Electrizant! 1:0, 1:2, 3:2… CSS Bega Timişoara bate Clujul!

Tensiune maximă, cinci seturi, finish de suspans şi triumf timişorean, urmat de plonjoane pe parchet, coregrafie a bucuriei şi îmbrăţişări calde, cu cei dragi, din tribună. Seară cu de toate, dar foarte frumoasă pentru voleiul juvenil bănăţean, în sala „Profesor Mircea Albu”, unde fetele pregătite de profesorul Ioan Ersigan au păşit cu dreptul în turneul semifinal al Campionatului Naţional, Divizia Juniori, dispunînd cu 3:2, după 100 de minute de joc, de LPS Cluj Napoca.

Miza este mare, şi anume calificarea în turneul final al celor mai bune 6 cluburi din ţară la cea mai mare categorie juvenilă de vîrstă, junioarele ştiind că doar prima clasată dintre cele 4 echipe care se aliniază începînd de joi în turneul timişorean de trei zile va obţine biletele pentru finalele din 2-6 mai. „Desigur, nu este hotărîtor acest succes, dar avem ascendentul moral că am mai jucat cu următoarele două adversare, şi le-am mai învins, pe fetele din Oneşti de două ori”, a spus profesorul Ersigan, antrenor al junioarelor Timişoarei, la finele epuizantului meci.

Succesul Timişoarei e cu atît mai frumos cu cît majoritatea fetelor se pregătesc şi pentru turneul semifinal al Diviziei Cadete, categorie de vîrstă din care fac parte, la Junioare jucînd peste nivelul lor.

De-o parte, bucuria „gălbenelelor” Banatului, jubilînd pe ritmuri muzicale, în tabăra Clujului, multe lacrimi şi chiar frustrare, dînd în clocot la ieşirea din sală. Adevărul este că tensiunea jocului a devenit spre final insuportabilă pentru unele dintre junioare, trecînd de la agonie la extaz.

Cu răsturnări de situaţie, meciul a fost iniţial în mîna lui CSS Bega, 25:16 în 19 minute, balanţa înclinîndu-se apoi în favoarea alb-albastrelor din Cluj, 1:2 la seturi, după 22:25 şi 21:25, în 24 respectiv 23 de minute. Gazdele, încurajate tot mai susţinut din tribună, au condus pe întreg parcursul setului patru, pe care şi l-au adjudecat cu 25:19, în 22 de minute, nu fără emoţii însă.

Care au crescut exponenţial în setul decisiv… 2:1 CSS Bega dar şi 3:5, în favoarea clujencelor. Apoi 5:5, 6:5, 7:6, 7:7 şi 8:7, time-out tehnic după care oaspetele au revenit la 9:9. Finishul Timişoarei, cu servicii foarte bune şi atacuri trăznet, odată fetele descătuşate, le-a lăsat pe ardelence late… 15:9 şi 3:2!

Greu de descris bucuria de la final, inclusiv în rîndurile părinţilor din tribună… „Am jucat fără Denisa Pujky iar în această situaţie structura echipei a fost schimbată”, a explicat profesorul Ersigan, CSS Bega începînd în sextetul 1. Adriana Fantaziu, 3. Alexandra Suciu, 5. Oana Mara, 10. Claudia Fantaziu, 11. Anca Pienescu – căpitan, 12. Ioana Ordean, şi încheind în setul cinci cu serviciile forte ale nouarului Ariana Gădean. Pentru timişorence au mai contribuit joi seară 2. Dragana Ianoşev, 4. Ioana Mândrean, 6. Denisa Şata, 7. Alexandra Smochină, 14. Bianca Picior.

Clujencele, antrenate de profesoara Ramona Domocoş, au încheiat în sextetul 2. Forrai, 3. Anca Berci, 4. Pescaru, 5. Oltean – căpitan, 7. Berci, 11. Bara, mai evoluînd 1. Danciu, 9. Someşan, 12. Truşcă, 14. Beudean.

În primul joc al zilei şi al turneului, CSM Codlea – CSS Oneşti 3:1 (25:10, 17:25, 25:17, 25:13), situaţie în care un al doilea triumf timişorean, vineri, le-ar scoate complet din cărţi pe junioarele moldovence: CSM Codlea – LPS Cluj (vineri ora 15), urmat de CSS Bega – CSS Oneşti; LPS Cluj – CSS Oneşti (sîmbătă, 9,30), urmat de CSS Bega – CSM Codlea.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 12

 


Alte articole legate de acest subiect: