CSU Vest Timișoara la Zalău iar UVT Agroland și CSU Politehnica la Cluj în turneele play-off din A2 Vest

Secund-divizionarele Timișoarei vor juca în Ardeal în cadrul turneelor play-off din Divizia A2 Vest, UVT Agroland și CSU Politehnica în patrulaterul feminin ce va fi găzduit în perioada 12-14 aprilie de CS ”U” Cluj iar CSU Vest în cel masculin, organizat în intervalul 1-3 mai de ACS Volei Club Zalău 2015.

Voleibaliștii Timișoarei, prezenți anual în actualul deceniu la barajul de promovare în elita Divizia A1, cu excepția sezonului în care au evoluat chiar în primul eșalon, 2011-2012, țintesc și în actuala ediție calificarea la turneul patrulater pe țară în urma căruia primele două clasate își câștigă dreptul de participare la nivel superior. În această primăvară, cele două bilete pentru baraj din Divizia A2 Vest vor fi obținute la Zalău, la începutul lunii mai, pe lângă bănățeni urmând a se alinia la start și CSȘ 2 CNE Baia Mare, lider după retur al sezonului regulat, CSM Câmpia Turzii, cu care timișorenii se calificau anul trecut la braț spre patrulaterul național de promovare din A2, respectiv gazda ACS Volei Club 2015.

Timișorenii, care obțineau promovarea în elită în urma barajelor pe țară din 2011 și 2013, renunțând însă la locul adjudecat în Divizia A1 în vara lui 2013, fără a mai reuși apoi să intre în primele două clasate la turneele finale din 2014, 2015 și 2016, s-au calificat pentru play-off-ul vestic de la Zalău de pe locul 2 în sezonul regulat iar apoi cu succese tur-retur la zero contra arădenilor. Pauza competițională este însă extrem de mare pentru galben-albaștri din momentul revanșei cu CS ProVolei, din 4 martie, așadar de aproape două luni.

CSU Vest va apărea pe rând la Zalău contra gazdelor, cu CSȘ 2 CNE Baia Mare iar în cea de-a treia zi cu CSM Câmpia Turzii. Turneul seriei estice se va derula în schimb cu o lună mai devreme, pe 31 martie și 1-2 aprilie, în găzduirea Științei București, a doua după sezonul regulat, și cu participarea câștigătoarei primei faze, CS Dinamo, plus a celor de la CS Rapid și CSM Suceava. Așadar, trei cluburi din capitală…

La feminin, grupările timișorene care au participat anul trecut și în turneul național de promovare găzduit de sala ”Constantin Jude”, unde obțineau biletele pentru elită vizitatoarele din Galați și Pitești, vor evolua în 12-14 aprilie în patrulaterul play-off al Diviziei A2 Vest, organizat de CS ”U” Cluj și cu participarea voleibalistelor din Oradea. UVT Agroland, care în ultimele două sezoane la rând a obținut locul 3 în barajul de promovare în elita A1, primul sub locul de calificare, va aborda întrecerea de sub Feleac în calitate de câștigătoare a sezonului regulat în competiția din A2 Vest, pe când CSU Politehnica Timișoara după depășirea cu 2-1 la meciuri în etapa I din play-off a unei ex-prim-divizionare, CSM Satu Mare.

În seria estică, CS Rapid și ACS Transilvania Brașov și-au adjudecat direct prezența la turneul play-off al zonei, iar CSM 2007 LPS Focșani și CTF Mihai I București în două respectiv 3 meciuri eliminatorii din etapa I.

Primele câte două clasate din fiecare serie se vor califica la turneul de promovare în Divizia A1, cel feminin fiind programat în 12-14 mai iar cel masculin în perioada 19-21 mai.

Iar apropo de primul eșalon, CSM Lugoj și Știința Bacău vor încheia astăzi de la ora 16,30, pe malurile Timișului, cea de-a doua etapă din turneul play-off al elitei feminine, Divizia A1, rundă în care ieri s-au înregistrat rezultatele Dinamo – CSM Târgoviște 1:3, de la 1:0 la seturi, 26:24 în primul, respectiv CS Volei Alba Blaj – CSM București 3:0, pe seturi la 12, 12 și 20. Apoi, următorul joc al bănățencelor este sâmbătă la ora 13, în etapa a III-a, la CSM București.

Ultimele rezultate din faza play-off a locurilor 1-6 în Divizia A1 de volei feminin, clasamentul primei grupe valorice și programul rundei a III-a, de sâmbătă, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Volei: