După argintul cucerit acasă, CSȘ Lugoj – vicecampioană națională în Divizia Minivolei, ”Speranțele” de pe Timiș se aliniază la un alt turneu final, în București

Zile pline pentru sportul la fileu juvenil lugojean. După bucuria găzduirii în condiții impecabile a turneului final al Diviziei Minivolei, dublată de reușita echipei CSȘ Lugoj de a juca în meciul cu trofeul pe masă al Campionatului Național FRV al categoriei, o altă garnitură a clubului e în focurile fazei finale la nivel național, Divizia Speranțe. Pe malurile Timișului se pregătește generația de mâine a grupării de senioare CSM Lugoj, care sâmbătă, de la ora 18, începe la Piatra Neamț faza finală, pentru locurile 7-8, a play-off-ului Diviziei A1.

* sursa foto: CSȘ LUGOJ Minivolei-Junioare 3 (facebook)

Excelent parcurs și mare performanță pentru voleiul juvenil lugojean, ”argintul” categoriei Divizia Minivolei, prima ca grupă de vârstă în sistemul piramidal al juniorilor. Locul 2 în turneul de pe teren propriu a fost adjudecat la capătul a 5 meciuri disputate pe parcursul a 3 zile, în fața a sute de spectatori!

Profesorul Dorin Horvath, care anul trecut mai ghida o grupă spre absolvirea sistemului juvenil, voleibalistele Matei și Bosuioc fiind deja pe-atunci cooptate în lotul prim-divizionarei pregătite de Bogdan Paul, a lansat odată cu acest sezon o nouă echipă în competițiile naționale ale FRV, CSȘ Lugoj ”Minivolei”, bizuindu-se pe un lot de sportive din generațiile 2001-2002 cu care lucrează deja de 4 ani.

Iar primele satisfacții au și apărut, lugojencele câștigând fără pas greșit seria zonală vestică, în fața echipelor din Caransebeș, Arad, Lipova și Timișoara, iar apoi și turneul semifinal pe care l-au găzduit de curând, adjudecat în dauna grupărilor din Caransebeș, Craiova și Târgu Mureș, ceea ce le-a asigurat biletele pentru turneul final.

Adus pe malurile Timișului, iar lugojenii s-au asigurat ca totul să meargă strună în cele 20 de partide disputate în sălile ”Lavinia Miloșovici” și ”Ioan Kunst Ghermănescu”, turneul final a generat o explozie de exuberanță juvenilă, plusată de reușita localnicelor în vârstă de 12-13 ani, cu un maxim de înălțime de 1,74 metri în lot, de a pune din nou Lugojul pe harta medaliatelor în întrecerile voleibalistice naționale de volei feminin.

În grupă, lugojencele, care și-au conturat deja un 4 de start, Nistor, Oargă, Gheorghe, Csilag, înlocuit conform prevederilor regulamentare în seturile următoare, cu garnitura secundă Turcu, Bărbulescu, Farkas, Popa, au trecut cu 3:0 de CSȘ2 Centrul Național de Excelență Baia Mare respectiv de LPS Mircea Eliade București, cedând cu 0:3 lui Dinamo, bucureștence cu care avea să se reîntâlnească în finală, peste două zile.

Trecând în semifinale cu 3:0 de CSȘ ProVolei Botoșani, CSȘ Lugoj a ajuns în finala cu dinamovistele, în care a câștigat primul set, 25:20, dar le-a pierdut pe următoarele, la 15, 21 și 14. O frumoasă reușită, locul 2 între cele mai bune 8 garnituri din țară la cea mai mică grupă de vârstă…

Dorin Horvath a avut la dispoziție lotul Rossana Nistor – căpitan, Raluca Oargă, Arina Gheorghe, Noemi Csilag, Cătălina Turcu, Patricia Bărbulescu, Vanessa Fiat, Ramona Farkas, Cristina Nan și Georgiana Popa, cărora li se alătură Timeea Mahulea, Camelia Mititel, Cristina Negru, Raluca Șaroni și Roberta Bârliba, implicate în meciuri de-a lungul sezonului dar nu și în jocurile turneului final.

Remarcabil este faptul că Divizia Minivolei – feminin a coagulat în sezonul 2013-2014 un număr de 53 de echipe, îmbucurător de mare, de exemplu mai mult decât triplu celui de la băieți (17)!

Ca alte considerente, trebuie spus că în Divizia Minivolei dimensiunile terenului sunt mai reduse, 7/7 metri, iar fileul înălțat la doar 2,10 metri, locul 3 fiind obținut de botoșenence, 3:1 în finala mică, în dauna lui CSȘ Juvenil Brașov.

Iar de la Minivolei, în Divizia Speranțe, al cărei turneu final, care va începe mâine, a fost atins tot pe ruta preliminarii zonale – semifinale de echipa pregătită de profesoara Carmen Todros, și aceasta medaliată la nivelul Diviziei Minivolei, în urmă cu 2 ani.

Lugojencele vor juca la București, într-un turneu final tot cu 8 echipe, dintre care 3 din capitală și alte 5 de această parte a munților, mai exact din Cluj, Baia Mare, Târgu Mureș, Blaj și Lugoj. Năzuința timișencelor este de a obține unul din primele două locuri și calificarea în semifinale, pentru a intra în lupta pentru medalii, având mai întâi de trecut de cele de la CSȘ Blaj, CSȘ Târgu Mureș și CSȘ5 București.

De fapt, CSȘ Lugoj n-a fost departe nici de faza finală a Diviziei Cadeți, ratând calificarea din turneul semifinal de la Toplița, în condițiile în care a aliniat și 4 fete mai ”mici”, de la Speranțe, la doar un punct în urma turdencelor, la cârma echipei fiind tot profesoara Todros.

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la După argintul cucerit acasă, CSȘ Lugoj – vicecampioană națională în Divizia Minivolei, ”Speranțele” de pe Timiș se aliniază la un alt turneu final, în București

  1. bani spune:

    Vrei sa castigi un ban in plus ? Niciodata nu a fost mai simplu !! Inregistreaza-te aici http://goo.gl/NYHXrh !!!!
    fara nici-o investitie doar cu putina munca o sa ajungi in top . Este sansa vietii tale, inscrie-te si nu vei regreta!!
    http://goo.gl/NYHXrh

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 7 = doi

 


Ultimele articole din categoria Juniori: