FOTO. Prezentarea lotului CSM Lugoj, completată de ceremonia înmânării cheii Municipiului Lugoj laureaților Corina Căprioriu și Gheorghiță Ștefan, care și-au unit destinele

Sâmbătă seară festivă în Sala Sporturilor ”Ion Kunst-Ghermănescu” din Lugoj, unde, cu ocazia festivității de prezentare a lotului prim-divizionarei locale de volei feminin CSM, aflată în fața celui de-al 7-lea sezon la rând în elita autohtonă, festivitate intercalată în cuplajul celei de-a doua zile din trei de jocuri în patrulaterul amical internațional la fileu Cupa CSM Lugoj 2016, s-a desfășurat și ceremonia de înmânare a cheii Municipiului Lugoj unor 2 performeri care și-au unit destinele, vicecampioana olimpică de judo Corina Căprioriu, născută în Lugoj, și luptătorul campion mondial universitar Gheorghiță Ștefan.

Seară cu de toate în preajma fileului voleibalistic feminin, atât la nivelul disputelor inter-țări cât și de club.

Astfel, la Piatra Neamț, reprezentativa de senioare a voleiului feminin românesc a încheiat cu un eșec cu 0:3, pe seturi la 18, 8 și 22 în 74 de minute, aparițiile în cele două turnee preliminare din faza a II-a de calificare la finalele Campionatului European din 2017, dar și-a apropiat totuși locul secund în Seria E, de pe care poate concura în barajul din perioada 1-9 octombrie pentru calificarea la întrecerea de anul viitor.

Româncele, care abordau turneul secund de sub Pietricica de pe locul 3 după prima reuniune de meciuri, de săptămâna trecută, din Bulgaria, dar se impuneau joi cu 3:0 în dauna Elveției și vineri cu 3:0 cu Muntenegru, au pierdut din nou la zero în fața liderului grupei, Bulgaria, deja calificată la turneul final din 2017, însă au acces în faza a III-a și ultima a preliminariilor, în care vor întâlni ocupanta locului 2 a seriei C, Ungaria, care are 10 puncte și setaverajul 13:9 după 5 meciuri și mai are de jucat în această seară la Bielsko Biala cu gazda Polonia, deja câștigătoare a patrulaterului, fără punct risipit.

România, cu lugojeanca Diana Tătaru în efectiv, a încheiat faza a II-a de calificare cu bilanțul 6 3 0 3 10:10 9 puncte, după bulgăroaice, ”tricolorele” înregistrând în primul turneu un eșec cu Muntenegru, 1:3, un succes cu Elveția, cu 3:1, și înfrângerea cu 0:3 în fața gazdei Bulgaria.

Tot în acest week-end se derulează așadar și cea de-a șaptea ediție a tradiționalului patrulater amical internațional de pe Timiș dotat cu “C.S.M. Lugoj Cup 2016”, reunind campioana României – Volei Club Alba Blaj, campioana Ungariei – Bekescsaba BRSE, formația de primă ligă Zrenjanin MD din Serbia și echipa gazdă, prim-divizionara C. S. Municipal.

După ce vineri, în deschiderea turneului, s-au înregistrat rezultatele BRSE Bekecsaba – MD Zrenjanin 3:1 (25-23; 20-25; 25-11; 25-19) și CSM Lugoj – Volei Alba Blaj 0:3 (19-25; 17-25; 17-25), ardelencele apărând pe Timiș fără internaționalele implicate în turneele din Bulgaria și de la Piatra Neamț, sâmbătă a urmat o nouă victorie a celor din Alba, cu 3:1 în dauna maghiarelor, precum și un succes al sportivelor din Zrenjanin, tot cu 3:1, în dauna gazdei CSM Lugoj.

Înaintea acestui ultim meci al serii, organizatorii au pus în scenă festivitatea de prezentare a lotului lugojencelor pentru stagiunea 2016-2017, ce bate la ușă pe frontul Cupei României, oponentă fiind Dinamo, dar și în Divizia A1, primă adversară fiind CSM Târgoviște, în Banat, luna viitoare.

Evenimentul a fost completat de ceremonia de înmânare a cheii Municipiului Lugoj performerilor Gheorghiță Ștefan, campion mondial universitar de lupte libere, și vicecampioanei olimpice de judo Corina Căprioriu, a doua la ediția londoneză din 2012, laureați care și-au unit destinele în cununia de sâmbătă. Component al multiplei campioane la zi a țării în Superliga națională masculină pe echipe de seniori CSM Lugoj, câștigătoare și luna trecută a ediției pe 2016, Gheorghiță Ștefan e medaliat cu aur la nivel mondial la categoria 86 de kilograme, lugojeanca de loc Corina Căprioriu fiind reprezentantă a judo-ului românesc pe scena olimpică la edițiile acestui deceniu.

Fotografii realizate de Sorin Pilipeți la prezentarea lotului lugojean, ceremonia condusă de primarul Francisc Boldea și jocul CSM – MD Zrenjanin 1:3

Patrulaterul de la Lugoj se încheie astăzi cu meciurile Volei Alba Blaj – MD Zrenjanin, de la 10,30, și CSM Lugoj – BRSE Bekescsaba, de la 12,30, urmate la 14,30 de festivitatea de premiere. Revenim cu rezultatele.

Programul etapei I din Divizia A1 de volei feminin și în seriile vestice la fete și băieți din liga secundă, pe coloana dreaptă.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Judo, Lupte, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Judo: