Două prim-divizionare retrase, CSM Lugoj spre eurocupe

„Faptul este fără precedent, nu s-a mai întâmplat ca o echipă promovată să refuze participarea în prima ligă”, a reliefat Paul Bogdan, antrenor al prim-divizionarei CSM Lugoj, dificultăţile cu care se confruntă alte grupări din elita Divizia A1 a voleiului feminin, ceea ce evidenţiază odată în plus ascensiunea şi reuşita timişencelor de a se alinia la finele acestei săptămâni în eurocupe, mai exact în Cupa Balcanică, la doar un an după promovarea între cele mai bune 12 formaţii din ţară.

CSU Galaţi, cea de-a doua prim-divizionară care a aruncat prosopul în această vară, retrăgându-se din campionat, aidoma lui CS Pro Volei Botoşani, urma să fie prima adversară a lugojencelor în viitoarea ediţie de campionat, pe 22 octombrie, în jocul programat pe malul Timişului: „Referitor la CSU Galaţi, aceasta de-abia ieri a anunţat retragerea din campionat. Ne bucurăm pe de o parte că am scăpat de o deplasare lungă şi foarte grea, pe de altă parte era o echipă acesibilă. Oricum nu era o echipa în zona obiectivului nostru, aşa că nu reprezenta o ameninţare, şi nu ştiu cine o să intre în locul lor. De Botoşani se ştia acum o luna deja că se retrage din campionat, în locul lor intrând CSU Sibiu”.

Până când formaţia antrenată de Bogdan Paul va afla cine le va înlocui pe gălăţence, CSM Lugoj va avea mai plăcuta misiune de a debuta în cupele europene, eveniment aşteptat la încheierea acestei săptămâni, la Bursa în Turcia, şi în vederea căruia voleibalistele şi-au testat pentru ultima oară forţele în turneul amical internaţional de 4 jocuri de la Bekescsaba. „A fost un turneu bun, la care au participat echipe cam de aceaşi valoare, şi s-au disputat meciuri frumoase”, a spus Bogdan Paul, antrenorul lugojencelor, pe marginea celor două victorii şi tot atâtea eşecuri consemnate în week-end în Ungaria.

Acum toate gândurile antrenorului zboară spre Bursa, destinaţia zilei de joi pentru delegaţia alcătuită din lotul Balintoni Diana, aleasă în cel mai bun sextet al turneului maghiar, Paşca Larisa, Lungu Laura, Irina Alexandru, Smultea Andreea, Canea Ionela, Badea Alexandra, Şonda, Marin, Daniela Lupescu, Matei Maria, ca şi jucatoare, preparatorul fizic Canea, Dan Brudiu, preşedinte, Anucin Boga, vicepreşedinte, şi Ion Moldovan, team-manager.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 3

 


Ultimele articole din categoria Volei: