Dacă e joi la Cluj, e eliminare pentru prim-divizionarele bănățene încă din turul preliminar al Cupei României, tot cu 1:3 de la 1:0. CSM Lugoj, scoasă de alb-violete

După exact 3 săptămâni de la eliminarea prim-divizionarei masculine CS UV Timișoara încă din turul inaugural de intrare în sferturi al Cupei României la fileul cluburilor de băieți din elită și nu numai, joi seară i-a venit rândul tot la Cluj și reprezentantei feminine a Banatului în Divizia A1, CSM Lugoj, să părăsească întrecerea eliminatorie tot de la primul hop preliminar, și tot cu 3:1 tot după ce sextetul din vest își adjudeca primul set.

În 28 ianuarie, în faza I din ziua inaugurală a ediției 2020-2021 a Cupei României sub forma unui turneu eliminatoriu de joi până duminică găzduit de Cluj, primă zi în care își juca șansele și o trupă din Divizia A2 Vest de volei masculin, CS ProVolei Arad, eliminată strâns de CSU Brașov cu 19:25, 26:28 și 26:28, CS UV Timișoara părăsea întrecerea după ce câștiga setul inaugural cu 25:16, cedându-le pe următoarele 3 la 14, 21 și 13 în fața bucureștenei nou-promovate CSU Știința. O seară mai apoi, tot în ultima dintre cele 4 întâlniri ale zilei sferturilor, echipa din capitală ceda cu 3:0 concitadinei CS Dinamo, care trecea apoi și de campioana din Galați pe drumul spre ultimul act.

Joi a demarat tot la Cluj și turneul sub același format al ediției 2020-2021 la volei feminin, iar tot în ultima partidă a zilei a fost programată și prim-divizionara de fete a Banatului, CSM Lugoj, pornind cu prima șansă la intrarea în sferturile de vineri și prin prisma bilanțului la zi din Divizia A1, pozitiv în campionat pentru elevele lui Segrt, Grbic și Canea, față de cele numai 3 victorii din 15 apariții pentru alb-violetele din Trivale, antepenultimele în ierarhie.

Dacă e însă o seară hibernală de joi sub Feleac, atunci e cu amar pentru prim-divizionarele Banatului, și CSM Lugoj câștigând setul inaugural al meciului de la ora 20, un detașat 25:16 în fața piteștencelor cu căpitanul trecut cândva pe Timiș, Diana Lupescu, dar pierzându-le pe celelalte. Cu 25:20 și 25:18, dar și cu 26:24 în prelungiri pe cel de-al patrulea, în care vesticele au avut o minge de set la 24:23, care minge, în cazul câștigării sale, ar fi putut prelungi întâlnirea într-un al cincilea set decisiv. FC Argeș a tranșat însă ultimele 3 puncte la rând, mergând mai departe, și tot într-o confruntare în sferturi cu CS Dinamo București, vineri seară.

Revanșă piteșteană în Cupă și tot printr-o răsturnare de scor, după ce tot pe teren neutru, la Voluntari, în 29 noiembrie 2020, în campionat, CSM Lugoj a revenit de la 0:2 în fața alb-violetelor din Trivale, întrecute cu 3:2. Iar argeșencele au repetat astfel isprava din ediția anterioară a întrecerii K.O., în care treceau primul hop după ce reveneau de la 1:2 la seturi cu CS Medgidia, prim tur de care lugojencele erau atunci scutite, zburând însă sec din sferturi, 3:0 pentru Dinamo.

Printr-o răsturnare de scor cu 3:2 de la 0:2 s-a calificat joi în sferturi și CS Rapid, în fața lui CSO Voluntari, cealaltă calificare fiind în 3 seturi, adjudecată de CSU Belor Galați în dauna gazdei CS ”U” NTT Data Cluj, iar o alta fără joc, în contul târg-mureșencelor, care n-au transpirat prin nealinierea la start a lui CS Medgidia. ”Medicina” va da însă vineri de nimeni alta decât CS Volei-Alba Blaj, campioană care câștiga și ultima finală disputată a Cupei, 3:1 cu CSM Târgoviște în mai 2019.

Căci cea a ediției 2019-2020 nu s-a mai jucat, turneu Final4 anulat ca urmare a deturnării omenirii sub carâmbul dictaturii Guvid-1984 cu trimitere spre extincția completă a vieții biologice pe pământ, prin metamorfozare sintetizată spre transhumanism și mai departe, ”patrulater” în care ar fi trebuit să evolueze cele din Blaj, Bacău, Târgoviște și București – CS Dinamo.

Finala ediției din acest an, duminică de la ora 14, în direct pe TVR3, cu mențiunea că vineri intră în cursă exact același careu dominant.

Și două săptămâni de pauză până la al treilea turneu de campionat al returului din 2021, în care CSM Lugoj va întâlni înaintea Zilei Femeii pe CSO Voluntari și CS Medgidia. Ultimele rezultate din A1 la feminin și masculin, pe coloana clasamentelor.

În Divizia A2 Vest – feminin, reîntâlnire săptămână viitoare a alb-violetelor de la CSU Politehnica Timișoara cu ACS Volei Cristina Pîrv Turda și SCMU Craiova, după ce polistele au câștigat de două ori cu 3:0 în primul turneu al anului, de la Sighetu Marmației, cu concitadina CSM și gazda tot CSM, cedând în schimb bihorencelor cu 2:3 de la 1:0, 28:26 în setul inaugural și egalare în cel de-al patrulea, 26:24 după prelungiri, dar și 12:15 în decisiv. ”Studentele” sunt pe locul 2 după 4 victorii pe teren, două la ”masa verde” cu 3:0 și două eșecuri, în urma invincibilelor din Bănie.      

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 4

 


Ultimele articole din categoria Volei: