EXCLUSIV. ”Se poate verifica ce grilă a intrat oficial în club!”… ”Astfel își tratează CSȘ Bega oamenii, prin piedici și frâne, valabil pentru juniori și antrenori ai clubului”. Multiplul laureat Dan Jitaru, demisionar de la CSȘ Bega Timișoara, ”după bețe în roate și injurii”

Cel mai performant antrenor din acest mileniu în voleiul timișorean și timișean, tânărul profesor Dan Mihai Jitaru, a avut parte peste ani de un rânced meniu complet de la vârful grupării locale CSȘ Bega, prin persoana conducătorului Romulus Rașca, care prin vorbe și sub semnătură i-a furat din merite și performanțe dar și scurtcircuitează pasul spre divizii al băieților și fetelor înălțate de Jitaru, după ce ani de-a rândul a gestionat în asemenea hal cedările încât galben-albaștrii au risipit pe nimic în toate zările o pleiadă de tineri. Bețe în roate pe plan didactic și sportiv, deposedări ale unor merite și performanțe incontestabile, machiavelice intrigi de învrăjbire a colegilor antrenori, trafic de influență pe linie politică pentru a-l creiona într-o lumină proastă, iar ca desert de dată recentă, grile de transfer umflate, asezonate cu acuze, insulte și injurii. Într-un detonator interviu în exclusivitate, cutremur la fileul local, antrenorul demisionar și-a vărsat oful, relevând niște foarte triste atitudini retrograde care, în România, nu mai au din păcate darul să uimească.

CSS Bega Timişoara, pregătită de Dan Jitaru, campioană naţională la volei, Divizia Speranţe, în mai 2011, la Câmpulung Muscel. Reușită care, paradoxal, a tulburat apele...

 

 

Așadar un caz concret de subminare pe mai multe planuri a activității și rezultatelor unui performant tânăr antrenor, care, din contră, ar fi meritat tot sprijinul, încurajarea și laudele pentru cele înfăptuite din puțin, dar cu multă pasiune, pricepere și sârg, medaliile cucerite precum și juniorii lansați spre senioratul divizionar fiind mărturii vii ale salutarei sale reprezentări a voleiului de pe Bega prin gruparea Clubului Sportiv Școlar de pe strada Amforei.

Iar întreg tacâmul i-a fost servit de un conducător de club care – fie și dacă lăsăm la o parte lipsa sa de considerație față de medaliile aurite cucerite în numele ”Begăi”, Jitaru nefiind unicul performer desconsiderat, eclipsat și căruia i s-au diminuat spre anihilare meritele, căci de exemplu și campionul mondial de juniori în canotaj Adrian Cionca, dacă numele vă spune ceva, are la rândul său o tristă poveste – nici măcar nu-și îndeplinește restrânsa normă de predare ce-i revine în cadrul aceleiași secții de volei a clubului și pentru care, nota bene, este plătit din banii statului. Nu doar performanțe ioc, ci și minimul de ore pe parchetul sălii ioc.

Scriem despre un club bugetar în cadrul căruia conducătorul grupării este de fapt un slujbaș al statului, dar care manifestă atitudini incompatibile cu menirea înrâuririi spre performanță a activității ”Begăi”, din contră, făcând zile amare unuia dintre cei mai de succes profesori ai galben-albaștrilor, de-acum ex-antrenor al Clubului Sportiv Școlar.

Într-un efect de domino, dat fiind situația ingrată în care a fost pus Jitaru, și reputatul căutător și lansator de talente în voleiul juvenil local Ioan Blaj, care colabora pentru alimentarea ”Begăi” din ”pepiniera” Școlii Generale numărul 30 din Zona Soarelui, a refuzat să mai aibă de-a face cu orele la CSȘ, punând punct activității în slujba Clubului Sportiv Școlar, în semn de solidaritate cu mai tânărul său coleg antrenor dar și ca un vot de blam pentru cele petrecute recent în bătătura celor din Amforei.

Dacă toate cele întâmplate peste ani, și ar fi destule la CSȘ Bega, s-ar fi petrecut undeva în Occident sau de exemplu la un club privat, Romulus Rașca ar fi fost demult amintire și despărțit de postul ca un privilegiu dar din al cărui jilț a dispus discreționar, iar Dan Mihai Jitaru n-ar fi primul caz de truditor luxat în cadrul secției de volei, însă fiind vorba de banul public și ”vin ai noștri, ai noștri ca brazii, stau ai noștri, ai noștri ca brazii”, incompetența și atitudinile anti-performanță sunt mai bună monedă de trecere și schimb decât capacitatea profesională și dorința îmbinată cu putință de a întreprinde ceva notabil.

Profesorul Dan Jitaru, fost antrenor în secţia de volei a CSŞ Bega, actualmente la secund-divizionara ACS Agroland Timișoara, și în continuare conducător al loturilor României de beach-volley

 

 

Rașca l-a îndepărtat practic cu scandal și jigniri pe un tânăr care a adus clubului mai multe medalii la nivel național, a rupt cureaua de legătură cu ”rezervorul” de talent de la Școala Generală 30 și a țesut de asemenea manieră lucrurile încât bieți profesori au fost nevoiți să-și dea explicații unii altora, pentru lămurirea lucrurilor.

”N-am trecut în volei ca gâsca prin apă iar acel ceva înfăptuit a fost nerecunoscut și dat deoparte, motive pentru care am decis să vorbesc! Purtarea față de juniori și profesori ai clubului, căci nu este vorba numai despre mine, n-are de-a face cu aspirațiile la performanță ale sportivilor și antrenorilor, iar eu sunt altfel învățat, cu performanța, care din păcate nu se dorește la CSȘ Bega, unde birocrația este mai presus de orice”, a început Dan Mihai Jitaru, care a continuat până în acest an la gruparea galben-albastră pe linia performanțelor reușite în trecut la CSȘ Lugoj, fiind totodată recunoscut pentru palpabilele progrese ale beach-volley-ului românesc sub coordonarea sa în calitate de antrenor al loturilor naționale, plusând și în plan organizatoric prin găzduirea în 2014 în Timișoara a unor competiții internaționale de nivel balcanic în voleiul pe plajă de care malurile Begăi erau străine, după ce avea succes cu asemenea demersuri și la Reșița, în 2012.

Încercând să-și regăsească liniștea la nou lansata grupare divizionară de volei feminin ACS Agroland Timișoara, care conferă un cadru propice drumului spre performanță și unde pare implicit a putea da uitării injustețea la care a fost supus tocmai de către diriguitorul fostei grupări ale cărei medalii le-a adjudecat cu trudă, tânărul tată Jitaru a dat puțin timpul înapoi, pentru creionarea întregului context în care a survenit recent neplăcuta despărțire.

”În noiembrie 2008, în cursul anului școlar 2008/2009, am trecut prin pre-transfer de la CSȘ Lugoj la CSȘ Bega Timișoara. Am luat postul înainte să iasă la concurs, același pe care mă titularizam în 2004, când am fost șapte în examen, iar la proba practică au căzut cinci și am mai rămas împreună cu Cristi Low, translatorul lui Dusan Uhrin jr. Obținând o notă mai mare, m-am titularizat la CSȘ Bega. Eram însă la CSM Lugoj, care pe-atunci avea o echipă formată de Divizia A2, dar am întinerit lotul, și cum era clar că nu puteam să activez efectuând naveta între Timișoara și Lugoj, m-am detașat pe linie de învățământ la Bârna, Pogănești. Am activat în paralel în sportul competițional divizionar la Lugoj, din 2004 în 2008, moment în care am efectuat pre-transferul, pe un post pe care nu s-a titularizat nimeni timp de 4 ani. Mi-am preluat postul pe care eram titular. Revenirea s-a înfăptuit din poziția de antrenor principal la CSM Lugoj, în cel de-al treilea sezon de A1, dar și de antrenor la lotul național de Cadete precum și la loturile naționale de volei pe plajă”.

”În ședința din 1 septembrie 2008, la CSȘ Bega, am rugat să mi se repartizeze o grupă de fete, având în vedere experiența acumulată în antrenarea fetelor, probată prin reușitele înregistrate cu CSȘ Lugoj: medalia de bronz la Campionatul Național de juniori din 2006, titlul național de juniori din 2007, fără să pierdem vreun set în turneul final. Răspunsul foarte clar a fost că nu se poate, căci profesorii erau repartizați pe grupe, așa încât mi s-a încredințat o grupă de băieți. Practic, o grupă care a fost trecută din mână în mână, de suplinitorii dinaintea mea. Băieți însă nu prea erau, se mai și lăsaseră, era vraiște, fără un nucleu cât de cât. Am intrat în concediu fără plată, pentru a putea continua activitatea de performanță la Lugoj, unde, la sfârșitul lunii octombrie, am decis să îmi înaintez demisia, deoarece obiectivele mele de performanță nu mai concordau cu strategia clubului. Avea să se vadă ulterior, la finele sezonului, când echipa retrograda. În acel moment am hotărât să rămân pe o perioadă în concediu fără plată, pentru a putea să regândesc întreaga strategie de abordare a următorilor ani, mai exact până în iunie 2009, când am revenit la catedra de volei a CSȘ Bega. N-am avut atunci cu cine lucra, căci de-obicei la cluburile școlare, în afara sezonului competițional, se dă drumul la copii și se stă, dar am efectuat cantonamentul loturilor naționale de beach-volley în Timișoara, vreme de 5 săptămâni, cu baza de pregătire la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinaă, în iulie 2009. Iar în august am avut 3 competiții internaționale, două la Campionatul European și una la Balcaniadă, fetele provenind de la CSM Lugoj iar băieții din țară, obținând două medalii de aur la nivel balcanic și un bronz. S-a intonat imnul României de două ori pentru reușitele voleibaliștilor noștri dar, când m-am întors la 1 septembrie să-mi reiau activitatea, am remarcat cu uimire că mi-au fost tăiate toate orele lunii august de către Romulus Rașca, pe motiv că trebuia să stau 8 ore în școală și să mă uit pe pereți… Era mai util să fi reprezentat România în competițiile internaționale.”

Profesorul Dan Mihai Jitaru cu Ioana Ordean (stânga) şi Adriana Melniciuc. argint pentru România la Balcaniada U20: una dintre numeroasele distincții la beach-volley

 

 

”În septembrie mi se punea în vedere să-mi constitui grupele, ceea ce era și normal de altfel, urmând ca în octombrie, datorită orelor tăiate, să fiu adus în fața Comisiei de Disciplină a CSȘ Bega. Mi-am alcătuit grupele, am avut copii, am întocmit dosarele necesare, toată documentația, ieșind cu bine din această situație. Când mi-au fost atribuite grupele de performanță, mi-au fost repartizați următorii ani de naștere: grupa de avansați de 1993-1994 și cea de începători, 1995-1996. Componenții grupei de 1993-1994 proveneau pe vremea aceea, în 2009, din clasele a IX-a și a X-a. Din start mi s-a părut o batjocură la adresa mea, fiind obligat să fac inițiere la copii de clasa a IX-a și a X-a, când știm cu toții că performanța începe la vârste mult mai fragede. Cealaltă grupă, de 1995-1996, era conturată aproape în întregime din elevi ai Școlii Generale 30, copii ce datorită profesorului Ioan Blaj practică voleiul la orele de Educație Fizică și Sport. A fost și grupa pe care mi-am canalizat atenția! Erau copii care aveau un bagaj de cunoștințe și pe care am putut construi mai repede, ceea ce s-a și reușit, căci în aprilie 2011 s-a reușit obținerea primului titlu național după Revoluție la băieți din palmaresul CSȘ Bega, moment în care au început majoritatea problemelor, deoarece directorul Rașca a început să susțină, conform proceselor verbale ale ședințelor de catedră, că anul 1996 i-a aparținut. Fapt pe jumătate adevărat deoarece același an de naștere mi-a fost și mie repartizat la 1 septembrie 2009”.

”În 2013, cu acei băieți s-a obținut al doilea rezultat notabil, vicecampioni naționali ai Diviziei Cadeți, la Dej, iar la sfârșitul acelui an, când CSȘ Bega a trebuit să raporteze către Primăria Municipiului Timișoara rezultatele obținute în anul respectiv, la Comisia Sport a ajuns un tabel cu sportivii iar la antrenori erau înscriși Rașca Romulus și Cârdu Aurelian, colegul meu. Este foarte adevărat că dintre cei 8 băieți cu care am reușit performanța, trei proveneau din grupa colegului meu Aurelian Cârdu! În 2014, deși încadrarea mea trecuse pe fete, iar acești băieți deveniseră încadrarea colegului meu Sorin Schiesz, am continuat activitatea cu aceiași generație 1995-1996 și am reușit confirmarea performanțelor anterioare și la nivel de juniori, cucerind medaliile de argint pe țară în Divizia Juniori chiar pe terenul campioanei naționale Tomis, la Constanța. CSȘ Bega a pierdut două campionate ale României, în 2012/2013 și 2013/2014, doar în fața celor de la Tomis. Cu alte cuvinte în acești 2 ani am cucerit de fapt cel mai bun loc ce se putea obține la nivel național de restul competitoarelor, deoarece lotul Tomisului avea în componența sa jucători de la mai multe cluburi din țară, dintre care 4 titulari, din cei 6 convocați în lotul de 12 al României. Și era un lot național de juniori calificat la Campionatul European. Am jucat practic contra lotului național… Iar în toți acești 5 ani, cât am pregătit acești sportivi, respectiv din 2009 până în 2014, Romulus Rașca nu a lucrat nici măcar un minut cu ei, susținând însă în tot acest interval de timp că sunt copiii lui iar performanțele îi revin dumnealui. Și la ședințele de catedră sau ori de câte ori aveam ocazia să vorbim, îmi spunea că este grupa dumnealui și că eu nu am adus nici un rezultat pentru club.”

Lucian Bădiceanu, profesorul Jitaru, Marius Roșu, Ioana Ordean și Adriana Melniciuc: Banatul - campion național de cadeți la volei pe plajă, la Cazino, în Constanța

 

 

Așadar însușirea unor merite necuvenite, aspect care a fost însă împins chiar mai departe de directorul Clubului Sportiv Școlar, pe tabelul întocmit pe adresa Municipalității pentru finele anului 2013, în dreptul performanțelor tinerilor de la CSȘ Bega fiind înscriși, în dreptul antrenorilor, Romulus Rașca și Aurelian Cârdu. Rașca nu doar l-a pus pe Jitaru pe drumuri la Primărie, pentru a-și revendica un drept incontestabil, dar l-a și indus ulterior în eroare pe Aurelian Cârdu, la împărțirea premiilor pecuniare, cum că Dan Mihai Jitaru ar fi fost cel care l-a tăiat de pe listă. O imposibilitate. De fapt, la festivitatea de final de an a Municipalității, impostura generată de conducătorul Rașca a trecut drept bună pe ecranul de prezentare al evenimentului, pe care ”curgea” enumerarea performerilor, cu Rașca și Cârdu antrenori ai medaliaților, pentru că așa e la noi, hârtii cu oricâte falsități negru pe alb nu pot fi reîntocmite. Municipalitatea a retribuit premiile pecuniare conform înscrisurilor inițiale, fără a modifica destinatarii, dar cu sfatul ca ”Bega” să-și împartă ulterior suma, ad-hoc, bineînțeles, între Jitaru și Cârdu, moment în care Romulus Rașca s-a folosit de tertipul de a rămâne pe lista de premiere prin eliminarea lui Cârdu, stârnind zâzanie între proprii antrenori, ulterior aplanată.

Halal atitudine de director de club sportiv școlar. Dar de-ar fi fost măcar totul. Capacele finale urmau să fie aplicate…

”Pe lângă aceste rezultate obținute în voleiul de sală, în urma unor parteneriate realizate de mine între CSȘ Bega și alte 3 cluburi din zona noastră, din Banat, CS Flacăra Parța, CSM Lugoj și CSU Reșița, am izbutit să realizez continuitatea pregătirii pe segmentul la care am foarte multe performanțe, și anume cel de plajă, tineri voleibaliști de la CSȘ Bega având foarte bune participări și în beach-volley. Performanțe care s-au îmbunătățit de la an la an, pornind de la un titlu de vicecampion național la nivel de cadeți și, printre multe altele, culminând cu un podium cucerit în întregime anul acesta la nivel de juniori, și locul 9 la Campionatul European sub 18 ani, la care au fost prezente 36 de țări, respectiv participarea cu acești băieți la Campionatul Mondial U19. Pe lângă ceea ce făceam în sală, vara lucram non-stop și astfel s-a ajuns până și la nivel mondial, deloc puțin lucru pentru noi, într-o ramură în care tindem să câștigăm teren. În paralel, am lucrat și cu două fete de la CSȘ Bega, și anume Ioana Ordean și Adriana Melniciuc, pe care o aduceam de la Pogănești, cu casă-masă, și care se antrena cu băieții grupei mele, același caz fiind valabil și pentru Beatrice Galiț. Pe Adriana am selecționat-o în urmă cu 4 ani, pentru a face performanță în Timișoara, și pe care am cedat-o clubului CSȘ Bega pentru a îmbunătăți performanțele echipelor grupării. Repet, în primii 2 ani de pregătire, pornind de la zero, fetița și-a făcut antrenamentele alături de băieții mei! În momentul în care a devenit valoroasă și la voleiul pe plajă, a fost solicitată de colega mea de catedră Cerasella Șerban, în grupa de cadete și junioare a CSȘ Bega. Și aceste două fete, în urma a două veri de pregătire, au reușit performanțe notabile, precum 4 medalii de argint balcanice, la U20, U22 și senioare, respectiv o premieră istorică: o echipă de cadete să reușească medalii de aur naționale la toate cele 3 categorii de vârstă, seniori, tineret, junioare!”

”În 2013, fiind încadrat pe fete, am început pregătirea cu o nouă generație, cea de 1999-2000, în aceeași idee de performanță și seriozitate cu care porneam la drum și cu băieții deveniți multiplii medaliați. Un alt scandal a izbucnit în momentul în care ACS Agroland, clubul nou înființat în Timișoara, a solicitat în scris dezlegarea pe linie sportivă a Ioanei Ordean, Adrianei Melniciuc și pentru Beatrice Galiț. În cazul celei de-a patra sportive solicitată, Maria Costi, din generația 2000, mutarea a survenit în urma nemulțumirilor pe care tânăra le-a avut vizavi de pregătirea pe care o efectua la CSȘ Bega, și a preferat să opteze pentru clubul nostru, ACS Agroland. Iar CSȘ Bega, pe lângă faptul că a întârziat să dea un răspuns oficial nu mai puțin de aproape două luni, a și solicitat o sumă de transfer exorbitantă, susținând că aceea ar fi fost grila lor. Există o grilă de calcul de la care se pleacă la stabilirea sumei de transfer. Melniciuc și Ordean erau sub acord cu CSȘ Bega Timișoara, care putea să ceară oricât. Celelalte două erau ieșite de sub acord, Galiț nu mai era junioară iar Costi era la fine de acord. Pentru primele două, CSȘ Bega a solicitat o grilă dublă, pe care au calculat-o cum li s-a părut că sună mai bine… Federația Română de Volei a efectuat calculul la jumătate din suma umflată de CSȘ Bega, a calculat corect, așa cum trebuia procedat, deși federației îi revine 10% din asemenea sume. A fost incredibil ca eu să fi avut în grijă cu casă-masă două fete pe care le-am selecționat și lansat să joace pentru CSȘ Bega, iar clubul mi-a cerut bani, foarte mulți bani pe jucătoare, pe toate cele patru aproape un sfert de miliard! Ce le-a pus Bega la dispoziție!? Și asta în ideea în care în ultimii 20 de ani, din toate transferurile secției  de volei, și au fost destui copii plecați prin țară, nu cred că au reușit să strângă nici măcar 15% din suma pe care au pretins-o acum unui club proaspăt lansat în Timișoara…”

Într-adevăr, incredibil dar adevărat, după ani buni în care, printr-o defectuoasă strategie și gestionare, voleiul juvenil local a risipit pe ochi frumoși, în favoarea altor centre din țară, potențiali sportivi divizionari, CSȘ Bega s-a trezit să solicite sume în neconcordanță cu grila reală tocmai unei grupări locale nou înființate în ideea de a resuscita și voleiul feminin divizionar timișorean. Nu tocmai aceasta este menirea unui club sportiv școlar, de a instrui juniori pentru trecerea spre seniorat, și n-ar fi normal ca pasul să fie făcut pe plan local!? Și-atunci de ce tocmai acum aceste pretenții, după ani în care CSȘ Bega a fost rezervorul altor cluburi din țară, pe nimic!? Sau poate că, speculăm, tocmai de aceea nici n-a avut Timișoara vreme de 4 sezoane vreun club divizionar de fete, pentru ca ”Bega”, vezi Doamne, să nu se aleagă cu nimic, dar poate doar… cine trebuie!

Dan Jitaru între cadeții săi de la CSȘ Bega, la ora calificării, la Timișoara, în turneul final național

 

 

”Se poate verifica ce grilă a intrat oficial în club pentru sportive precum Daniela Lupescu, Ioana Mircioagă, Sonia Marina, Paula  Suru, Bianca Șvaia, Claudia Fantaziu, sau pentru Vlad Cuciureanu, Robert Vîrlan, Ovidiu Darlaczi, care este cel mai bun produs al CSȘ Bega la nivelul generației 1999, căpitan al lotului național de Speranțe, cel mai bun de vârsta lui din țară. Știu că pe Lupescu și Mircioagă le-am adus la Lugoj din Timișoara pe nimic. Mai mult, copiii de 1994, 1995, 1996, Daniel Luncă, Robert Vîrlan, Bogdan Nan, Lucian Bădiceanu, Marius și Mircea Roșu, Florian Kaburek, Vlad Florin Ene, cu toții joacă în eșaloane superioare, Kaburek și Ene neprimind însă dezlegarea de la CSȘ Bega, deși sunt transferați pe linie școlară, la Baia Mare respectiv București. Lui Kaburek i-a dat doar cu dublă legitimare, la Baia Mare, și nu poate juca în ambele competiții, iar în cazul lui Vlad, nu poate să joace meciuri oficiale, după ce a adus clubului atâtea medalii! Astfel își tratează CSȘ Bega oamenii, prin piedici și frâne, valabil pentru juniorii și antrenorii clubului. Ar fi de menționat că acești talentați băieți pe care i-am pregătit au avut oferte, au fost pe punctul de a pleca, dar am reușit să-i conving să rămână în Timișoara, și iată-i ajunși în echipa divizionară de la Universitar Politehnica, și pe Vîrlan, și Bădiceanu, și frații Roșu! Au avut multe oferte de prin țară!”

Iar cum se întâmplă din păcate mult prea des prin bătătura mioritică, în această perversă răsturnare a ierarhiilor valorice, recunoașterea meritelor s-a redus în cele din urmă la injurii, insulte și jigniri. Se poartă pare-se pe malurile Begăi din partea unor mai mari diriguitori sportivi… ”În ultima lună ca profesor la CSȘ Bega, mi s-au adresat o sumedenie de cuvinte urâte, fiind jignit și în continuare nerecunoscându-mi-se munca și performanțele obținute, în contrast cu recunoașterea la nivel european, prin acordarea premiului Fair-Play pe anul în curs în cadrul reuniunii Confederației Europene de Volei, din partea președintelui Andre Meyer!” Se întâmpla pe 25 octombrie, în Antalya, unde elevele lui Dan Jitaru, ex-sportive ale ”Begăi”, Ioana Ordean și Adriana Melniciuc, erau recompensate pentru atitudinea lor cu premiul suprem de sportivitate în voleiul continental pe anul în curs.

”Sunt un antrenor pro-performanță, care nu-și dorește decât să fie lăsat să muncească și să-i fie recunoscute meritele! Ori nici până în ziua de azi nu am primit de la CSȘ Bega calificativul pentru anul școlar 2013-2014, după toate cele reușite…”, a oftat Jitaru. Calificativele pentru precedentul an școlar se oferă la începerea unuia nou iar practica uzuală, ca o convenție tacită și utilizată la scară largă la nivel școlar, se rezumă la acordarea unui ”foarte bine”, indiferent cât de departe de adevăr este eticheta forte în cazul unora care nu ies neapărat din tipare. Și-atunci cum ar fi oare posibil ca unui performer să i se atașeze calificativul ”bine”!?! Ei bine, diriguitorul Romulus Rașca a dat sfoară-n țară pentru un ”bine” în cazul lui Dan Mihai Jitaru, funcționând chiar și telefonul scurt pe filieră politică, pentru înrâurirea lucrurilor în defavoarea tânărului profesor, cu șuiorul influențelor desfășurat chiar și până în mai foarte înalte birouri la nivel județean.

Adică un ultim bobârnac din partea lui Rașca pe adresa lui Jitaru, de despărțire, cu repercusiuni pe viitor, în perspectiva gradațiilor de merit și nu numai din sfera activității didactice.

Dan Mihai Jitaru, la relansarea Timișoarei în voleiul divizionar, în această toamnă, cu ACS Agroland. Cea mai ”mare” jucătoare are 19 ani!

 

 

”Am decis să nu mai am nici o legătură cu CSȘ Bega, în urma tuturor acestor bețe în roate și injurii. Mi-a fost de-ajuns! Într-adevăr, mi-a venit foarte greu să procedez astfel, deoarece eram profesor titular cu gradație de merit și rezultate notabile, dar mi-am prezentat demisia, care a și fost acceptată. Grupa de 1999-2000 a CSȘ Bega, cu care eram încadrat, văzând că am plecat din club, m-a urmat la clubul nou înființat, la ACS Agroland. În acel prim an de pregătire au beneficiat de 3 cantonamente, de tricouri de competiție, două rânduri, de treninguri și tricouri de prezentare, geacă, rucsac, bocanci, genunchiere, mingi de pregătire, tricouri de antrenament, și nici una din toate acestea de la CSȘ Bega, care asemenea lor i-au tratat și pe băieții campioni. Țin minte cum am făcut și un referat în martie 2013, cu o notă de fundamentare pentru a putea primi grupa de campioni din 2011 un trening și două tricouri de competiție înaintea turneului semifinal pe care l-am găzduit în sala Profesor Mircea Albu și pentru cel final, la care urma să ne calificăm, și am primit un răspuns neoficial prin șefa de catedră, cum mi-am permis să cer asemenea lucruri. Și astfel sportivii noștri au ajuns să joace cu un singur tricou toate cele 3 partide disputate acasă în turneul semifinal…”, a încheiat Jitaru. Întocmai, constatat cu ochii reporterului.

N-ai spune că în mult mai aerisita și pedanta arenă a voleiului, incomparabil mai curată decât de exemplu cea a fotbalului, se poate aluneca spre asemenea practici mărunte și meschine. Dar iată că și în restrânsa comunitate la fileu conlucrarea suferă, unor talentați și dedicați practicanți din tinerele generații, fie ei juniori sau antrenori, fiindu-le înfrânată ascensiunea. Directorul Romulus Rașca, prin rolul său, ar fi trebuit să genereze cadrul optim de desfășurare a activității membrilor clubului, dar cadrul a fost strâmbat tocmai în cazul unui performant antrenor, care, când vine vorba de voleiul timișorean de dată recentă, a constituit excepția de la regulă: a strâns o pleiadă de trofee și medalii.

* Pentru conformitate: http://sporttim.ro/canotaj/adrian-cionca-campionul-mondial-ajuns-la-tineret-css-bega-nu-mi-a-oferit-premierea-nici-macar-pentru-nationale-sau-macar-bani-de-un-suc

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = doi

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: