Duel bănățean în A1 de peste două ore și cu 214 puncte, Agroland Timișoara – CSM Lugoj 2:3 după 0:2

CSM Lugoj s-a înălțat în această seară în sala de sport a Universității de Vest din Timișoara de la nivelul celor 3 eșecuri pe linie cu 3:0 în deplasările noului campionat al Diviziei A1 de volei feminin, la câștigarea în premieră a unui duel bănățean în elită cu UVT Agroland, dominantă în meciurile directe din sezonul trecut prin 4 triumfuri cu 3:0. Sportivele de pe Timiș au bisat de la ora 19 succesul amical din vară pe Bega la ”Cupa Timișoara”, de astă dată după peste două ore de joc și 214 puncte viu disputate, punându-le în dificultate pe roșu-alb-negrele lui Bogdan Paul tocmai înaintea debutului de miercuri la Budapesta în cupele europene.

Un alt fel de ultimă repetiție și-ar fi dorit UVT Agroland înaintea debutului de miercuri după-amiază în CEV Challenge Cup pe terenul lui Vasas Obuda, mult mai puțin complicată și obositoare, dar și în orice caz cu un alt deznodământ, însă CSM Lugoj i-a stricat socotelile și încurcat planurile, pricinuindu-i a doua înfrângere acasă în actualul tur al elitei feminine: 2:3 în căderea de cortină peste etapa a VI-a, pe seturi 22:25, 23:25, 25:21, 25:23, 10:15. 

Majoritatea meciurilor din noul sezon regular al Diviziei A1 s-au conturat în trei seturi însă primul duel direct bănățean al elitei s-a numărat printre puținele excepții de la regulă, derulându-se și cu accente dramatice sub semnul echilibrului, set de set.

UVT Agroland, care după deplasarea în Ungaria are o ieșire și în campionat la Dinamo, dar și manșa a II-a pe teren propriu cu maghiarele, programată joi 6 decembrie de la ora 19, urmată de primirea campioanei naționale CSM București, a avut însă tăria de a reveni de la 0:2 la seturi, egalându-le pe lugojence și forțând setul decisiv, în care eforturile travaliului de a recupera terenul pierdut s-au făcut resimțite iar mai vechiul și de-acum noul căpitan întors acasă al celor de la CSM Lugoj, Diana Balintoni, n-a ezitat să-și ghideze coechipierele spre un triumf în premieră împotriva fostei sale formații, care o ”repatria” din capitală.

A survenit așadar o oarecare recalibrare a raportului de forțe pe axa Lugoj – Timișoara, gruparea de pe Timiș arătându-se acum a fi cea care revine cu mai mare avânt din urmă.

În sezonul trecut, UVT Agroland a luat fața lugojencelor încă din capul locului și de la lansarea în premieră în Divizia A1, efervescența promovării ridicându-le pe un val în umbra căruia formația Clubului Sportiv Municipal de pe Timiș părea a gâfâi cu atât mai mult în tentativa menținerii la un anumit nivel median și în ceea ce era deja a opta ediție consecutivă a echipei din sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” în elita ”A1”.

Însă, în pregătirea sezonului în curs, Valerijan Luka a lăsat ștafeta pe mâinile bune ale asistentului său Uglesa Segrt iar CSM Lugoj și-a împrospătat liniile și a pus cireașa pe tort prin readucerea căpitanului Diana Balintoni după periplul București – Timișoara, pe când UVT Agroland a pierdut componente de impact din colectiv, înlocuirea lor cu sportive magnetizate din diferite campionate comportând necesitatea omogenizării efectivului și implicând factorul timp, neprielnic momentan roșu-alb-negrelor de pe Bega.

Care s-au desprins după mijlocul setului inaugural în sala UVT pe seama punctelor franțuzoaicei Orle și ex-lugojencei Jovanovic însă au și fost puse ulterior în dificultate, 20:21 de la 17:12, găsind răspuns pe moment, 22:21, dar insuficient… 22:25.

Vizitatoarele de pe Timiș aveau să se redreseze și în setul secund, de la 10:6 pentru timișorence la 16:20, urmând tot un reviriment al localnicelor, până la 23:22, dar nici de această dată dus până la capăt… 23:25.

În pierdere de teren, UVT Agroland a preluat hotărât frâiele setului trei, controlându-l și adjudecându-și-l, 25:21 și 1:2 la seturi, însă a rămas de căruță la începutul celui de-al patrulea, ce părea că-i scapă de sub control. Dominat cel mai clar până atunci, cu CSM Lugoj la pupitru, în avantaj și cu 6 puncte, însă fără a putea menține cadența până la capătul său, în încercarea de a-și asigura toate cele 3 puncte în clasament.

N-avea să se încheie 1:3, timișorencele evitând pe moment înfrângerea prin a reveni de la 15:19 și a se impune cu 25:23, 2:2 la seturi, forțând decisivul. Care n-a mai fost scăpat însă din mâini de Diana Balintoni și compania, tot mai dezarmante în jocul la blocaj, în contrast cu dificultățile celor de pe Bega în preluarea din serviciu… 10:15 și 2:3.

Kocic a strâns 24 de puncte pentru învingătoare dintre care 3 din blocaj, Roman completând-o cu 14 dintre care 4 din blocaj, Babic cu 11 dintre care 7 din blocaj iar Cauc tot cu 11 incluzând 4 ași, zece puncte trecându-și în cont Jakic și cu 3 ași și două din blocaj, iar Diana Balintoni 3 puncte și Dinic două.

Gazdele au început în formula Diana Cărbuneanu – 6 puncte (2 ași, 1 blocaj), Roxana Iancu – 11 puncte (1 as, 2 blocaje), Barbora Kosekova – 3 ași, 1 blocaj, Petruța Orlandea, Katarina Jovanovic – 12 puncte, Maeva Orle – 14 puncte (4 ași, 2 blocaje) și Teodora Pusic – libero, și au mai intrat: Andreea Petra – 13 puncte (3 ași), Daniela Lupescu – 9 puncte (2 blocaje), Sorina Miclăuș – 1 puncte și Larisa Vasilică – 4 puncte (1 as, 1 blocaj).

Urmează pentru lugojence primirea vicecampioanei CSM Volei-Alba Blaj, care a învins acasă cu 3:0 atât miercuri cât și astăzi, pe CSM Târgoviște în restanță respectiv cu CS Știința Bacău, așadar urmăritoarele din ”careul de ași”. Rezultatele etapei a VI-a în A1, clasamentul actualizat și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

S-a jucat sâmbătă și la fileul feminin al Diviziei A2 Vest, alb-violetele de la CSU Politehnica Timișoara dispunând acasă de CSM Sighetu Marmației cu 3:1, dar în schimb CSM Lugoj II cedând pe teren propriu cu 0:3 lui FC Argeș iar CSM Timișoara cu 3:0 la Sibiu. La fel, rezultatele și programul, pe coloana datelor  tehnice, cu mențiunea că voleibaliștii ”universitari” galben-albaștri de la CSU UVT vor găzdui duminică restanța din etapa a V-a și ultima a turului, cu ACS Volei Club Zalău 2015.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Volei: