Fetele de la CSȘ Bega, locul 3 în Divizia Minivolei și bronz pe țară

Voleiul juvenil timișean a urcat pentru a doua oară în ediția 2018-2019 pe podiumul național al campionatelor Federației Române de profil rezervate întrecerilor fetelor, în chiar ultima zi a celui de-al patrulea turneu final desfășurat pe palierele categoriilor de vârstă în această primăvară. Astfel, după ce CSȘ Lugoj a cucerit ”aurul” național în Divizia Cadeți, CSȘ Bega Timișoara a câștigat duminică finala mică a Diviziei Minivolei și a obținut medaliile de bronz ale celei mai fragede grupe de vârstă. 

Final de sezon cu zâmbetul pe buze pentru voleiul juvenil din cel mai vestic județ al țării, reprezentat de două cluburi începând de miercurea trecută între cele 8 grupări reunite la Oradea pentru disputarea trofeului Diviziei Minivolei în concursul fetelor, cea mai mică grupă de vârstă, urmată odată cu creșterea în ani de Divizia Speranțe, Divizia Cadeți și Divizia Juniori.

N-a fost categorie de vârstă la care CSM București să nu urce pe podium în această ediție cu garniturile sale feminine, campioană a țării la cele mai mici două grupe, ”Speranțe” și ”Minivolei”, respectiv pe locul 3 în Divizia Cadeți și vicecampioană în Divizia Juniori, iar concitadina CS Dinamo a cucerit două seturi de medalii de argint, atât la ”Cadeți” cât și duminică la ”Minivolei”, în Bihor, precum și ”bronzul” în Divizia Juniori, dar și sportul la fileu din Timiș poate privi încrezător în perspectivă, dat fiind prezența lui CSȘ Lugoj în toate cele 4 turnee finale ale fetelor, campioane la ”Cadeți”, pe 5 cu junioarele, pe 7 la ”Speranțe” și pe 6 duminică la Oradea la ”Minivolei”, în ultimele două competiții calificându-se și Clubul Sportiv Școlar ”Bega” Timișoara, pe opt la finele Diviziei Speranțe dar pe podium în weekend în Țara Crișurilor.

Unde timișorencele au câștigat două partide cu 3:1 pentru a se califica din grupele patrulater în meciurile eliminatorii pentru medalii, pierzând în schimb tot cu 3:1 în serii viitoarei campioane a țării CSM București dar și în semifinala de sâmbătă cu CS Dinamo. În consecință, un duel matinal duminical cu CSȘ Târgoviște pentru locul 3 și medaliile de bronz, adjudecate de bănățence cu 3:0, al treilea lor succes tot la două zile în Bihor. Mai întâi în ziua inaugurală, cu ACS Juvenil Nicolae Titulescu Brașov, iar apoi vineri în dauna gazdelor, ACS Super Volei 2017 Oradea, în ceea ce a fost un meci decisiv pentru intrarea în semifinale, adjudecat de CSȘ Bega pe seturi cu 18:25, 25:21, 19:25 și 23:25.

O clasare pe podium pentru clubul din Circumvalațiunii, cu o treaptă mai sus la fileul feminin în contul secției conduse de profesoara Cerasella Șerban decât la turneul final al Diviziei Speranțe din anul 2011, când fetele de la CSȘ Bega încheiau pe 4 la Blaj. 

CSM București avea să câștige duminică finala mare, cu 3:0 în fața concitadinei CS Dinamo, iar o altă formație din capitală, CSȘ 2 București, se impunea după un extrem de strâns duel pentru locul 5 în ierarhia finală cu 3:2 în dauna lugojencelor, depășite de puțin cu 16:14 în setul decisiv.

În orice caz, cluburile timișene au păstrat tradiția prezenței în turneul final al Diviziei Minivolei, CSȘ Lugoj aliniindu-se la start în reuniunea celor mai bune 8 grupări din țară la cea mai mică grupă de vârstă pentru al treilea sezon la rând, anul trecut pe locul 4 în clasamentul final, CSȘ Bega urcând în schimb semnificativ de la un sezon la altul, de pe 6 în primăvara lui 2018. 

Pe de altă parte, nici o echipă timișoreană în totalul de 28 care și-au disputat în acest sezon turneele finale ale băieților, adjudecate pe linie la cele mai mari trei categorii de vârstă de Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I din București iar la Minivolei de CSM, tot din capitală.

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 48

 


Ultimele articole din categoria Juniori: