EXCLUSIV. După peste 4 ani de restrişte, Timişoara va avea din nou măcar o grupare divizionară de volei feminin: CS Agroland Timişoara!

Voleiul feminin timişorean iese din nou încet-încet la lumină şi pe scena divizionară de senioare, şi nu oricum, ci cu tinere jucătoare de perspectivă, şi eventual chiar cu două grupări distincte. Astăzi, despre una dintre acestea, ca o salutară revenire a sportului la fileu de pe malurile Begăi în întrecerile Federaţiei Române de Volei, văduvite din 2010 încoace de o echipă din Timişoara măcar în liga a II-a.

Timişoara va reveni în toamnă, după 4 ani şi jumătate, în întrecerile naţionale FRV ale diviziilor de senioare, la nivelul inferior, liga a II-a: Divizia A2 Vest

 

 

Voleiul timişean în sfera sexului frumos a trăit în acest deceniu prin promovarea în 2010 şi participarea ulterioară fără întrerupere a alb-albastrelor lui CSM Lugoj în elita Divizia A1, cu clasări pe locurile 6, 7, 6 şi din nou 7, precum şi prin medaliile la nivel naţional obţinute de „pepinierele” CSŞ Bega Timişoara şi CSŞ Lugoj.

Însă ditamai Timişoara n-a mai avut o grupare divizionară de senioare, firul rupându-se după tragerea pe dreapta a CS „U” Politehnica Timişoara, la finele campaniei 2009-2010, în liga a II-a fiind, Divizia A2 Vest. Secţia grupării universitare nu s-a desfiinţat dar echipa n-a mai fost înscrisă şi în ediţia 2010-2011, onor CSU arătându-se a fi prea dezinteresat şi pentru a susţine formaţia masculină măcar la limita subzistenţei.

În acea primăvară din 2010 lugojencele de la CSM promovau în elita A1 iar CS „U” Politehnica avea cântecul de lebădă, la capătul unui sezon regulat cu 3 victorii şi 11 eşecuri, setaveraj 11:34, a şasea în ierarhia seriei vestice din A2, după timişence, Argeş Piteşti, CNMB Râmnicu Vâlcea, CSU Medicina CSŞ Târgu Mureş şi CSŞ Caransebeş dar şi înaintea lui CSU LPS Bihorul respectiv CNE CSŞ2 Baia Mare, retrasă pe parcurs din campionat. Ulterior, după faza tur-retur, timişorencele au mai cedat cu 0:3, acasă şi în deplasare, cu CNMB Râmnicu Vâlcea, trecând apoi cu 3:2 şi 3:1 de bihorence şi punând punct pe 20 martie 2010, 0:3 cu târg-mureşencele, la 17, 14 şi 23.

Au trecut aşadar peste 4 ani în care Timişoara practic n-a existat la fileul divizionar feminin şi iată că lucrurile încep să se mişte, CS Agroland Timişoara urmând a aborda sezonul 2013-2014 la 3 categorii de vârstă, şi anume Divizia Cadeţi, Divizia Juniori, şi seniori, Divizia A2 Vest.

Agroland este sponsorul principal al grupării care se va baza în întrecerea divizionară pe un lot hrănit din jucătoarele garniturilor de cadete şi junioare ale clubului. Parte dintre viitoarele tinere componente, la nivel juvenil, sunt atent selecţionate din ţară, urmând a trece în lunile iunie şi iulie prin sita selecţiei pentru conturarea loturilor, nefiind însă neglijate şi variantele loco, Timişoara crescând în ultimii ani constant tinere sportive la fileu, pornind şi de la Şcoala Generală 30 din Zona Soarelui.

Antrenorul principal al junioarelor şi cadetelor implicate indirect şi la senioare, în A2 Vest, nu mai are nevoie de nici o recomandare, profesorul Dan Mihai Jitaru, un tânăr de succes şi cu excelente rezultate în voleiul juvenil feminin, la CSŞ Lugoj, iar de dată recentă şi până zilele trecute şi în cel masculin, la CSŞ Bega, cu o generaţie cu care a adus 5 medalii la nivel naţional în ultimii 3 ani.

CS Agroland vizează încă din capul locului podiumuri la ambele categorii juvenile de vârstă încă din primul sezon competiţional, cu un plan de 2 ani de promovare în elita senioarelor, Divizia A1.

Roş-negrele vor evolua la senioare într-o serie vestică din care tocmai a promovat CS U Cluj, revenită astfel după numai un sezon în elită, şi care a fost urmată în ierarhia pe 2013-2014 de CSM ADEP Satu Mare, care se axează pe o schemă similară cu sportive adolescente, CS Banatul Caransebeş, CSU CNUE Medicina Târgu Mureş, CSU Oradea şi CNE CSŞ2 Baia Mare. Au fost aşadar doar 6 grupări în seria vestică a ligii secunde, comparativ cu opt în urmă cu 4 sezoane, şi tot 6 şi în cea estică, de unde a promovat în A1 Ştiinţa Miroslava Iaşi.

De urmărit însă dacă nu cumva, după 4 ani de absenţă, Timişoara se va alinia chiar cu două grupări distincte la ora debutului în 2014-2015. Revenim.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la EXCLUSIV. După peste 4 ani de restrişte, Timişoara va avea din nou măcar o grupare divizionară de volei feminin: CS Agroland Timişoara!

  1. ctm spune:

    Foarte frumos. Multa bafta noi grupari!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: