știința a încheiat returul pe locul 9 iar CSU UV Timișoara pe poziția a zecea, elevii lui Sorin Schiesz câștigând în premieră în această ediție în fața unei echipe mai bine clasate, la debutul primului turneu al grupei a III-a valorice, a pozițiilor 9-11, care va consfinți retrogradarea înainte de termen a brașovenilor.

UVT a câștigat cu 25:22, 25:18, 25:21, micșorând handicapul de puncte față de învinșii bucureșteni, aceștia deținând 17 iar bănățenii de-acum zece, fără șanse însă de a-l mai anihila fie și în cazul unei noi victorii directe săptămâna viitoare, în turneul cădere de cortină. Și totuși o bucurie pentru galben-albaștri, care n-aveau ocazia să joace acasă împotriva bucureștenilor în meciul tur din toamna lui 2020, țintuiți pe margine fiind de mascarada ”pLandemiei” și pierzând implicit la ”masa verde” cu 0:3 conform strâmbelor regulamente curat murdare ale obedienților executanți echer dintr-o societate prostită în măsura în care și-o și merită.  

Vineri a fost pe teren și la zero pentru timișoreni, care vor juca duminică de la 12 în Sala UVT cu brașovenii…

La zero a cedat în schimb CSM Lugoj într-o componență mai restrânsă și văduvită de jucătoare cheie în debutul patrulaterului zonei 5-8 de la Bacău, bănățencele de pe locul 5 cedând clar ”vișiniilor” din capitală setul inaugural, cu 16:25, și înclinându-se în cele din urmă și în cel de-al doilea, după ce au salvat nu mai puțin de 4 mingi de set, 27:29. Timișencele alunecau astfel la 0:2 după ce la 25:25 aveau un serviciu greșit, pierzând la foarte mare luptă, după mingi îndelung disputate.

Iar în cele din urmă au pierdut și sfertul 3, în care n-au mai recuperat, de la 15:20 la 20:25, învinse de CS Rapid București, a opta clasată, după o oră și 30 de minute: 0:3.

Un mai rar pas greșit al bănățencelor de o asemenea manieră în fața unei echipe inferioare valoric, cel de-al doilea meci al zilei inaugurale în zona 5-8 fiind net mai echilibrat, 3:2 pentru gazda CS Știința Bacău, pe seturi 25:20, 24:26, 22:25, 25:23, 15:11 cu CSO Voluntari.

Sâmbătă si duminică (astăzi – 10 aprilie și în 11 aprilie) va continua în Sala Sporturilor din Bacău primul turneu al fazei pe grupe valorice a Diviziei A1 de volei feminin, a locurilor 5-8, cu vedere spre CEV Challenge Cup, programul de sâmbătă propunând de la ora 14 meciul CS Rapid București – CSO Voluntari 2005 iar de la ora 17 duelul vecinelor de pe 5-6, gazda Știința Bacău cu CSM Lugoj. Duminică, de la ora 14 CSO Voluntari 2005 – CSM Lugoj, iar de la ora 17: CS Știința Bacău – CS Rapid București.

Clasamentul la zi după meciurile de vineri:

5. CSM Lugoj… 38 puncte

6. CS Știința Bacău… 35 puncte

7. CS Rapid București 31 puncte 

8. CSO Voluntari 2005… 30 puncte.

Cel de-al doilea și ultimul turneu fiecare cu fiecare în 5-8 se va juca săptămâna viitoare.

Ultimele rezultate din retur și clasamentele sezonului regular în ”A1” feminin și masculin, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: