Fileul, captiv și acesta în năvodul autorității ”Fratelui cel mare”: Divizia A1 fără etape săptămânale dar cu turnee de 3-4 echipe, fără spectatori… Două turnee, găzduite de Lugoj în noiembrie și decembrie: program

După ce sezonul competițional trecut al disciplinelor pe echipe în jocuri cu minge sau balon, de exemplu baschet, handbal, volei ori rugby, a fost complet compromis prin scurtcircuitarea sa în martie 2020, cei de la fileu fiind de departe și cei mai intuitivi și realiști în a deduce contextul general și a anunța rapid încheierea ediției 2019-2020 fără a mai bate câmpii și a umbla după cai verzi pe pereți cu informări legate de reluarea întrecerilor la o dată ulterioară, iată că și noua campanie 2020-2021 în lumea arenelor a rămas prinsă în același năvod al normativelor trasate de autorități, așa cum sunt acestea, fără pic de justificare argumentată, fără dovezi și evidențe motivate cu acoperire științifico-medicală și igienico-sanitară, de unde și perturbarea încă din capul locului a programului de concurs, caz valabil și pentru Divizia A1 de volei feminin și masculin, cu startul prevăzut sâmbăta trecută, în 17 octombrie, dar amânat cu două săptămâni, și după un nou sistem. Sportul a căzut și acesta prizonier al ceea ce este de fapt o dictatură pseudo-medicală prin politici de inginerii sociale, ticluite din timp la scară globală de oculta satanică mondială și implementate în teritorii de marionetele paiață pe post de autorități. Dă-i putere ignorantului și ai un satrap fidel, consecințele fiind resimțite în aproape fiecare sector de activitate care se derula în note omenești, naturale, firești. Nu se mai dorește așa ceva, surâs de la stăpânire…

Care nu poate decât să-și frece palmele de satisfacție că diferitele domenii de activitate îi cad lesne în plasă, făcându-i jocul, constrânse și condiționate de protocoalele imperativ restrictive, împănate cu termeni coercitivi și punitivi în plan financiar, înfricoșare care maschează decisiv străvezia ”narațiune oficială” fără pic de fundament în tot ceea ce ar conta cu adevărat când vine vorba despre sănătatea publică, și anume știință, medicină, cercetare, sistem igienico-sanitar. Mistificări peste mistificări într-o colosală manipulare cu iz propagandistic la nivel planetar, o struțo-cămilă pseudo-medicală fiind regină a dictatelor pe 2020 care vizează fără milă perturbarea, destabilizarea și erodarea pe cale de pauperizare și alterare decisivă a vieții sociale firești pe pământ. 

În acest context, dat fiind subordonarea forurilor federale unor structuri ministeriale și conexe cu rol intermediar în implementarea dictatelor trasate ”de sus”, nu mai este nici loc de manevră, nici ascunzișuri, sportul fiind nevoit să se supună ”pe burtă” normativelor impuse, fără alternative pe linii firești și omenești, ci conform ingineriilor sociale trecând drept modalități de combatere a așa-zisei pandemii.

Este vorba de fapt despre o condiționare incrementală a sectoarelor de activitate din viața socială la un anumit grad de obediență fără replică, fără exercitarea gândirii critice și luarea la bani mărunți a deciziilor autorităților.

Aliniat cerințelor fără justificare pentru cei în cunoștință de cauză este și voleiul autohton, care, după trei săptămâni de frământări, a conturat calendarul din 2020 al competițiilor și regulamentul de organizare a activității în conjunctura actuală. Săptămâni în care și-a găsit, s-ar părea, linia de urmat în viitorul apropiat, după ce Adunarea Generală a Federației Române de Volei a schimbat complet conducerea federală, mai precis președintele și cei doi vicepreședinți, precum și Consiliul Director, întâlnirile online între forul din capitală și reprezentanții tuturor cluburilor din Divizia A1 limpezind apele în privința demarării întrecerilor, cu întârzierile de rigoare.  

Mai mici sau mai mari, jocurile din Cupa României fiind reprogramate pentru ianuarie 2021, în perioada 22–25 din prima lună a anului viitor, deși competiția eliminatorie ridica de regulă cortina noului sezon competițional.

De fapt, lecturând programul competițional al ediției 2020-2021 în Divizia A1, conform atât trimiterilor ”Campionat masculin”, ”Campionat feminin” din pagina I a portalului oficial al F.R.V., cât și buletinului informativ din aceeași pagină de deschidere, sistemul de întrecere ar fi același precum în edițiile anterioare, de exemplu cu CSM Lugoj găzduind întâlnirea din etapa inaugurală cu CS Știința Bacău pe 17 octombrie 2020, dar nici pe departe așa ceva conform reconfigurării întregului calendar, cu un nou sistem.

Rezumând programul clubului de pe Timiș, din cele 5 turnee ale Diviziei A1 de volei feminin care vor fi organizate în acest an pe liniile criteriilor impuse de Ministerul Tineretului și Sportului în colaborare cu Ministerul Sănătății, așadar fără etape săptămânale și obligatoriu cu turnee a câte 3-4 formații, turnee fără spectatori, două dintre turnee se vor disputa în Sala Sporturilor ”I.K. Ghermănescu” din Lugoj.

Dar iată cum vor evolua reprezentantele Lugojului în elită:

Turneul numărul 1, programat la Blaj, cu gazda CSM Volei Alba Blaj, C.S. Dinamo București și CSM Lugoj în perioada 31.10.2020 – 2.11.2020.

Turneul nr. 2 (Galați): CSU Belor Galați, CSM Târgoviște, CSM Lugoj (6.11. – 8.11.2020)

Turneul nr. 3 (Lugoj): CSM Lugoj, CSO Voluntari, CS Medgidia (20.11. – 22.11.2020)

Turneul nr. 4 (Voluntari): CS Știința Bacău, CSM Lugoj, FC Argeș Pitești (28.11. –  30.11.2020)

Turneul nr. 5 (Lugoj): CSM Lugoj, CSU Medicina Tg.Mureș, Rapid București, Univ NTT Data Cluj (12.12. – 14.12.2020).

Cu alte cuvinte, jucând un total de 5 meciuri acasă și încă 6 în turneele de la Blaj, Galați și Voluntari, CSM Lugoj va completa sub formă de reuniuni în zile consecutive ceea ce ar fi parcursul într-un tur al sezonului regular, până la mijlocul lunii decembrie, peste circa 8 săptămâni.

Gazdele turneelor au fost atribuite prin tragere la sorți, dintre cluburile grupate în acest mod care și-au exprimat intenția de a organiza reuniuni pe propriul teren. Startul, la finalul săptămânii viitoare…

Ca o concluzie, într-un exercițiu de imaginație cu tinere concurând în preajma fileului, un joc într-atât de popular și firesc, lumesc și plin de viață, împărtășind bucuria existențială, ilustrata nu poate fi într-un mai mare contrast de-atât prin detectarea pe de altă parte a mașinațiunilor concertate din umbră pentru a zădărnici cursul normal al aspectelor frumoase și pline de destindere din cele ale traiului pe pământ. 

Viața socială așa cum o știam este într-un pericol mortal de a fi constrânsă fără cale de întoarcere în niște nebănuite marje, totul sub falsele pretexte ale ”siguranței colective” și ”sacrificării prezentului pentru binele zilei de mâine”, iar cu cât diferitele domenii de activitate se vor alinia mai docil și disciplinat pe noile linii trasate, cu atât deturnarea lucrurilor spre situații cât se poate de nedorite de orice om cu suflet și scaun la cap va fi mai rapidă și pe placul complotiștilor. Omenirea în întregul ei are de-ales, dar așișderea și fiecare persoană în parte. Mingea este de partea noastră a fileului, depinde de capacitatea, și viteza de reacție, de puterea reactivă. Restul vor rămâne cândva doar simple și banale amănunte…  

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 15

 


Ultimele articole din categoria Volei: