Echipele Lugojului câștigă clar acasă, cele ale Timișoarei pierd fără punct, mai puțin băieții de la CSU UVT: victorie cu 0:3 la Arad

Finalul de săptămână a programat un meci prim-divizionar feminin în Timiș, la fileul întins sâmbătă seară în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, unde CSM Lugoj a câștigat întâiul meci avut pe teren propriu în această a noua ediție consecutivă de campionat pentru bănățence pe scena elitei, reabilitându-se astfel după eșecurile la zero din primele două etape, în deplasările în nord, la Bacău și Cluj. Iar și echipa secundă a alb-albastrelor, din Divizia A2 Vest, și-a trecut 3 puncte în cont acasă, sâmbătă seară venind în schimb rândul lui UVT Agroland Timișoara să susțină primul meci afară în A1 după două apariții pe Bega, pierdut cu 3:0 la Târgoviște. La zero pe teren advers s-au impus pe de altă parte în ”A2 Vest” alb-albaștrii ”universitari”, la Arad.

CSM Lugoj s-a obișnuit în ultimele sezoane cu câștigarea meciurilor pe teren propriu împotriva lui CS Dinamo București din cursul sezonului regular al Diviziei A1 de volei feminin, ce-i drept de fiecare dată la mare luptă și cu suspans, 3:2 de la 1:2 la seturi atât în urmă cu două ediții de campionat, tot în prima decadă din noiembrie, cât și anul acesta, pe 27 ianuarie, în retur, când se revanșa cu aceeași monedă pentru înfrângerea la limită din capitală din toamna trecută, atunci cu 15:12 în decisiv.

De astă dată, a fost vorba despre prima înfățișare oficială pe teren propriu a elevelor lui Uglesa Segrt în noua campanie, voleibalistele de pe malurile Timișului țintind o lansare cât mai bună în fața propriilor susținători, și prin prisma înfrângerilor la zero suferite în primele două runde, mai întâi la Bacău, unde se înclinau în setul inaugural la 11, pierzându-le pe următoarele la 22, iar apoi la Cluj, unde au pierdut strâns, pe rând la 23, 22 și din nou 23.

Vremea reabilitării le-a scos în cale pe roșu-albele dinamoviste, care abia vinerea trecută au jucat primul meci de campionat, după ce în runda inaugurală stăteau dat fiind numărul impar de participante în ”A1”, pierdut pe seturi la 20, 25 și 13 acasă cu băcăuancele, la doar două zile după ce bucureștencele se calificau în schimb în Cupa României tot pe teren propriu printr-un 3:2 cu UVT Agroland, iar CSM Lugoj a tranșat cel mai clar și detașat o dispută cu formația din București vizitatoare în sala sporturilor de pe malurile Timișului, deznodământ dătător de speranțe în ideea în care și în sezonul trecut cele două formații au fost vecine ierarhice, una, cea din Banat, prinzând faza play-off a primei grupe valorice, pe locul 6, iar cealaltă nu, clasată a șaptea, fără a mai fi disputat așadar turneul play-out.

Iar plusul atras de lugojence în campania trecută s-a manifestat ceva mai clar sâmbătă seară, Diana Balintoni și compania câștigând clar seturile, ba chiar distanțarea la 2:0 fiind izbutită cu aceeași monedă cu care achitau startul slab de la Bacău, desprindere la 11.

CSM Lugoj și-a trecut primele 3 puncte în cont în ierarhia Diviziei A1 înaintea inaugurării marți de la ora 14 în deplasare la CSM București a rundei intermediare cu numărul 4 în calendarul turului prin a trece de vizitatoarele din capitală cu 3:1, pe seturi 25:19, 25:11, 17:25, 25:16.

A fost de fapt și unicul joc al zilei și al etapei în mai mult de 3 seturi la fileul elitei feminine, chiar și duelul de podium conform ierarhiei finale a ediției anterioare, CS Știința Bacău – CSM București, între deținătoarea bronzului și câștigătoarea titlului, fiind tranșat în cel mai mic număr de seturi, 0:3 (22:25, 19:25, 22:25), așa cum s-a impus și vicecampioana favorită acasă, CSM Volei-Alba Blaj, proaspăt învingătoare din nou și în preliminariile Champions League, prin a trece și de CS ”U” NTT Data Cluj, oponentă a echipelor bănățene în primele două runde, cu 3:0, pe seturi la 10, 24 și 16.

Iar tot 3:0 a fost sâmbătă seară și în Dâmbovița, CSM Târgoviște desprinzându-se în cele din urmă clar de UVT Agroland Timișoara, aflată la prima deplasare în noul campionat după cea din capitală dar în Cupa României, 3:0 pentru gazde în partida vecinelor ierarhice la încheierea campaniei trecute din play-off, favoritele mai bine clasate atunci pe 4 distanțându-se cu 25:22, 25:17, 25:17.

Iar pentru timișorence, care vor sta în etapa intermediară, urmează o altă deplasare, la sfârșitul noii săptămâni, la Bacău, weekend în care CSM Lugoj va juca tot pe teren propriu după ieșirea în capitală, sâmbătă, cu nou-promovata CSU Belor Galați, care în runda abia încheiată a stat iar miercuri după-amiază va găzdui duelul moldav cu Știința Bacău.

Un eșalon mai jos, în Divizia A2 Vest, echipa secundă de junioare a grupării CSM Lugoj și-a continuat bunul parcurs prin a câștiga la zero în etapa a șasea și penultima a turului în seria vestică a eșalonului secund al senioarelor, în dauna proaspetei divizionare CSM Timișoara, la rândul său cu un efectiv fraged, alcătuit din sportive tinere și foarte tinere.

Un meci de patru seturi s-a jucat în același cadru al rundei seriei feminine vestice în sala ”Profesor Mircea Albu” din Timișoara, CSU Politehnica – SCMU Craiova 1:3, până nu demult ex-prim-divizionara din Bănie valorificându-și superioritatea cu 18:25, 25:23, 19:25, 13:25 în fief-ul partizan al alb-violetelor, care la finele turului vor juca pe terenul liderului din Pitești.

Triumf în schimb în Divizia A2 Vest pentru voleibaliștii Timișoarei, într-un duel pe care l-au tranșat cel mai adesea la zero, caz valabil și în acest weekend la Arad, unde galben-albaștrii universitari cu Sorin Schiesz antrenor-jucător s-au impus fără replică, precum în primele două etape jucate la Brașov și acasă cu CSȘ CNE LAPI Dej, 0:3 pentru CSU UVT în fața gazdei CS ProVolei.  

Pe muchie s-a jucat pe de altă parte la vârful structurii divizionare, între singurele neînvinse în primele 4 etape ale elitei de volei masculin, CS Arcada Galați fiind întrecută acasă sâmbătă seară cu 2:3 de SCMU Craiova, 20:22 în setul decisiv, după 1:0 și 1:2 la seturi. Voleibaliștii din Bănie au strâns astfel 13 puncte, la fel precum cei din Zalău, care s-au impus cu 0:3 la CS Unirea Dej. În celelalte meciuri, VCM LPS Piatra Neamț – CS ”U” Cluj 1:3 și CSM București – CS Știința Explorări Baia Mare 3:0, cei din capitală fiind pe 3 în ierarhie, cu 10 puncte.

Rezultatele din Divizia A1 de volei feminin precum și cele din Divizia A2 Vest la fete și băieți, pe coloana clasamentelor și programului viitor.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Volei: