GALERIE FOTO. CSS Bega revine în forţă, 3:0! Spre finale!

La doar 16 ore după electrizantul duel încheiat pe scut în faţa constănţenilor veniţi pe Bega fără absolut nici un eşec în seria zonală din acest sezon, cadeţii Timişoarei s-au aliniat sîmbătă la amiază contra bihorenilor, învingători vineri cu 3:1, elevii lui Dan Jitaru ştiind că nimic altceva decît un 3:0, urmat de un altul duminică, le-ar putea asigura calificarea drept cea mai bună echipă de pe locul 2, dintre cele 5 ale turneelor semifinale disputate simultan în ţară. Şi a fost 3:0 (25:11, 25:20, 25:11), obiectiv atins!

Fără atacantul principal Robert Vîrlan, principala forţă ofensivă în spectaculosul 2:3 de vineri, şi care s-a alăturat lui Alex Duţă pe lista cadeţilor care au călcat strîmb la propriu în ultimele zile, CSS Bega şi-a atins în mai puţin de o oră de joc obiectivul de a cîştiga partida la zero, fiind acum de aşteptat ca şi duminică de la ora 11, în disputa cu Cenuşăreasa seriei, CSS Triumf Botoşani, să se impună chiar mai clar, cu şi mai puţine puncte cedate.

Urmărind rezultatul, CSS Bega a marşat pe aceiaşi principali jucători care au dus greulş şi vineri, cu Tomis, mai puţin pe accidentatul Vîrlan.

„Mi-a plăcut cel mai mult un jucător care a început voleiul din septembrie, şi care a jucat foarte bine şi în meciul amical, şi astăz,i cînd l-am înlocuit pe secund. Alex Isac s-a dovedit curajos în evoluţia sa, raportat la ce poate el la ora actuală. Ca valoare, cel mai bun de pe teren a fost Marius Roşu. Aastăzi am jucat clar la puncte, să batem cît mai jos, iar mîine încercăm să batem sub 10 puncte Botoşaniul, să nu riscăm calificarea, care, cum am spus şi ieri, poate fi obţinută şi de pe locul 2. Depinde de jocul din altă serie, de la Buzău, CSS Buzău – CTF Mihai I Bucureşti, să se încheie de la 3:1 în jos, ceea ce ne-ar mări considerabil şansele”, ne-a explicat la final profesorul Dan Mihai Jitaru, antrenor al timişorenilor.

Jitaru s-a dovedit mai îngrijorat de buletinul medical al băieţilor săi: „Am avut parte de o entorsă şi mai urîtă acum 6 zile, a lui Alex Duţă, al cărui picior s-a umflat pe moment foarte mult. Este 70% refăcut şi trebuie să rămînă neforţat, pe acelaşi considerent, să revină cît mai grabnic în pregătiri pentru că în luna mai, pe 8 mai, avem o întîlnire amicală cu campioana cadeţilor din Serbia, Vojvodina, după ce zilele trecute am disputat un amical cu vicecampioana Tent Obrenovac şi cu băieţii seniori de la Universitatea Timişoara, foşti în prima ligă. Turneul final este aproape, pe 9-13 mai ţintim să fim prezenţi între cele mai bune 6 echipe din ţară, iar băieţii cu entorsă trebuie să se refacă repede. Lui Robi Vîrlan am reuşit să-i pun piciorul la loc ieri, în teren, are o umflătura foarte mică, mai uşor comparativ cu accidentarea lui Duţă. Robi merge pe picior dar nu l-am jucat, n-avea rost să fie forţat în asemenea jocuri, pentru că ştiam că pentru turneul final avem şanse foarte mari de calificare şi îi menajăm pentru atunci…”

„Ca joc al băieţilor, a fost mai puţin mulţumitor, în recul faţă de evoluţia de aseară… Aş putea spune chiar la polul opus, dar şi pe seama prestaţiei adversarului, care nu ne-a pus probleme deloc, nu a putut să se ridice la standardul acestei întreceri. Însă am jucat moale în setul secund şi le-am dat nas orădenilor”, a mai spus Jitaru.

Aşadar sîmbătă de la ora 9,30 a fost CSS Triumf Botoşani – CVM Tomis Constanţa 0:3, iar de la ora 11 CSS Bega – CSS LPS Bihorul Oradea 3:0.

Clasament după primele două zile: 1. Tomis 5p (6:2), 2. CSS Bega 4p (5:3), 3. LPS CSS Bihorul 3p (4:3), 4. CSS Triumf Botoşani 0 (1:6).

Mîine (duminică), în ultima zi a patrulaterului semifinal, de la ora 11, CSS Bega Timişoara – CSS Triumf Botoşani iar de la 12,30 LPS CSS Bihorul Oradea – CVM Tomis Constanţa.

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: