Dacă joacă miercuri seară, CSM Lugoj învinge cu 3:0. La U NTT Data Cluj, retrogradată în ultimele două sezoane și căreia nu i se vor mai face concesii și a treia oară. Succese pe linie ale vizitatoarelor

Învinsă la limită în trei din primele 4 apariții în noul campionat, acasă cu Rapid respectiv la Voluntari și sâmbătă la Blaj, CSM Lugoj a câștigat în schimb la zero în a doua seară consecutivă de miercuri, și de această dată în fața unei echipe care în mod normal n-ar fi trebuit să joace în actuala ediție a Diviziei A1 de volei feminin. 

După ce miercurea trecută s-a impus în premieră în noua stagiune a elitei, 3:0 acasă cu CSM București, în această seară de la ora 19 CSM Lugoj a învins just și categoric, conform așteptărilor, pe terenul codașei retrogradate în ultimele două sezoane, CS ”U” NTT Data Cluj, reinstalată însă de fiecare dată pe prima scenă, pe post de umplutură, pentru a completa rândurile, deși alb-negrele de pe Someș nu smulgeau nici o victorie în sezonul regulat trecut.

Au smuls un set lui CSM București în prima dintre cele 3 apariții din noul campionat, însă niciunul acasă în această seară, 16:25, 8:25, 19:25 după 61 de minute de joc efectiv, victorie la pas a marilor favorite, cu Rus autoare a 19 puncte, completată de Străchinescu cu 11.

De fapt, după epuizantul joc pierdut sâmbătă seară cu 3:2 pe terenul campioanelor, la Blaj, sârbul Ugljesa Segrt, cândva ”secund” al grupării din Alba, și-a permis luxul de a oferi mai multe minute de joc unor componente care au intrat mai rar în sextet în primele 4 etape, dat fiind tocmai calibrul valoric redus al gazdelor de sub Feleac, iar înlocuitoarele și-au făcut datoria, răsplătind încrederea și semnând primul triumf ”afară” la încheierea jumătății întâi a turului în sezonul regulat. 

Un succes fără istoric, nu neapărat însă și cel mai edificator, prin prisma slăbiciunilor gazdelor. 

Iar localnicele au cedat pe linie în runda intermediară, care, slavă voleiului!, a programat două întâlniri de la ora 15 într-o zi de miercuri, CSM Știința Bacău – CSM București 0:3 și Dinamo – Rapid 2:3 într-un meci difuzat în direct de TVR3, celelalte începând de la ora 18 sau mai târziu. La Craiova, SCMU – CSM Volei Alba Blaj 0:3, iar la Pitești, FC Argeș – CSM Târgoviște 0:3.

O mare ipocrizie, asta cu popularizarea voleiului, dacă este posibil ca două dintre cele 5 partide ale unei etape din prima divizie de senioare să fie programate miercuri la ora 15. La mai mare.

Clasamentul actualizat și programul rundelor 5-6, pe coloana datelor tehnice. Bănățencele vor primi la mijlocul turului vizita craiovencelor iar apoi vor avea parte de o altă deplasare abordabilă, la CSM Știința Bacău, intrată în ”era post-Grapă”, moldave fără succes, precum clujencele. Clujence care, conform modificării de regulament din acest an, nu vor mai avea dreptul să continue în elită în cazul unei noi retrogradări, stipulat fiind aspectul că în cazul înregistrării a două retrogradări în sezoane succesive din ”A1”, respectiva formație nu va mai fi eligibilă pentru ocuparea unui loc rămas vacant pe prima scenă. Era și cazul unei schimbări, mai bine mai târziu decât niciodată.  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Volei: