Fără nici o echipă juvenilă de băieți la toate grupele de vârstă ale Campionatului Național în sezonul trecut, voleiul masculin de pe Bega reia chinul de căruță în Divizia A1 de seniori… 0:3. Clubul Sportiv Universitar Universitatea de Vest din Timișoara se trezește subit în ceasul al XIII-a și după un deceniu că ar exista și presă dar face cu impostură și inconștiență pe epidemiologul, condiționând accesul

Altădată, în primii ani ai deceniului trecut, voleiul juvenil de pe Bega cucerea medalii naționale în câteva sezoane la rând prin băieții îndrumați la CSȘ Bega de Dan Mihai Jitaru, iar unele vlăstare ale respectivei generații se regăsesc și astăzi în efectivul prim-divizionarei de seniori CSU UV, însă în ultimele campanii Timișoara a dispărut complet de la fileul Campionatului Național juvenil masculin, practic fără ”pepinieră”, deținând în schimb într-un paradoxal contrast un club de primă ligă la seniori, pentru al treilea sezon la rând în Divizia A1, fie și codaș. Grupare pe locul 10 la final în edițiile anterioare – ultima respectiv penultima, galben-albaștrii reluând sâmbătă la amiază chinul de căruță în eșalonul de elită printr-un 0:3 acasă în fața combinatei vicecampioane CSȘ CNE LAPI Dej SCM Zalău. Debut înaintea căruia Clubul Sportiv Universitar Universitatea de Vest din Timișoara și-a reamintit cumva brusc, ca o trăire de ultim moment, trezit subit în ceasul al XIII-a și după un deceniu, că ar mai exista totuși pe lume și presa, condiționându-i însă prezența prin a face cu impostură și ignoranță pe epidemiologul. Nu este nicidecum rolul unui club sportiv să se erijeze în epidemiolog de serviciu efectuând triaje de profil, ci o ilegalitate, lăsându-se însă cu inconștiență folosit în această postură, și n-ai de fapt ce să le ceri unor obedienți servanți ai ”sistemului”, pe post de idioți utili aplicând orbește și în necunoștință de cauză niște ”protocoale” fără pic de justificare științifico-medicală și în dreptul constituțional. Cu atât mai mare rușinea, fiind vorba despre o instituție publică de învățământ superior. 

Mereu în contratimp și într-un paradoxal contrast, când cu una-două generații de perspectivă în deceniul trecut la ”pepiniera” juvenilă CSȘ Bega – între timp dispărută, dar pe de altă parte la vremea aceea cu o grupare de seniori activând doar pe palierul valoric foarte modest al ligii secunde, când cu formația universitară de seniori înrădăcinată din 2019 în elita Divizia A1 însă pe de altă parte fără absolut nici o echipă juvenilă în oraș la toate grupele de vârstă ale Campionatului Național FRV rezervat minivoleiului, speranțelor, cadeților și juniorilor, așadar ceva care să vină din urmă, voleiul masculin din Timișoara își târâie zilele din inerție și în absența unei strategii coerente, blazat în subsolul elitei seniorilor și în general într-un mare anonimat. 

Într-adevăr, Timișoara n-a avut vreo reprezentantă în campionatele de băieți ale celor 4 categorii de vârstă juvenile în ediția 2020-2021 a competițiilor FRV, la cea mai mare grupă de vârstă fără exponentă între cele 19 cluburi din țară în sezonul trecut, în aceeași Divizie Juniori fără reprezentare între cele 21 de grupări aliniate la start în toamnă pentru campania 2021-2022, în condițiile în care echipe din județe vecine se regăsesc în întrecerile băieților atât la juniori cât și la cadeți, și anume Weststar Arad sau CSȘ Caransebeș, la cadeți între 21 de trupe din țară, pe când Divizia Speranțe reunește din această toamnă 16 formații de băieți iar Divizia Minivolei 14.

Un contrastant paradox, a deține un club prim-divizionar de seniori dar absolut nici o echipă juvenilă în întreaga capitală a Banatului, absență a ”pepinierei” care conferă o notă de artificialitate, lipsită de baze, grupării din Divizia A1. Situație necesitând conturarea unei strategii articulate și coerente, rod al unei viziuni mai ample, iar poate cu asemenea aspecte ar fi cazul să-și ocupe gândurile decidenții de la Clubul Sportiv Universitar Universitatea de Vest din Timișoara, și nu să-și piardă vremea fără absolut nici un rost dar și împotriva oricăror norme științifico-medicale și de drept constituțional cu ”protocoalele” nesănătoase dar și ilegale pe care le-au anunțat subit miercuri seară. 

Formația de volei masculin CSU Universitatea de Vest Timișoara se afla săptămâna aceasta în fața startului celui de-al treilea sezon consecutiv în Divizia A1 de seniori, galben-albaștrii găzduind sâmbătă de la ora 12 jocul inaugural al ediției 2021/2 în fața vicecampioanei naționale CSȘ CNE LAPI Dej – SCM Zalău, iar clubul universitar și-a reamintit subit, ca o trăire de ultim moment, brusc trezit în ceasul al XIII-a și după un deceniu și ceva de ”muțenie”, că ar mai exista totuși cumva pe lume și presa, singura care se mai străduia cumva să extragă sfera voleiului masculin local dintr-un copleșitor și prăfuit anonimat, de undeva… de după canapea, sau în fine, o mică nișă din această presă.

Și ce să vezi? Clubul Sportiv Universitar Universitatea de Vest din Timișoara a expediat miercuri la ora 18:20, așadar seara, anunțul că joi la ora 17:30, așadar după nici 24 de ore, găzduiește o întâlnire cu presa, întâlnire în perspectiva startului în noul sezon, esențial de subliniat în acest caz fiind aspectul că gruparea universitară nu mai făcuse vreun asemenea demers de peste un deceniu și ceva, situație în care a se trezi brusc din senin cu un comunicat hodoronc-tronc într-o seară la mijloc de săptămână, când de fapt asemenea ”acțiuni” sunt anunțate în mod normal cu mai mult de 24 de ore înainte, demască trăirea de ultim moment a celor de la hățurile clubului, ceva de genul ”n-ar fi rău”, ”hai s-o facem și pe asta”.

Incompetență, lipsă de profesionalism, ignoranță și toate cele, dar ăsta să fi fost tot răul… Nici un mare bai. Însă ce să mai vezi!? Conținutul anunțului, inserat integral mai jos, relevă că gruparea Clubul Sportiv Universitar Universitatea de Vest din Timișoara s-a erijat ilegal, neconstituțional și în absența oricărui fundament justificativ în vreo moașă comunală cu rol de efectuare a unui așa-zis triaj epidemiologic, trădând confuzia în necunoștință de cauză a decidenților grupării bănățene, izvorâtă din ignoranță, dezinformare și insidioasa spălare pe creier care domină la zi viața publică din Carpați în sferele sale mai scrobite, totul sub masca bunelor intenții. Și bineînțeles că drumul spre iad e pavat cu aceste cele mai bune intenții.

Așadar comunicatul din partea grupării CSU UV din Timișoara, întocmai redactării sale de către iluștrii săi autori…

”Buna ziua,

Joi, 7 octombrie, la Sala de Sport UVT de pe Strada Oituz, va avea loc conferinta de presa premergatoare primului joc al echipei CSU UVT in Divizia A1 – Volei Masculin, vs. CSS CNE LAPI DEJ SCM ZALAU.

Actiunea de presa va incepe la ora 17:30. 

 Vor fi prezenti antrenorul, team managerul si sportivii sectiei.

 Presa va avea acces si la primele 30 minute din antrenament.

 Va rugam sa confirmati prezenta prin email: [email protected].

Accesul presei se va face pe baza dovezii de vaccinare (minim 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare) sau a rezultatului negativ al unui test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore) ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore). De asemenea, acces au si persoanele aflate intre a 15-a zi si a 180-a zi de la confirmarea infectarii cu SARS-CoV-2. La intrarea in sala de sport va fi efectuat triajul epidemiologic.

 Pe tot parcursul evenimentului va rugam sa purtati corect masca de protectie.

Va multumim.

*Meciul CSU Universitatea de Vest din Timisoara –  CSS CNE LAPI Dej SCM Zalau are loc sambata, 9 octombrie, de la ora 12.00, la Sala de Sport UVT, Strada Oituz”

Decidenții de la CSU UV din Timișoara nici măcar nu știu că nu știu ceea ce ar trebui în mod firesc să știe niște persoane activând la o instituție publică de învățământ superior, iar ignoranța nu-i o scuză, absurditățile fără justificare științifico-medicală și în contradicție cu dreptul constituțional enunțate în legătură cu așa-zisul triaj epidemiologic fiind într-atât de jenante și penibile, dar și într-atât de pliate pe linia ilegală a urzelilor mascaradei ”pLandemiei”, încât n-ar merita de fapt nici cea mai mică atenție.  

Un club cu anii sub nivelul mării la nivelul comunicării în privința echipei sale masculine de volei, dar dintr-o dată trezit de pe-o zi pe alta să convoace presa, condiționându-i însă pe de altă parte accesul pe baza unor aberații fără pic de justificare științifico-medicală și fără urmă de acoperire în dreptul constituțional.

Condiționat psihologic, lipsit de filtrul rațiunii, luciditate, discernământ și coloană vertebrală, dar mai ales de integritate și conștiința spirituală de a nu se lăsa indus în rolul de unealtă executantă a unor absurdități împotriva legilor firii dar și a intereselor arenei sportive și a binelui iubitorilor săi, din nefericire obedient și servil orbește pe pilot automat ”sistemului” care implementează în toate sferele vieții sociale dictatura unui inuman așa-zis ”protocol medical” fără pic de noimă, Clubul Sportiv Universitar Universitatea de Vest din Timișoara și-a arătat prin acest anunț gravele limitări, incapacitatea de a face distincția între bine și rău. 

Sport și în particular volei doar pentru vaxxinat-vagginați? Căci despre un procedeu medical propriu-zis de așa-zisă vaccinare nici nu poate fi deloc vorba în farsa în derulare din decembrie 2020 încoace, motiv pentru care de fapt nu se poate face referire la ”vaccinare”. Cât despre consecințele, efectele și urmările în timp ale vaxxinării, vremurile viitoare le vor dovedi pe toate, iar atunci cei cu emanarea unor astfel de ”comunicate” anunț vor pleca fruntea în pământ de rușine.

Care așa-zisă ”testare”, și pentru ce!? Ca ”vinovații” fără vină, oameni sănătoși dar ”în culpă” și ”suspecți de serviciu” până la proba contrarie, să fie constrânși să dovedească împotriva legilor firii și naturii, dar și împotriva oricăror norme reale științifico-medicale, ceea ce n-ar fi de fapt deloc de dovedit!? 

Și care așa-zisă ”trecere” prin așa-zisa ”boală”!?  

Se vrea a fi un sport exclusiv rezervat așa-zișilor ”îmbolnăviți”, vaxxinaților-vagginați sub propria semnătură de participare la un studiu experimental, și celor care se supun unei așa-zise ”testări” fără noimă, dar cheie a farsei ”pLandemiei”, pentru alimentarea benzii rulante cu așa-ziși ”pozitivi”? 

Un sport îngenuncheat fără filtrul rațiunii la altarul cultului morții, acceptându-i pe cobaii compromiși și condamnați pe propria semnătură, pe așa-zișii ”îmbolnăviți” și pe naivii crezând orbește în utilitatea așa-ziselor ”teste” despre care însuși inventatorul laureat al Premiului Nobel în chimie, Mullis, creator al testului RT-PCR, repeta mereu cu subiect și predicat că n-a fost făurit cu scopul de detectare și diagnosticare, dar condiționându-le pe de altă parte accesul tocmai oamenilor sănătoși.

Să-și poată oare permite un sport în anonimat precum voleiul, pomenit rareori de o restrânsă nișă a presei, luxul de a condiționa ilegal și fără justificare științifico-medicală accesul iubitorilor săi sănătoși, făcând astfel implicit și mai mult spațiu în rarefierea golașă din jurul său!? Se pare că da, axându-se în necunoștință de cauză și cu o ignoranță fără scuze strict pe prezența celor căzuți prostește în plasa mascaradei ”pLandemiei”. Sportul, optând să devină un veritabil focar de îmbolnăviri, în condițiile în care se restrânge în cerc închis la vaxxinați-”testați”-”trecuți prin boală” și în condițiile în care este deja dovedit că vagginarea induce ”cazurile”, ”pozitivii”, ”infectările” și nu în ultimul rând decesele. Dar măcar așa vor fi protejați prin excludere cei rămași sănătoși în raport cu ”virusul” propagandei ”pLandemiei” – și sunt în orice caz net majoritari, iar în plus nici nu vor putea fi acuzați, prin neparticipare și absența de la locul faptei, de ”infectarea” celor așa-zis vaccinați, testați sau deja trecuți prin boală, care implicit ar trebui să fie așa-zis ”imuni”. Căci nu de aceea s-ar fi vaxxinat, pentru a se imuniza!? Sau de ce? S-au vagginat pentru a-și periclita sistemul imunitar, nimic altceva, și încă sub semnătură.

Iar dacă astfel vrea să se raporteze clubul timișorean la iubitorii voleiului, prin discriminare și segregare, atunci așa s-o facă, pe propria răspundere. Doar că nici măcar nu știe că nu știe ceea ce ar trebui să știe, o rușine pentru reprezentanta în sport a unei instituții publice de învățământ superior. Nota 1. 

În fine…

Într-un format de-acum cu 12 cluburi, în creștere numerică de la cele 11 în ediția trecută, Divizia A1 de volei masculin a dat startul campionatului 2021-2022 sâmbătă la amiază în sala UVT, gazda de pe locul 10 în campania anterioară primind vizita vicecampioanei din Ardeal, una dintre cele două grupări din elita internă, alături de CS Dinamo, în noua stagiune din CEV Cup, a doua întrecere continentală.

Iar universitarii din Banat n-au rezistat favoriților, 0:3, deși au beneficiat de o minge de set în cel de-al treilea și ultimul, meci pierdut după 73 de minute de joc efectiv, în care timișorenii au câștigat 61 de puncte. ”Combinata” vicecampioană din Ardeal s-a aliniat pe Bega și cu străini precum Iliev, Palacios Santos, Kovalchuk, Minic sau liberoul Bello Ruivo, precum si cu Rares Balean revenit dupa 2 ani de activitate la VfB Friedrichshafen, iar diferența valorică s-a făcut resimțită, prim set adjudecat clar de vizitatori, cu 16:25 în 21 de minute.

CSU UV a condus inițial, cu 2:1, 4:3, 6:4 și 8:5, dar a cedat pe tabela de marcaj de la 8:11 până la 13:15, o primă jumătate de set în care Rodina, Bădiceanu și Drăgan au realizat majoritatea punctelor gazdelor. Care au mai avut o cădere de la 15:18 la 15:24, doar o eroare la serviciu a lui Bălean amânând inevitabilul. Iliev a semnat însă apoi punctul de set al oaspeților… 0:1.

Cel de-al doilea a avut parte de același început mai echilibrat, fără însă ca timișorenii să mai conducă pe tabela de marcaj, pe când Minic s-a alăturat lui Iliev în câștigarea punctelor pentru CSȘ CNE LAPI Dej – SCM Zalău, conform denumirii complete a ”combinatei” ardelene.

Care s-a desprins de la 4:5 la 5:11, cu Coasă și Minic în prim-plan, timișorenii revenind însă treptat în meci, de la 8:11, apropiați și la două puncte, 12:14, ba chiar și unul, 15:16. Însă vizitatorii s-au redesprins decisiv, 17:21 și 21:25 în 25 de minute.

Gazdele cu Sorin Schiesz antrenor-jucător s-au redresat în setul 3 după un start mai anevoios, de la 1:4 și 4:7 la 8:7 și 12:11, egalând apoi de mai multe ori, dar și preluând din nou conducerea, cu 16:15. CSU UV a mai condus spre finalul setului 3 și cu 21:20, 22:21, 23:22 și 24:23, deținând o minge de set, nevalorificată, după care CSȘ CNE LAPI Dej – SCM Zalău a răsturnat decisiv scorul, la 24:26 în 27 de minute.

Cu Bălean principal autor a 22 de puncte, completat pentru învingători de Coasă și Minic cu câte 9, respectiv de Cuciureanu și Iliev cu câte 6 fiecare, pe când Rodina a înscris 10 puncte pentru timișoreni, Călin 9, Vîrlan și Drăgan câte 8, Bădiceanu 5 iar Moroșan 3, fara puncte in dreptul lui Preda, Cecoi si a libero-ului Boldis, in vreme ce Duta, Moraru, Reitmayer si libero-ul Gologaneanu nu au jucat.

În lotul lui CSU UV din Timișoara se regăsesc din sezonul trecut Lucian Bădiceanu, Sergiu Călin, Emanuel Drăgan, Ioan Moraru, Eric Reitmayer, Sergiu Rodina, antrenorul-jucător Sorin Schiesz, Dragoș Unguraș și Robert Vîrlan, cărora li s-au alăturat Denis Boldiș – de la LPS Bihorul Oradea, Adrian Cecoi din Republica Moldova, Marius Cauc – revenit la echipă, Leonard Gologăneanu (CTF Mihai I București), Alexandru Moroșan (CSS Tulcea), Radu Nucă (LNT Craiova), Rareș Preda și Alexandru Duță – fără echipă în ultimul sezon.

CSU UV Timișoara se va deplasa pentru etapa a II-a pe terenul campioanei en titre, Arcada Galați. Rezultatele rundei I și clasamentul după primele 5 partide, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei.

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = sase

 


Ultimele articole din categoria Volei: